Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

To sem tam taky četl... no já to hlavně potřebuju nějak vyřešit. Ideálně co nejdřív, ale brzo budu řešit i to tažný + možná bych šel i do nějakýho chipu. Tak se tu ptám, kdo by to uměl a měl případně zájem mi pomoct?

Díky všem

[upravil dne 14/7/11 09:50 Ferry]

Odesláno

Ach joooo:D:D:D

Fapoff myslim ze to dali zpatky na 5000 a poukazka plati ale porad na obed:D:D:D

ja pojedu nejdriv za 14 dni.

Jinak jak jsi se ptal na poskozeni motoru , tak toho se nemusis bat.

Motoru se nestane nic on je prave ted omezen takze se spis setri:D

A ani FAP se ted nejak neucpava protoze nedostava tolik nafty kdyz je v nouzovem rezimu.

Odesláno

Taktéž se přidávám ke spokojeným zákazníkům firmy Fapoff, po \"zákroku\" se mnou auto projížděl majitel - p. Rekziegel, velmi příjemný pán. Také mi nabídl chiptunning, pokud po chipu při projížďce nebudedete spokojení, vrací zpět původní soft a nic neplatíte. Po fapoff mi klesla spotřeba v průměru o 0,8 l/100 km. Po chipu prý ještě klesne. Určitě se tam ještě na chipnutí vrátím.

Odesláno

Jen tak dál, všichni si tu budeme spokojeně hulit saze pod nos s pocitem, že jsem ušetřili 20 Kč na 100 km, když to spočítám tak se Ti to vrátí za hodně dlouho.

Odesláno
Taktéž se přidávám ke spokojeným zákazníkům firmy Fapoff, po \"zákroku\" se mnou auto projížděl majitel - p. Rekziegel, velmi příjemný pán. Také mi nabídl chiptunning, pokud po chipu při projížďce nebudedete spokojení, vrací zpět původní soft a nic neplatíte. Po fapoff mi klesla spotřeba v průměru o 0,8 l/100 km. Po chipu prý ještě klesne. Určitě se tam ještě na chipnutí vrátím.

Taky jsem s nima byl spokojen ale na chip jsem radši počkal na strakiho ten ví co dělá:papa

Odesláno
A jeeee to tady.:D:D:D:D:D:D

A co jsi čekal???:D:D:D

Myslíš že vám k tomu budu :potlesk

Včera jsem jel zrovna za jedním takovým:blicismajlik

Odesláno

Neboj taky nejsem zastancem toho.

Vid priklad moje druhe auto ktere mam ted.Funguje tak ho tam nechavam.

Ale tady nejde o saze.

Vy si to trocha pletete.

Saze a pevne castice z RAILu jsou dva obrovske rozdily.

Radeji budu vdechovat saze ktere rano vykaslu nez castice ktere mi v plicich zustanou........:grr

Odesláno
Jen tak dál, všichni si tu budeme spokojeně hulit saze pod nos s pocitem, že jsem ušetřili 20 Kč na 100 km, když to spočítám tak se Ti to vrátí za hodně dlouho.

Čekal jsem, kdy se MotoMoto ozve :D

Samozřejmě že jsem to nedělal kvůli spotřebě, ani kvůli výkonu, ani kvůli tomu, abych tě nas..l. Auto jsem koupil v Ústí n. L. a už cestou po dálnici domů se mi rozsvítila všem známá kontrolka a tak jsem se objednal do servisu Fiat na doplnění Eolysu. Po napojení na diagnostiku jsem se dozvěděl: Chybí Eolys v nádržce, nefunkční snímač zasunutí tankovací pistole do hrdla nádrže a co bylo nejhorší - neodpovídající tlak ve FAPu - byla zborcená keramika ve filtru pevných částic, uprostřed byla díra cca 20x20 mm, čili nefunkční filtr. To se prý stane, když se zavčas nedoplní Eolys, filtr se ucpe sazemi a tlak výfukových plynů si prostě udělá cestu sám. Když mi spočítali náklady na opravu cca 16tis. Kč, přiklonil jem se k odstranění FAPu za 5000,- Kč. Původní software pro aktivaci FAP mám k dispozici, kdybych se rozhodl znovu filtr namontovat.

Mimochodem - u aut s funkčním FAP - FAP filtr zhoršuje průchodnost výfuku, čímž se zvyšuje spotřeba, v čase regenerace filtru se vstřikuje další nafta... Nějak se mi ten ekologický přínos stírá. Navíc musím říct, že z výfuku ani po FAPoff žádné saze nelítají (narozdíl od aut koncernu VW a většiny kamionů)

Smazal jsem svoje tvrzení, že by byl Eolys karcinogenní, kdysi jsem to někde četl, ale zřejmě to byl omyl...

[upravil dne 17/7/11 15:42 Lionek]

Odesláno

A co jsi čekal???:D:D:D

Myslíš že vám k tomu budu :potlesk

Včera jsem jel zrovna za jedním takovým:blicismajlik

Kdo ví za čím si jel. V servise vlákně jsem dával odkaz nebo někde tady,ještě jsem tam psal spešl pro Tebe po emisích

fap off a chip

jsem to našel

[upravil dne 14/7/11 00:46 Milan+]

[upravil dne 14/7/11 09:54 Ferry]

Odesláno

Hodnoty na papíře hezký, ale já jsem za tebou jel a nemůžu říct, že by ti to nekouřilo. Není to sice ten černej kouř jako se často objevuje za auty koncernu VW, ale šedý nepřehlédnutelný kouř to je. Tím se nechci zastávat FAPu, sám ho mám na konci životnosti a budu to muset řešit. Až definitivně doslouží tak jsem ho chtěl nechat odstranit, ale zatím váhám. Hledám někoho kdo má odstraněný FAP bez čipu jestli to kouří nebo ne.

MotoMoto: Ono nejde o to, že budu jezdit bez FAPu o 20,-Kč na kilometr levněji, ale o to jestli ten FAP má z principu smysl nebo nemá. Jednoznačně zvyšuje spotřebu, tudíž více zatěžuje životní prostředí (těžba ropy, její zpracování, doprava nafty, něco z toho výfuku stejně jde ...). Co jde z výfuku při regeneraci filtru? Netvrďte mi, že se ty saze spálí beze zbytku, to je blbost. Je aditivum škodlivé ať ve formě tekuté nebo spálené za výfukem? Při regeneraci se dostává část nafty do oleje, ředí ho a tím ničí motor. A v neposlední řadě pokud mi FAP doslouží tak mě to bude stát nový FAP (8.000,-Kč), dolití aditiva (3.500,- Kč), mě konkrétně ještě čidlo víčka nádrže (1.000,- Kč) a jezdit budu se stejnou spotřebou jako dosud. Takže mě to přijde na 12.500,- + práce (netuším kolik). Když ho nechám odstranit tak mě to přijde na dejme tomu 4.000,- Kč a pokud ušetřím 20,- Kč na 100 km tak se mi to při mém nájezdu asi 12.000 km ročně vrátí za necelé dva roky. Takže co je výhodnější? Pro mě jednoznačně odstranění. A pro životní prostředí? Tak to je otázka na kterou zatím neznám odpověď, ale přikláním se k názoru, že FAP je fakt k ničemu. Přesvědčíš mě logickými argumenty, že mám investovat 3x tolik a dát tam nový FAP až mi tento doslouží? A za argument nepovažuju výkřik do tmy, že to kouří. Na emisích to projde, některá auto ho nemají ani z výroby (myslím tím naše autobusy), takže argument, že pro něco to tam přece výrobce dává asi taky není úplně ideální. I ve Světě motorů byl článek, ze kterého jednoznačně vyplynulo, že FAP (DPF) je v autě jen z důvodu ekologické hysterie.

[upravil dne 14/7/11 01:28 Bigbadjohn]

Odesláno

Jo jo čekal jsem že to sem napíšeš,ale je taky fakt,že když jsi za mnou jel,tak to mělo nájezd ve městě cca 300km do a z5 z práce,takže vlhko ve výfuku.

A zbytek jak říka tady náš šofér jsou jen zavoznické kecy,dneska vyhhrává ekonomika.

A kdyby to na tom papíru s rezervou nebylo,tak nejsem na silnici.

Ale jo byl bych tam i tak.

A sam jsi to zkalkuloval. Dodavky a veškeré staré mřasky co rozváží zboží atd po městech jsou proti autům s odstraněným fapem v několikanasobné přesile.

Nezjištoval jsem to,ale technik řikal,že euro 4 bych splnil i bez Fapu.

Takže to beru jako nesmyslné nařízení,to samé jako umělá zaměstnanost lidí co se pohybují kolem certifikace firem v oblasti ISO,veškeré díly musí byt shodné kdykoliva ne že nějaký lojza vymyslí papír. Nebo snad nám na stovky a tisícovky díly nepasovaly?

[upravil dne 14/7/11 02:10 Milan+]

Odesláno

Kluci já tu nejsem od toho abych vás přesvědčoval o technických věcech FAPu a podobných udělátek, mě jen vadí, že jste ochotní šetřit na tom co vám jakoby neškodí, ale přitom kpujete auta s velkou spotřebou, nebo utrácíte hromady peněz za různá kola a spousty další píčovinek na auto aby vypadalo krásně a tak podobně. Jasně že je ekonomičtější vykuchat třeti součástek na místo jejich údržby a oprav. Proč místo řešení (řešeno v jiných vláknech) oprav klimatizace, jí prostě také neodpojíte? Také zvyšuje spotřebu, také znečišťuje okolí a podobně????? Protože se vás už to týký, vašeho pohodlí a konfortu jízdy. Jasně také bych auto bez klimačky nechtěl, ale stejně jako investuji do opravy klimatizace tak musím být ochotný investovat do jiných věcí, byť se mě přímo netýkají.

Kdo je starší tak si vzpomene že přesně tyhle polemiky se vedly kdysi o katalizátorech, jak jsou na nic a jak to zvyšuje spotřebu a dnes se nad tím nikdo nepozastaví a ví že je tam třeba. A stejně tak to bude i zde. Snad brzy i na STK přijdou na to že je třeba kontrolovat i tyto filtry. A věřte mi že na nic tam určitě nejsou.

Odesláno

Take prispeju do polemiky zda FAP ano ci ne.

Po prochazeni mnoha web-stranek a for pisici o teto problematice vsetne serioznich webu a nazoru bych to shrnul takto:

Pokud mate FAP a funguje neni duvod ho sundavat (tech par kacek nikoho nezabije). Pokud je FAP na konci sveho zivota mate 3 moznosti: 1 novy FAP, 2 repasovany FAP, 3 demontaz - co kdo zvoli je jeho vec.

Jeden dulezity poznatek - bez FAPu projdete emisema v pohode (v podstate se jedna o marketingovy trik v dobe zejmena politicke histerie o ochrane zivotniho prostredi - ale to necham na Vasem nazoru).

Dulezite je toto !!! vyndat FAP ( aby jsze prosli emisema) muzete pouze u EURO 1.2.3.4 - U Euro 5 je jiz nutny FAP jinak neprojdete na TK emisema (jedine ze by jste si od kamarada na TK pujcili jeho) !!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...