Brizan Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Když trochu odbočím od tématu - kdy byl stočen tacho se asi nijak zjistit nedá že? Podle toho co jsi zjistil tady: to vypadá na to září loňského roku +/- ale to určitě víš. [upravil dne 22/6/11 14:12 Brizan] Citovat
John_Ice Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 někdo říká že to jde od někuď vytáhnout někdo říká že ne(jak u kterého auta)....u 407prý to nelze.Ale třeba straki by mohl to uvést na pravou míru,protože se v tom hrabe dále. Ale upřimně i těch 30 000km stočenej má opodstatnění...106 vypadá líp než 140,že. Jinak ale když opravdu nejsi jistej co s tím autem dělali a sám říkáš,že ho stále,,opravuješ,,(investice)tak asi bude mít určitě něco nalítáno a tudíž bych se rozhodně nerozmýšle a vyměnil rozvody-ty jsou do 10 000kč a jelikož jsi z Prahy tak třeba k pp205 můžeš zajet.,hold máš 2,2 bi a tam určitě oprava bude drahá a motory použité určitě méně k dostání. Citovat
Wing Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Těmi investicemi jsem myslel to, že jsem si ho nedávno pořídil a samozřejmě s tím jsem vyměnil olej, filtry, destičky, těsnění na dveřích, přední tyčky stabilizátorů, dezinfekce klimošky atd..prostě vlastně základní údržba, ale sešlo se to všechno najednou i s koupí, takže docela výdaj:o No a co se týče historie, tak je to od firmy z operativního leasingu a jezdil s tím jeden člověk, pravidelný servis, ale taky dlouhý štreky - nebyl z Prahy naštěstí, takže tipuju, že většina naježděno po dálnicích (třeba 10 tis. km za měsíc). V každém případě na rozvody se chystám, ale prostě až tak za měsíc za dva...a to najedu tak ještě 8 tis. km:myslim Bohužel jsem téměř smířen s tím, že z prodejce (zprostředkovatele) nic nevytřískám za to stočení, ono vlastně jestli 106 nebo 140 tis. km najeto nehraje až zas takovou roli při ceně 240 tis., ale co je na h**no je to, že teď mi je serviska tak akorát na dvě věci, protože nevím, jak budou servisní intervaly - jde spíš jenom o to zjistit, kolik přesně tam je najeto a předejít případným škodám ze zanedbání z nevědomosti;) A omlouvám se, že jsem opět odběhl od tématu:xvul Citovat
Marcel00 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 to je v poho a tvoje uvahy su na mieste... ono vzdy nieco zle raz bude na nieco dobre... Citovat
Brizan Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Píšeš že k autu máš servisku, tam přeci musely být informace o servisních kontrolách a počet ujetých km. Tak se to dalo zjistit už při koupi toho auta:myslim Citovat
Marcel00 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 takych servisiek ti na zelanie donesie osoba tomu znala kolko chces. to je to posledne co by ma pri kupe vozidla zaujimalo... Citovat
Bacil83 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 No ja som bol pri kupe auta nemilo prekvapeny ked som zistil ze mam namiesto 100 t. km 200 t. km . podla servisu som mal posledny zaznam pri 130 t.km . tych 200 t.km zistil moj mechanik napojil dia a tam mi ukazal celu historiu zavad. Ale musim poklopat auto slape ako ma asi bolo onho dobre starane. Citovat
janou Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Mal si šťastie že sa to dalo vyčítať, videl som historiu po prepisani km so stavmi cca 1 000 000km(v kazdom zapise). Citovat
Bigbadjohn Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 Wing: Pokud si nejsi jistý kolik má auto naběháno tak jednoznačně vyměnit ty rozvody. Fakt neváhej. Pokud by se Ti to potkaoo tak se nedoplatíš. Cena za výměnu rozvodů je v porovnání s tím prkotina. Citovat
Wing Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 Píšeš že k autu máš servisku, tam přeci musely být informace o servisních kontrolách a počet ujetých km. Tak se to dalo zjistit už při koupi toho auta:myslim Ty záznamy v servisce jsou jen razítko a datum - žádný popis opravy ani stav km, takže z toho jsme toho moc nepoznali..bohužel:nevim Citovat
Wing Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 Wing: Pokud si nejsi jistý kolik má auto naběháno tak jednoznačně vyměnit ty rozvody. Fakt neváhej. Pokud by se Ti to potkaoo tak se nedoplatíš. Cena za výměnu rozvodů je v porovnání s tím prkotina. No poslední záznam o opravě v záruce je z 18.8.10, kdy to mělo 133 400 km. Zajímavý je, že 16.7.10 byla ta samá oprava se stejným stavem km...no ale v každym případě záruka končila na přelomu října a listopadu 2010 a v tu chvíli ho ta firma prodala a přepis v TP na autobazar je 8.11.10. Takže můžu počítat tak 2,5 měsíce, což bych tipnul max na 10 tis. km (a třeba už s tím ježděno ani nebylo před prodejem) - dostanu se někam ke 140 tis. km a v autobazaru to stálo - teda byl jsem se tam podívat na přelomu ledna a února 2011 a stálo..no a když jsem to kupoval, bylo na tacho 106 400 km. Což by znamenalo stočení okolo 35 tis. km dolu:nevim Další možnost ještě je, že s tím v tom bazaru jezdili do konce roku 2010, ale to by snad nebyly žádný tisíce km..aspoň doufám:myslim No a já jsem s tím najel cca 6 000 km, takže se dopočítám někam ke 145 - 150 tis. km. (namísto 113 tis. , který jsou teď na tacho) - z toho důvodu si myslím, že by nemusela být ještě uplná nutnost výměny rozvodů - ale jak jsem psal výše - už se na to chystám, ale tak do dvou měsíců - což by znamenalo tak dalších cca 8 tis. km...mimochodem dalo by se nějak prověřit v jakém stavu řemenice aktuálně je? A v servisce je interval na výměnu 180 - 240 tis. km, tak sakra snad to má nějaký důvod.. Zkusím ještě kontaktovat tu firmu, jestli mi neřeknou kolik to mělo, když to prodávali;) (záruka končila přesně 5.11.2010) [upravil dne 23/6/11 09:33 Wing] Citovat
Marcel00 Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 urcite maju zaznam kolko to malo, nakolko kazda firma vedie knihu jazd pre kazde vozidlo... a urcite su aj zmluvy o predaji vozidla. a tu sa dostavas k podstate kde mozes ziskat podklad a dokaz o tom ze bazar prevzal vozidlo s konkretnym poctom km. takze jednanie o dodatocnej zlave by si mohol mat celkom uspesne. Citovat
Wing Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 urcite maju zaznam kolko to malo, nakolko kazda firma vedie knihu jazd pre kazde vozidlo... a urcite su aj zmluvy o predaji vozidla. a tu sa dostavas k podstate kde mozes ziskat podklad a dokaz o tom ze bazar prevzal vozidlo s konkretnym poctom km. takze jednanie o dodatocnej zlave by si mohol mat celkom uspesne. To máš pravdu, ale já blbec jsem nechal uvést stav km jen na smlouvu o smlouvě budoucí, tu jsme potom nahradili normální kupní smlouvou, kde jsem si nechal vypsat snad stav všeho, ale na stav km už jsem zapoměl a v kupní smlouvě teda vůbec není.....(a to jsem tu smlouvu procházel s mým právníkem - prostě jsme oba blbci:mad:) Jediný důkaz by teda asi byl, kdyby se dalo nějak dostat (třeba z řídící jednotky), kdy to bylo stočeno - což fakt nevím, jestli vůbec jde:myslim Citovat
Tomas1987 Odesláno 23. červen 2011 Autor Odesláno 23. červen 2011 Chlapi asi ste si nevsimli ze zaklad temy je iny a toto uz je Ma niekto skusenosti so znackou Corteco? Mali by vyrabat nahradne diely. Pretoze sa mi jedna o kupu remenice , tak preto sa opytam radsej tu. Dakujem Citovat
godzila.01 Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 Tomas1987 : Řemenice CORTECO jsou jedny z nejlepších, většinu z výroby dodávají do originálu .... :papa EDIT : Ty bych případně měl taky v sortimentu.... [upravil dne 23/6/11 14:11 godzila.01] Citovat
Tomas1987 Odesláno 23. červen 2011 Autor Odesláno 23. červen 2011 Tomas1987 : Řemenice CORTECO jsou jedny z nejlepších, většinu z výroby dodávají do originálu .... :papa EDIT : Ty bych případně měl taky v sortimentu.... [upravil dne 23/6/11 14:11 godzila.01] Tak na remenicu CORTECO mam ponuku za 68eur. Neviem co si mam o takej cene mysliet. A ci vobec bude pasovat. Nevie niekto podla akeho cisla sa urcuje diel? Popripade ake je to cislo. Dakujem Citovat
Laďa Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Chlapi asi ste si nevsimli ze zaklad temy je iny a toto uz je Ma niekto skusenosti so znackou Corteco? Mali by vyrabat nahradne diely. Pretoze sa mi jedna o kupu remenice , tak preto sa opytam radsej tu. Dakujem Název tématu je \"po kontrole v Peugeote\" A kluci řeší věci na které přišli po kontrole v Peugeotu (ikdyž přes internet). Aspoň vidíš jak je důležíté zadávat správné názvy vláken.:P:papa Citovat
Tomas1987 Odesláno 13. červenec 2011 Autor Odesláno 13. červenec 2011 Takze remenica je doma, len vymenit a spolahnut sa ci bude pasovat. Znacka CORTECO a vaha 2,15kg. Aka je narocna vymena? Co je potrebne vykonat pri vymene a kolko to bezne trva? Aby som sa nenechal v servise tahat za nos, ze to robia aj 3 hodinky. Dakujem Citovat
Tomas1987 Odesláno 14. červenec 2011 Autor Odesláno 14. červenec 2011 Takze remenica je doma, len vymenit a spolahnut sa ci bude pasovat. Znacka CORTECO a vaha 2,15kg. Aka je narocna vymena? Co je potrebne vykonat pri vymene a kolko to bezne trva? Aby som sa nenechal v servise tahat za nos, ze to robia aj 3 hodinky. Dakujem *Takze ako dlho trva vymena remenice klukoveho hriadela? Zajtra ju musim dat vymenit a neviem kde v BA. Poradte nejaky spolahlivy a sikovny servis. Dakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.