Gargamell Odesláno 31. červenec 2011 Odesláno 31. červenec 2011 Chtěl bych se Vás zeptat, co myslíte, že má vliv na přetáčivý smyk. V životě jsem ho dostal asi 3x. Z toho 2x na jednom sjezdu - od letiště jako na Evropskou. Nevim jestli jsem ztratil nějaký pud sebezáchovy či co. Prostě jedu naprsoto klidně, sjíždím a najednou z ničeho nic, zadek se mi cpe kupředu. Otočil jsem se téměř tak o 150 stupnu. Překvapen se znovu rozjedu a nahoře na křižovatce to samé. Bylo mokro, to je fakt. Ale zdálo se mi to nějaké divné - strašně nízká rychlost. Myslíte, že to může být tlumiči například? Citovat
MilanF1 Odesláno 31. červenec 2011 Odesláno 31. červenec 2011 Jaké máš gumy vzadu? Malý vzorek udělá hodně ... šalda může vyprávět ... Citovat
Gargamell Odesláno 31. červenec 2011 Autor Odesláno 31. červenec 2011 Tak zrovna hluboký vzorek nemám, ale malý si myslím taky ne. Jsou to Barumky Bravuris nebo tak nějak. Od nich žádné zázraky nečekám ale toto mě celkem překvapilo. Citovat
Y2K Odesláno 31. červenec 2011 Odesláno 31. červenec 2011 nemas vozit 300 kilov v kufri ale ne, gumy by to mohli byt Citovat
Gargamell Odesláno 31. červenec 2011 Autor Odesláno 31. červenec 2011 nemas vozit 300 kilov v kufri ale ne, gumy by to mohli byt Právě, že jsem jel sám a prázdný. Tchýni jsem vyložil na letišti. Možná jsem byl rozrušený Citovat
Gargamell Odesláno 31. červenec 2011 Autor Odesláno 31. červenec 2011 Je pravda, že jsem dal větší vzorek na předek. Potom jsem se dočetl, že to je staré pravidlo, které už neplatí. Silnější vzorek prý dozadu. Citovat
Jimmy106 Odesláno 31. červenec 2011 Odesláno 31. červenec 2011 Tahle zatacka je proste udelana z nejakeho debilniho asfaltu... me tam taky ujizdi zadek... a kamarad z prace mi jednou vypravel jak se honil s jednim svym kamaradem a ten se tam pretocil a 180 a malem se nabourali jak je tam mokro tak to tam chce extra opatrnost... S kazdym co jsem se bavil v te zatacce klouzal.... gumama to neni.. [upravil dne 31/7/11 od Jimmy106] Citovat
čakom Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 řekl bych že to bude gumama. gumy kloužou na mokru tak od 3 mm a min. Citovat
Stuchy Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 já jsem měl Barum Bravuris a teď mám Michelin Primacy HP a ten rozdíl je opravdu znatelnej Citovat
oddie Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 No jo, sjeté bravurisy, to je fakt čemu se divit. Já jsem v té zatáčce nikdy neměl sebemenší problém. Citovat
kovi Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 A co zadní stabilizační tyčky? nemáš tam už vůli, mě to potom nesedělo na silnici taky Citovat
Lord Back Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 je to barumkama sice jezdím na pirelli p 6000 ale na oktě mam barum a to je fakt děs, měl jsem tam pirelli p 6000 a v pohodě, pak jsem je dojezdil, neměl jsem peněz nazbyt, tak jsem si koupil v německu za 43,90e kus barumky a hned 4x, to byla asi ta největší píčovina na světě v tý době byl na koktě ještě sport podvozek a s těma pirelama jsem neznal smyk nebo nějaký zaváhání v zatáčce, dal jsem barum a jel mojí cestu do domažlic kde jsem jel víc jak tisíckrát, cestou dva smyky u kterých jsem musel couvat abych jel svůj směr, a asi pět co jsem vychytal, tím u mě barum skončilo radši si koupím nějaký debica a bude to určitě lepší na těch barumkách mam najeto 40000km a už se modlím kdy pujdou do hajzlu a oni mají snad ještě vzorku min na 2 sezóny to asi chcípnu. Citovat
MilanF1 Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 Lord Back: hezký příběh, o pravdivosti polemizovat nebudu. Nicméně pokud ti ty gumy nesedí, sundaj je, kup jiné a tyhle prodej, dokud trochu vzorku mají. Něco za ně aspon dostaneš a budeš mít klid ... Já ted mám obuté deset let staré Continentály, mají 4-5 mm, za velmi hustého deště to bylo OK. Žádný smyk, vše jak jsem zvyklý. Jenom jsou asi trochu víc tvrdší, při razantním rozjedu \"brzo\" hvízdnou gumy a při tvrdším brzdění ABS cítím taky \"dříve\" (mimo asfalt). Gargamell: změř dezen zadních gum, pak se budeme bavit dále (ten úsek neznám, možná jsem tamtudy jel, ale nemohu soudit). [upravil dne 2/8/11 od MilanF1] Citovat
stanko.z Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 skus tie barum vymenit napr. za dunlop a uvidis ten rozdiel, ja som mal kedysi barum, potom matador ale tieto dve znacky su na jedno kopyto, proste hnus, odkedy mam dunlop, tie drzia na ceste jak pribite. Citovat
koblih69 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Když pominu Goodride který považuju na zadku jako vloženě nebezpečný tak z běžně prodávaných značek jsme neměl nikdy vážnější problém ( včetně zmíněných Barum ). Ale jsou 2 věci, které je potřeba nepodcenit - jednak geometrie - tedy nastavení tak jak má být a ne podle AutoData. A další je huštění. U každé pneu je potřeba vychytat huštění, konkrétně na přetáčivost zadku to má zásadní vliv. Citovat
liza6 Odesláno 8. srpen 2011 Odesláno 8. srpen 2011 Chcete mi říct, že když budu mít plný kufr a pojedu sám, že se mám bát přetáčivýho smyku? Citovat
oddie Odesláno 8. srpen 2011 Odesláno 8. srpen 2011 Spíš když jej budeš mít prázdný. S plným navíc jezdíš pomaleji. Citovat
liza6 Odesláno 8. srpen 2011 Odesláno 8. srpen 2011 Spíš když jej budeš mít prázdný. S plným navíc jezdíš pomaleji. Už jsem se lekl, že Francouzi vymysleli něco extra Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.