marko306 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Jasně protože soused krade tak já budu také, to je předci v pořádku. Pánové, kamarádi, to jsou všechno keci, prostě řekněte ževám je to fuk, že vám je jedno co se do ovzduší sere ze všech stran, hlavně když ta moje kára bude nejkrásnější. Moto, ja napríklad triedim odpad, mne to jedno nie je, chcel by som aby to robili viacerý, ale je to iba na nich a nikomu nevnucujem, že to musí tiež robiť. Sám vieš že všetko je to hlavne o peniazoch. Prečo sú čierne skládky? Lebo firmy si účtujú aj poondiatu prácu s ramenom a nakoniec zistím, že za odvoz dvoch ton odpadu zaplatí. 150 €. Za smeti. Tak isto je to aj z fapom, niektoré servisi si účtujú ešte aj prdenie pri oprave fapu. To je to hlavné čo ľudí odrádza. Ľudia nechcúplatiť za to čo im okolo toho netreba. To neni o diódkách ahovadinách do auta. Firmi na tom jednoducho chcú rižovať. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Já už to zase nemůžu vydržet. MotoMoto, už to začíná být trapné, hlavně když třeba taky kouříš (tvrdil jsi mi, že ne, ale na sraze v Kokoříně jsem Tě viděl), což škodí zdraví nesrovnatelně víc než zmiňované saze. Hlavně už poslední dobou snášíš argumenty, které jsou naprosto nesmyslné (o vyšperkování auta, odstranění filtrů apod.), už to opravdu není zajímavé. Omlouvám se, ale fakt se to už nedalo vydržet. Ufff Už mlčím. Edit: Už jsem se trochu uklidnil, takže ještě dodám. I přesto, že se mi FAP ucpal tak bych si byl býval nechal dát nový, ale.... Má to právě nějaká ale a to konkrétně: FAP se neumí při jízdě po městě zregenerovat což je fakt hodně velký problém, nehodlám kvůli tomu lítat v zimě jednou týdně do horoucích pekel, protože u nás fakt nemáme nikde rovinu, kde bych mohl jet tak aby se mi to zregenerovalo. A argument, že jsem si neměl kupovat diesel do města fakt neberu, nikde není oficiálně napsáno, že se diesel do města nehodí nebo dokonce, že se nesmí používat výhradně pro městké jízdy. Nehledě na to, že benzín sice nemá tolik sazí, ale škodí zase jinak a ve srovnání s naftou se ho ve stejném autě spotřebuje asi o 25% víc. Další důležitá věc je, že se nijak nehlásí ani probíhající regenerace, takže se mi klidně stane, že několikrát přeruším již probíhající regeneraci a to opravdu není dobré. V létě jsem si dvakrát všiml, že mi kolísaly otáčky na volnoběh a auto mělo o dost vyšší spotřebu, tak jsem udělal ještě kousek projížďky a asi po 5-ti minutách to přešlo, takže to asi byla ta probíhající regenerace, ale když si toho nevšimnu tak smůla. To by ta kontrolka opravdu stála tolik peněz? Další problém je, že zvyšování teploty FAPu se děje nesmyslně přidáváním dávky nafty do spalovacího prostoru v době, kdy už nestihne shořet a dostane se do katalyzátoru, kde dohoří a zvyšuje tím teplotu FAPu. Bohužel část nafty se dostává do motorového oleje a znehodnocuje ho a ničí tím motor. Nešlo dát do výfukového potrubí další vstřik a stříkat tu naftu přímo před FAP či před ten katalyzátor aby se to nedostávalo do motorového oleje? Už jsem kdesi četl, že některé auto to tak má. To opravdu konstruktéři neuvažovali když to vymýšleli? Další nesmyslnou součástkou \"moderních\" dieselů je EGR ventil (upozorňuji, že u mě stále funkční). Snižuje obsah oxidů dusíku ve výfukových plynech a to tím, že když je ve spalovacím prostoru přebytek kyslíku tak tam přepouští výfukové plyny aby tam toho kyslíku bylo méně a nemohly se oxidy dusíku tvořit. Co tomu říká motor je asi každému jasné. Proč nezvolili výrobci osobních aut daleko účinnější a pro motor ohleduplnější metodu známou již dlouhá léta z nákladních automobilů a to vstřikováním močoviny do výfuku? Z osobáků to mají pravděpodobně jen dvojčata Sharan/Alhambra (druhá generace) a značně to snížilo spotřebu auta, konkrétně výrobce udává 5,5 litru a v testu Světa motorů naměřili 5,7 což byl jeden z nejmenších rozdílů mezi udávanou a skutečnou spotřebou a na téměř dvoutunové auto fakt super spotřeba. Ale to se už dostávám někam jinam. Jen jsem tím chtěl říct, že některé \"moderní\" vynálezy jsou ještě poměrně nedomyšlené. Snad časem až to dopilují, tak budou sloužit bez problémů a nadměrného obtěžování uživatelů. Howgh [upravil dne 2/4/13 21:41 od Bigbadjohn] Citovat
MotoMoto Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Kouřím občas když popijím a nebo tak něco. A máš pravdu, určitě to škodí, ale hlavně mě. Možná i okolí, ale tolik ne. V tom je právě ten problém, že u FAPu platí opak. Mě neškodí, mě je to jedno. Možná jsem jen na to už alergický, když každý kdo sem zavítá tak rozděluje věci na to co na auto přidá (většinou jen okrasné prvky) a co z něj odebere (věci, které mu nijak nevadí a má pocit, že to nevadí nikomu). Nikdy jsem tu nečetl, přestalo mě svítit mlhové světlo tak ho odstraním. Myslím přední. Já to třeba u Renaultu udělal, po lehké havárii, jsem prostě místo jednoho prasklého raději druhé vymontoval. Neměl jsem peníze na opravu. Ale fakt by mě to nenapadlo u něčeho co je v motoru a ještě co omezuje bordel. Takže jen trochu uvažujte zda je to tak v pořádku. Jinak nic ve zlém a ani ve zlém vaše oponování neberu, prostě to vidíme jinak. Citovat
deny.zb Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Tak nevím Jestli MotoMoto jezdí dost po silnici.Ono kdyby třeba auta s podobnými filtry jako je FAP a dalšími takovými vychytávkami které snižují ty sajrajty co lítají z výfuku byli nějak alespoň zvýhodněný oproti těm co to nemají tak by si to možná i lidi rozmysleli s tím vykucháním.Ale vzhledem k tomu že tady stále ještě jezdí velké množství aut které to ani nemají tak pak si můžeš připadat jak idiot když si člověk koupí auto z něčím takovým a říká si že plní Euro 4 a že jezdí ekologičtěji.Pak zastavíš na semaforu a vedle tebe Tatrovky a jiný sajrajty při kterých se nedá ani dýchat jak to z nich hulí.Tak si pak připadáš lehce jako idiot a když máš pak FAP ucpanej a musíš na výměnu a řeknou ti tu cenu tak seš za idota znovu.Takže se nedivím lidem co si to nechali odstranit.A plně souhlasím s Bigbadjohn že když někdo jezdí s dieslem po městě tak tam ty regenerace prostě nedá takže to je pak už úplně mooc a jet se projet za město jen pro to aby se zregeneroval FAP to je jako už moc. Jen můj názor. Citovat
MotoMoto Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Samozřejmě to je naprostá pravda. Když začínaly katalizátory, tak auta s tímto vybavením nemuseli (firemní auta) určitou dobu platit silniční daň. A teď by to také určitě pomohlo. Sice bych se mohl dovolávat nějakého uvědomnění vzhledem ke svému okolí a životnímu prostředí, ale peníze jsou peníze. A je to ta nejlepší motivace. Jasně že to pak štve když platím za aditiva (zvlášní je že skoro každý ještě kupuje nějaké přídavky do nafty, za to jim líto peněz není) a předjede mě člověk co mu hulí výfuk a celou záď má černou, ale..... začít musíme fakt každý u sebe. Možná to s tou regenerací fakt nechápu, nikdy se mi to nestalo. Chápu, že to někoho naštve, že když jezdí po městě a podobně. Na to fakt nemám řešení. Pravdou je že bych si asi v tom případě fakt naftový motor nekupoval. Měl jsem nabídku na super octavii pro ženu v naftě, ale to jsem právě z těchto důvodů zavrhl (já vím nemá FAP)¨, ale k vůli ohřátí motoru a tak. Mě fakt vadí ten princip co všechno člověk do auta nacpe a a tohle neřeší a vykuchá. Když se to rozpočítá na najeté kilometry jak je to fakt pakatel. Citovat
lubosch Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Zdar, máte někdo zkušenosti s FAP od Starline? PS: vím, že Starline není úplně košer, ale co se dá podělat u kusu keramiky... Citovat
koblih69 Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Často se pohybuju kolem velkých zakázek na odsíření a odprášení elektráren a pod. V poměru k tomuhle je to co vypouští nafťák směšný. Nicméně když stojím v zácpě a předemnou smraďoch tak jsem rád za každej kkatalyzátor a FAP. Tím spíš, že to co CR produkuje jsou tak malé částečky, které působí daleko větší problém než starý TD, nebo ta zmíněná Tatrovka... A vůbec nechápu proč se to tak hrotí, mám 200 tis. najeto, především krátké tratě, FAP původní, regeneruje podle včerejší diag. každých 470 km. Až odejde koupím jiný, cena do 7000 mě nezabije. Nejsem žádný ekoterorista, jen nemám rád bastlení. Je to stejná paranoia jako se tu objevuje s EGR a podobně - na 406 jsem bez čistění najel 210 tis. na Vectře za 250 tis. 1x čištěný... ale tady je móda ho hned odpojit Nebo obdoba s dvouhmotovým setrvačníkem - každý šetří a pak se zjistí, že za jednohmotu dali o 1/2 víc než já za dvouhmotu ... to je k smíchu... Se Starline zkušenost nemám, pouze zprostředkovanou - po 20 tis. na 307 RHR se zdá vše OK, ale kolik to vydrží je těžko říct. [upravil dne 5/4/13 09:54 od koblih69] Citovat
MotoMoto Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Děkuji že jsi se mě alespoň trochu yastal náčelníku. Já také proboha nejsem žádný ekoterorista. Nežiju v jeskzni a podobně, ale Koblih to vystihnul naprosto přesně. Děkuji a všem přeji čisté FAPy. Citovat
Arj Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 nazdar borci chtel jsem se zeptat nevite o nekom kdo odstranuje ten FAP i na morave??diky moc za rady Citovat
Haryk Odesláno 23. květen 2013 Odesláno 23. květen 2013 http://www.fapoff.cz/ už to tady někde je Citovat
straki007 Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 Hihi. Kdyz se im to zrovna povede:D:D:D:D:D Citovat
Marcel00 Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 straki si asi pomylil den s nocou ked tu uz o 6h rano pobehuje Citovat
MotoMoto Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 On totiž už hrůzou nespí, bojí se až mu příjde příroda za ty Fap OFF natlouct. [upravil dne 24/5/13 09:03 od MotoMoto] Citovat
straki007 Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 Marceli ja makam od 5. Dnes 3 x FAPoff a 4x DPFoff To jenom pro mota mota ........:D:D:D:D:D Citovat
MotoMoto Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 No jo řezat a kuchat, to Ti jde. Ale budovat a tvořit, to už tolik nejde. Citovat
straki007 Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 Ze ti uz neni trapne tady porad bojkotovat. Vzdyt to nema zadny smysl. A co tady pises bludy ze nic nebuduju........... Uz mne ty tvoje reci vubec neba........:blicismajlik:blicismajlik a vim ze nejsem asi sam. Citovat
mobilnik Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 Souhlasím s tebou starki,žádnej rozumnej příspěvek jsem od MotoMoto nečetl,vždy jen komentáře proč to děláme a pod..Hodl většina z nás není asi tak bohatá aby jsi nechala vše co je špatné montovat ve znač.servisu,tak proto tady řešíme jak tyto věci,řešit za normální peníze a hold i za cenu kuchání a úprav.Já například nemám na to abych si skočil do Peugeota dát novej Fap,tak až to přijde rád dorazím k tobě a nechám jsi ho VYKUCHAT. Citovat
Haryk Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 vono nejde ani tak o značkový servis, já měl problém FAP regenerovat, 7desátkou 20minut problém, jelikož kloudnou silnici mám trochu z ruky a na dálnici taktéž, tak musel ven Citovat
plaz Odesláno 25. květen 2013 Odesláno 25. květen 2013 dekuju strakimu za zruseni FAP sel mi na nerva stale se to s....o:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.