Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar, napadla mně taková zajímavá věc.Jelikož se mi každé ráno při startu vymaže radio / mám dojem, že startér si bere hodně š?ávy z baterky / tak jsem dospěl k nápadu \" záložního zdroje.Nepomohlo ani nabití baterky, prostě už nevím co to může být.Nejsem elektrikář, ale mám takovou vizi nějakého ansáblu, který by se napojil na přívod elektriky a v případě odstřižení toku při startu by třeba 30 vteřin vydával záložní elektriku. Existuje něco takového, nebo je to jen holý nesmysl?

Odesláno

jestli dokazete zmerit kolik mA proudu to radio potrebuje pri tech 12V tak se da experimentovat. Treba by stacil velky kondenzator na udrzeni na nekolik vterin/desitek vterin, nebo potom nejaka dobijeci nizkokapacitni baterie (napada me nejlevnejsi nejlevnejsi a nejmensi bezudrzbova olovena(nevim jak nejmensi delaji))

Odesláno

Je to slabou baterkou, napětí klesne pod určitou hranici a rádio to \"vyhodnotí\" jako výpadek napětí a vymaže se pamě?. Chce to proměřit.:papa

Odesláno

ja ji budu muset koupit, ale co mi pomaha aby se to nemazalo je, kdyz to radio pred startovanim vypnu a zapnu ho az po nastartovani, to se vetsinou nevyresetuje.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Sencor neznam,ale mužeš zkusit přehodit drátky na eurokonci:červený misto žlutého a žl. místo červ. Je to práce na pět minut.Chce to jen jehlu, TRĚLIVOST a klid.ČUS AUTOBUS:papa;)

Odesláno

ano, vetsina autoradii ma jine zapojeni ISO konektoru nez je v peugeotu. Jsou prehozeny dratky stale +12V a +12V spinane pres klicek. Presne stejny problem jsem mel se Sony, chce to zmerit ktery je ktery ( barvy dratu se mohou lisit ) a pak je navzajem zkusit prehodit ( vydrapnuti z konektoru chce trochu trpelivosti ;) )

Odesláno
Napsán autorem Ferry

ano, vetsina autoradii ma jine zapojeni ISO konektoru nez je v peugeotu. Jsou prehozeny dratky stale +12V a +12V spinane pres klicek. Presne stejny problem jsem mel se Sony, chce to zmerit ktery je ktery ( barvy dratu se mohou lisit ) a pak je navzajem zkusit prehodit ( vydrapnuti z konektoru chce trochu trpelivosti ;) )

Kdyby byly ty dva dráty přehozený, tak se to vymaže po každým vypnutí klíčku. Já to mám vyřešený tak, že jsem červený z ISO konektoru (vypínaný klíčkem) připojil na žlutý (stálé napájení). Musím hlídat, že rádio vypínám, ale zase ho můžu mít puštěný i bez zapnuýho klíčku. Jinak ten problém s vymázáváním stanic by měla vyřešit nová baterka. To vymazání způsobuje příliš velký a dlouhý pokles napětí při startování, což značí už velký vnitřní odpor baterie a tam už nabití nepomůže.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...