Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zvlaštní varianta denního svícení

Recommended Posts

Odesláno

jo tohle by bylo super hned bych do toho sel ale ma to jednu hoodne velkou zavadu a to tu ze by to ani nemeli nazivat jednotka denniho sviceni. Na pozemnich komunikacich to nesmis pouzivat

Odesláno
podle mě je to zbytečnost....

Až budeš svítit xenony a každý rok kupovat kvůli vysvícených výbojek nové origo výbojky za 1200,- / ks tak ti to jako zbytečnost určitě nepřijde.....tak prosím k věci

Odesláno

Přesně jak řika Přema sice nekupuju výbojky, ale mám v těch čočkách lepší žárovky posledně jsem tam měl nějaké od Philipsu a ty stojí kolem 1200 pár takže o tom dost silně uvažuju ale mam strach se zapojení právě.

Odesláno

Taky si myslím, že tohle je výborný nápad! A cena, ta je lidová pokud vezmu v potaz kolik mě stály značkový LED denní světla.

Odesláno
podle mě je to zbytečnost....

Až budeš svítit xenony a každý rok kupovat kvůli vysvícených výbojek nové origo výbojky za 1200,- / ks tak ti to jako zbytečnost určitě nepřijde.....tak prosím k věci

dost pochybujem ze ked tam das ten omezovac vykonu

tak zapalis xenonovu vybojku:myslim

[upravil dne 2/8/11 od krtek 2]

Odesláno

No... podíval bych se, co nám o tom říká předpis: Osvětlení vozidel

§ 32

(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla

nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního

předpisu

Co nám z toho vyplývá:

1. Nelze svítit pouze potkávacími nebo jinými světly, kromě světly pro denní svícení, bez toho, aniž by svítilo jiné stanovené osvětlení. Tento produkt podle toho, co prodejce uvádí toto ustanovení předpisu porušuje.

2. Ve vazbě na další předpisy, kde jsou stanoveny jasně parametry jednotlivých druhů světel nelze ani uvažovat o snižování svítivosti pro využití pro denní svícení.

To, že existují vozy, kde je to takto realizováno ještě nemění české předpisy, nemluvě o tom, že od výrobce je takto vozidlo homologováno jako cedlek, včetně tohoto způsobu denního svícení. Zkrátka, české předpisy tento způsob neumožňují, pokud to není vyrobeno od výrobce na vozidle (v podstatě by nebylo legální ani to dokoupit u výrobce a dodělat, protože pak by to vozidlo neodpovídalo původnímu schvalovacímu protokolu, odlišovalo by se od schváleného typu a výbavy).

Odesláno

Já taky ne... Až na nepatrné detaily to mám přesně podle předpisu... :-) Teď jsem dokonce dodělal automatické sklápění světel, sofistikované vypínání denního svícení a jdu dodělat sofistikované ostřiky... :-)

Odesláno

Mám to od nich na Passatu už druhým rokem... naprostá spokojenost, na STK bez problémů, policie taktéž. Na 306 to mám též jen po domácku vyrobené (možno nastavit svítivost). Kdyby někdo chtěl jsem schopen to za cca 600 - 700Kč dodat..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...