Hadra Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 Nazdar, napadla mně taková zajímavá věc.Jelikož se mi každé ráno při startu vymaže radio / mám dojem, že startér si bere hodně š?ávy z baterky / tak jsem dospěl k nápadu \" záložního zdroje.Nepomohlo ani nabití baterky, prostě už nevím co to může být.Nejsem elektrikář, ale mám takovou vizi nějakého ansáblu, který by se napojil na přívod elektriky a v případě odstřižení toku při startu by třeba 30 vteřin vydával záložní elektriku. Existuje něco takového, nebo je to jen holý nesmysl? Citovat
kveton Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 dela mi to to samy a myslim ze je to baterkou. Ja ji mam celkem starou a uz je slaba a nabiti taky nepomuze. Jak ji mas starou? Citovat
Hadra Odesláno 3. březen 2005 Autor Odesláno 3. březen 2005 nevim...auto mám3/4 roku.a uz tam byla. Citovat
rimmer Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 jestli dokazete zmerit kolik mA proudu to radio potrebuje pri tech 12V tak se da experimentovat. Treba by stacil velky kondenzator na udrzeni na nekolik vterin/desitek vterin, nebo potom nejaka dobijeci nizkokapacitni baterie (napada me nejlevnejsi nejlevnejsi a nejmensi bezudrzbova olovena(nevim jak nejmensi delaji)) Citovat
lexa Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 Je to slabou baterkou, napětí klesne pod určitou hranici a rádio to \"vyhodnotí\" jako výpadek napětí a vymaže se pamě?. Chce to proměřit. Citovat
Dave_k Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 Pořiď si rádio který si stanice ukládá na EEPROMku. To potom nic nezapomene. Citovat
kveton Odesláno 6. březen 2005 Odesláno 6. březen 2005 ja ji budu muset koupit, ale co mi pomaha aby se to nemazalo je, kdyz to radio pred startovanim vypnu a zapnu ho az po nastartovani, to se vetsinou nevyresetuje. Citovat
jolik Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 Než si koupíte novou baterku tak napište co máte za rádia,Značku a typ;) Citovat
olda Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 A co natáhnout kabel přímo od baterky?Samozřejmě přes pojistku;) Citovat
Tazman Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 Jednou mi to udělalo a bylo to poklesem napětí v baterca která posleze byla proměřena a byla na odpis. Citovat
jolik Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 Sencor neznam,ale mužeš zkusit přehodit drátky na eurokonci:červený misto žlutého a žl. místo červ. Je to práce na pět minut.Chce to jen jehlu, TRĚLIVOST a klid.ČUS AUTOBUS:papa;) Citovat
Ferry Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 ano, vetsina autoradii ma jine zapojeni ISO konektoru nez je v peugeotu. Jsou prehozeny dratky stale +12V a +12V spinane pres klicek. Presne stejny problem jsem mel se Sony, chce to zmerit ktery je ktery ( barvy dratu se mohou lisit ) a pak je navzajem zkusit prehodit ( vydrapnuti z konektoru chce trochu trpelivosti ) Citovat
Xplod Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 Ja bych jeste zkusil vycistit kontakty u baterie a vsechno okolo tech kontaktu. Muze tam bejt prechodak Citovat
Petr605 Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 Napsán autorem Ferry ano, vetsina autoradii ma jine zapojeni ISO konektoru nez je v peugeotu. Jsou prehozeny dratky stale +12V a +12V spinane pres klicek. Presne stejny problem jsem mel se Sony, chce to zmerit ktery je ktery ( barvy dratu se mohou lisit ) a pak je navzajem zkusit prehodit ( vydrapnuti z konektoru chce trochu trpelivosti ) Kdyby byly ty dva dráty přehozený, tak se to vymaže po každým vypnutí klíčku. Já to mám vyřešený tak, že jsem červený z ISO konektoru (vypínaný klíčkem) připojil na žlutý (stálé napájení). Musím hlídat, že rádio vypínám, ale zase ho můžu mít puštěný i bez zapnuýho klíčku. Jinak ten problém s vymázáváním stanic by měla vyřešit nová baterka. To vymazání způsobuje příliš velký a dlouhý pokles napětí při startování, což značí už velký vnitřní odpor baterie a tam už nabití nepomůže. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.