Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Magnet vo dverach - zabezpecenie vozidla?

Recommended Posts

Odesláno

Dnes som pocul zaujimavu debatu na temu nejakeho magnetu, ktory je umiestneny vo dverach automobilu a sluzi ako zabezpecenie vozidla, mne to pripadalo ako imobilizer, ale nejako som nepochopil tu funkciu a hlavne mi nikto nevedel povedat nazov, tak neviem co hladat...

Pocul uz niekto z vas o takom niecom a ak hej, viete ako sa to vola?

Odesláno

Dělá se to běžně, jazýčkové relé (citlivé na magnetické pole) a relátko zapojené jako samochyt. Po nastoupení do auta musíš přiložit magnet na určité místo, pak můžeš nastartovat.

Magnet můžeš nechávat v autě, správné místo zná jen řidič. Např. někde na přístrojové desce, ale taky v zrcátku, sluneční cloně, ve středovém panelu atd. Magnet účinkuje asi na 5 mm, přes plast.

[upravil dne 7.7.2011 21:31 P607Olda]

Odesláno

No ano, to beriem, ale ci to existuje ako komplexny system urceny pre vozidla, alebo si clovek proste kupi toto rele, umiestni ho napriklad na vodic ktory vedie do palivoveho cerpadla a potom az po prilozeni magnetu moze startovat...vlastne take samo-domo :myslim ... taky trocha lepsi skryty vypinac v podstate :)

Ale predpokladam ze do dveri sa to asi nemontuje :aut

Odesláno

jj niečo podobné mal bývalý svokor ,chce to aj nejaké relátko a to magnetické relé ti slúži ako spínač a v podstate je jedno čo prerušíš len tam daš to relátko cez kluč a ked vypneš kluč tak ho rozopne. svokor tam mal aj nejaký časový spínaš keby mu zdochol motor aby nemusel spínať magnetom

Odesláno

neni to \"imobilizer\" ktorý si ludia montovali pridavne do felicii a starších vozidiel, ktoré ešte nemali imobilizer??? :D taky privesok divny kery sa pchal alebo prikladal nekde pred každým štartovanim aby to vobec naštartovalo :)

Odesláno

je to dobrý dokud to funguje už sem to z pár aut tahal ven :( ... zapojení je podle použitého systému ale nejčasteji se tam dávalo relé na spínací skříňku , někdy relé na spínací skříňku + čerpadlo ... a teď řeším jeden bosch systém kde se blokuje spínací skříňka + čerpadlo+startér + cesta origo immo do ŘJ :mrk

[upravil dne 7/7/11 22:30 tommas11]

Odesláno

Jé to jsem měl v autě někdy kolem roku 97-98. Koupil jsem to už jako set někde v obchodě s autodoplňky. Dalo se to před cívku a spínač někam pod plast v interiéru. Bez deaktivace se startovalo a startovalo, ale auto nechytlo. Nenápadně jsem přejel přívěskem s magnetem po středovým tunelu a hned to chytlo. Docela vychytávka za pár korun ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...