Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zvažujem Touran alebo 5008. Čo by ste mi odporučili ?

Okrem ceny vnímam najviac tieto rozdiely:

5008:

- viac miesta na zadných sedadlách (cca 4 - 5 cm na dĺžku a 1-2 na šírku)

- nemá vzadu vstrede tunel ani nezavadzia stredová oprierka

- v cene strednej výbavy strešné okno (nie je kvôli tomu v lete v aute príliš teplo ?)

- viac miesta v kufri (13 cm širšie ale 5 cm kratšie)

Touran:

- menšie zvonku (13 cm dĺžka a 3 cm šírka)

- viditelne kvalitnejšie spracovanie

- divná opierka hlavy (tlačí hlavu dopredu - subjektívne)

- skápateľné zadné sedadlá (do ležiacej polohy)

Ocením názor niekoho, kto jazdil obe vozidlá.

S 5008 sa bojím najmä porúch a inýh nepríjemných prejavov.

Chcem v tom prenášať rodinu = 2 + 3 (zatiaľ malé) deti.

ďakujem

Odesláno

Taks tím kvalitnějším zpracováním jsi to pos..l:P Jinak když jsem si objednával 5008 tak jsem byl i ve VW, protože mamka má vvgroup a ráda navštěvuje jejich servisy bo se to sere jako ...., tak mi nabízeli Tourana. Po nakonfigurování a projetí jsem se dost znechuceně zeptal proč bych si jej měl koupit, (je menší, dost dražší, zpracování stejné, o designu se nebudu rozepisovat) mě prodejce řekl \"ale jak to zní Voltcvágen\", tak jsem se otočil. Nemůžu si 5008 vynachválit. Porůch se neboj, jinak zadní sedadla se taky zklápějí do ležící polohy a dobře se i v autě spí.

Odesláno

Ten spánek můžu potvrdit. Dva se v tom perfektně vyspí a toho místa ještě pod kufrem při 5-místné verzi. Už tam mám naskládané pivo, energy-nápoje, slivovičku a kempink-věci neb v sobotu vyrážím za sev. pol. kruh za nekončícím dnem a pryč od lidí.V Touranu bych se nevyspal. Už se moc těším!!!! :bojim:bojim:bojim

Odesláno

Touran patří mezi chtěné vozy , bohužel tím myslím chtěné zloději.

mimochodem Touran a 5008 se nedá srovnavat motoricky , 1,2 FSi bych nechtel ani omylem, 2.0 TDi ? možna ale raději 2,0 HDI

Odesláno

sice je to trochu :xvul ale soused ma polo (1,4tdi) a je porad jenom nasranej, ze je vic v servisu nez za volantem.. a mel taky nejakou podobnou otazku proc to tak je.. ale odpoved byla jenom, ale mate prece znacku.. wv, to je neco... tak je poslal do hoven s tim, ze misto toho si mohl koupit radeji dacii :D

Odesláno

V tomhle případě jednoznačně 5008, Tourana jsem si projíděl, 2.0 TDi, jede docela dobře, ale exterier ani interier se nedá srovnat s 5008, je to prostě němec bez nápadu. Pokud 5008 tak jedině s 2.0 HDi:papa

Odesláno

S 5008 sa bojím najmä porúch a inýh nepríjemných prejavov.

Já už se možná opakuju, ale pracovně jezdím s VW Transporter 4x4 a ještě jsem neměl s jiným autem tolik tápení (a pár aut jsem už projel :roker ). Na 130000 km mám vyměněnou už polovinu auta a to radši nemluvím o kvalitě jejich značkového servisu :bacha:bacha:bacha

Takže o koncernu VW jenom v \"dobrém\" :grr.

PS: Už jen to, že na VW foru se řeší poruchy a na Peugeot fóru v sekci 5008 se pouze nezávazně tlachá o krásách života :D:D:D:D

[upravil dne 26/6/11 20:11 radek76]

Odesláno
Ten spánek můžu potvrdit. Dva se v tom perfektně vyspí a toho místa ještě pod kufrem při 5-místné verzi. Už tam mám naskládané pivo, energy-nápoje, slivovičku a kempink-věci neb v sobotu vyrážím za sev. pol. kruh za nekončícím dnem a pryč od lidí.V Touranu bych se nevyspal. Už se moc těším!!!! :bojim:bojim:bojim

Tak se nám hlavně v pořádku vrať - ať tě tam nesežerou lední medvědi :D:D:D :papa

Odesláno

To myslíte vážne, že Peugeot vyrába proste kvalitnejšie autá ?

To znamená, že sa štatisticky menej kazia ?

To hovoril mechanik v servise Peugeot ? Alebo k tomu existuje nejaká rozumná štatistika ?

Podla

http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/default.aspx

to vyzerá, že 307 hnoj, 308 OK. Ako je ale na tom 5008 ?

Pozeral som a vyskúšal obe autá, takže viem, čo som videl.

Jeden príklad za všetky: čierna vonkajšia lišta na prednom okne ... na dvoch kusoch 5008 ktoré som chytal sa hýbala. Na Tourane nie.

O designe (estetike) sa rozprávať nechcem ...

ďakujem za postrehy (aj ďalšie)

Odesláno

Na názory z časopisů se nedívám, protože jsou podle mě zaujeté proti značkám, které nejsou vyrobeny v německu. Můžeš si třeba koupit Dačku a najedeš bez problému 200000km a můžež si koupit VW a může se srát ve velkém, není to totiž o značce, ale od kusu.

ps: Jinak tady jseš na klubu lidí co mají převážně jenom Peugeoty.

pss: teda vy jste byli všichni rychlí, nestíhal jsem to tu ani natlačit:D :D:D

[upravil dne 26/6/11 20:20 elton]

Odesláno

Jeden príklad za všetky: čierna vonkajšia lišta na prednom okne ... na dvoch kusoch 5008 ktoré som chytal sa hýbala.

Tak jsem byl zkusit v garáži, jestli se nějaká lišta hýbe. Výsledek - nehýbe se žádná lišta v okolí předního okna ani okna předních dveří.

Ale jestli je to pro tebe rozhodující...

Jaké jsou ty \"všetky\" ostatní příklady nekvality?

[upravil dne 26.6.2011 20:21 P607Olda]

Odesláno

Na kvalitu se dneska nemůžeš tolik dívat, vždy záleží na jednotlivým kusu jak píše Elton.

Na 307 před faceliftem se nadává všude možně a přesto je tady hromada lidí co je mají a jsou spokojeni;)

Vyber si to auto který se Ti líbí a vyhovuje víc, toť vše:papa

Odesláno

Treba si dať všetky pre a proti, auto bude nové, takže servisu by som sa nebál.

Touran má každý, auto si bude držať cenu, viac sa kradne, 2,0 TDi (že vraj) nie je veľmi vydarený motor...

5008 nemá každý, ako francúzke auto pravdepodobne bude rýchlejšie klesať na cene, nekradne sa toľko, 2,0HDi je osvedčený motor i keď aj ten má svoje muchy...

Všetko záleží na tebe, ako ti už aj na VW fóre napísali, na každom fóre ti budú preferovať tú svoju značku a každé auto bude dobré.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...