Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Když trochu odbočím od tématu - kdy byl stočen tacho se asi nijak zjistit nedá že?:ticho

Podle toho co jsi zjistil tady:

to vypadá na to září loňského roku +/- ale to určitě víš.;)

[upravil dne 22/6/11 14:12 Brizan]

Odesláno

někdo říká že to jde od někuď vytáhnout někdo říká že ne(jak u kterého auta)....u 407prý to nelze.Ale třeba straki by mohl to uvést na pravou míru,protože se v tom hrabe dále.

Ale upřimně i těch 30 000km stočenej má opodstatnění...106 vypadá líp než 140,že. ;)

Jinak ale když opravdu nejsi jistej co s tím autem dělali a sám říkáš,že ho stále,,opravuješ,,(investice)tak asi bude mít určitě něco nalítáno a tudíž bych se rozhodně nerozmýšle a vyměnil rozvody-ty jsou do 10 000kč a jelikož jsi z Prahy tak třeba k pp205 můžeš zajet.,hold máš 2,2 bi a tam určitě oprava bude drahá a motory použité určitě méně k dostání.

Odesláno

Těmi investicemi jsem myslel to, že jsem si ho nedávno pořídil a samozřejmě s tím jsem vyměnil olej, filtry, destičky, těsnění na dveřích, přední tyčky stabilizátorů, dezinfekce klimošky atd..prostě vlastně základní údržba, ale sešlo se to všechno najednou i s koupí, takže docela výdaj:o No a co se týče historie, tak je to od firmy z operativního leasingu a jezdil s tím jeden člověk, pravidelný servis, ale taky dlouhý štreky - nebyl z Prahy naštěstí, takže tipuju, že většina naježděno po dálnicích (třeba 10 tis. km za měsíc). V každém případě na rozvody se chystám, ale prostě až tak za měsíc za dva...a to najedu tak ještě 8 tis. km:myslim Bohužel jsem téměř smířen s tím, že z prodejce (zprostředkovatele) nic nevytřískám za to stočení, ono vlastně jestli 106 nebo 140 tis. km najeto nehraje až zas takovou roli při ceně 240 tis., ale co je na h**no je to, že teď mi je serviska tak akorát na dvě věci, protože nevím, jak budou servisní intervaly - jde spíš jenom o to zjistit, kolik přesně tam je najeto a předejít případným škodám ze zanedbání z nevědomosti;) A omlouvám se, že jsem opět odběhl od tématu:xvul

Odesláno

Píšeš že k autu máš servisku, tam přeci musely být informace o servisních kontrolách a počet ujetých km. Tak se to dalo zjistit už při koupi toho auta:myslim

Odesláno

No ja som bol pri kupe auta nemilo prekvapeny ked som zistil ze mam namiesto 100 t. km 200 t. km . podla servisu som mal posledny zaznam pri 130 t.km . tych 200 t.km zistil moj mechanik napojil dia a tam mi ukazal celu historiu zavad. Ale musim poklopat auto slape ako ma :) asi bolo onho dobre starane.

Odesláno

Wing: Pokud si nejsi jistý kolik má auto naběháno tak jednoznačně vyměnit ty rozvody. Fakt neváhej. Pokud by se Ti to potkaoo tak se nedoplatíš. Cena za výměnu rozvodů je v porovnání s tím prkotina.

Odesláno
Píšeš že k autu máš servisku, tam přeci musely být informace o servisních kontrolách a počet ujetých km. Tak se to dalo zjistit už při koupi toho auta:myslim

Ty záznamy v servisce jsou jen razítko a datum - žádný popis opravy ani stav km, takže z toho jsme toho moc nepoznali..bohužel:nevim

Odesláno
Wing: Pokud si nejsi jistý kolik má auto naběháno tak jednoznačně vyměnit ty rozvody. Fakt neváhej. Pokud by se Ti to potkaoo tak se nedoplatíš. Cena za výměnu rozvodů je v porovnání s tím prkotina.

No poslední záznam o opravě v záruce je z 18.8.10, kdy to mělo 133 400 km. Zajímavý je, že 16.7.10 byla ta samá oprava se stejným stavem km...no ale v každym případě záruka končila na přelomu října a listopadu 2010 a v tu chvíli ho ta firma prodala a přepis v TP na autobazar je 8.11.10. Takže můžu počítat tak 2,5 měsíce, což bych tipnul max na 10 tis. km (a třeba už s tím ježděno ani nebylo před prodejem) - dostanu se někam ke 140 tis. km a v autobazaru to stálo - teda byl jsem se tam podívat na přelomu ledna a února 2011 a stálo..no a když jsem to kupoval, bylo na tacho 106 400 km. Což by znamenalo stočení okolo 35 tis. km dolu:nevim Další možnost ještě je, že s tím v tom bazaru jezdili do konce roku 2010, ale to by snad nebyly žádný tisíce km..aspoň doufám:myslim No a já jsem s tím najel cca 6 000 km, takže se dopočítám někam ke 145 - 150 tis. km. (namísto 113 tis. , který jsou teď na tacho) - z toho důvodu si myslím, že by nemusela být ještě uplná nutnost výměny rozvodů - ale jak jsem psal výše - už se na to chystám, ale tak do dvou měsíců - což by znamenalo tak dalších cca 8 tis. km...mimochodem dalo by se nějak prověřit v jakém stavu řemenice aktuálně je?:myslim A v servisce je interval na výměnu 180 - 240 tis. km, tak sakra snad to má nějaký důvod..:nevim Zkusím ještě kontaktovat tu firmu, jestli mi neřeknou kolik to mělo, když to prodávali;)

(záruka končila přesně 5.11.2010)

[upravil dne 23/6/11 09:33 Wing]

Odesláno

urcite maju zaznam kolko to malo, nakolko kazda firma vedie knihu jazd pre kazde vozidlo... a urcite su aj zmluvy o predaji vozidla.

a tu sa dostavas k podstate kde mozes ziskat podklad a dokaz o tom ze bazar prevzal vozidlo s konkretnym poctom km.

takze jednanie o dodatocnej zlave by si mohol mat celkom uspesne.

Odesláno
urcite maju zaznam kolko to malo, nakolko kazda firma vedie knihu jazd pre kazde vozidlo... a urcite su aj zmluvy o predaji vozidla.

a tu sa dostavas k podstate kde mozes ziskat podklad a dokaz o tom ze bazar prevzal vozidlo s konkretnym poctom km.

takze jednanie o dodatocnej zlave by si mohol mat celkom uspesne.

To máš pravdu, ale já blbec jsem nechal uvést stav km jen na smlouvu o smlouvě budoucí, tu jsme potom nahradili normální kupní smlouvou, kde jsem si nechal vypsat snad stav všeho, ale na stav km už jsem zapoměl a v kupní smlouvě teda vůbec není.....(a to jsem tu smlouvu procházel s mým právníkem - prostě jsme oba blbci:mad:) Jediný důkaz by teda asi byl, kdyby se dalo nějak dostat (třeba z řídící jednotky), kdy to bylo stočeno - což fakt nevím, jestli vůbec jde:myslim

Odesláno

Chlapi asi ste si nevsimli ze zaklad temy je iny a toto uz je :xvul Ma niekto skusenosti so znackou Corteco? Mali by vyrabat nahradne diely. Pretoze sa mi jedna o kupu remenice , tak preto sa opytam radsej tu. Dakujem

Odesláno

Tomas1987 : Řemenice CORTECO jsou jedny z nejlepších, většinu z výroby dodávají do originálu .... :mrk:papa

EDIT : Ty bych případně měl taky v sortimentu.... :)

[upravil dne 23/6/11 14:11 godzila.01]

Odesláno
Tomas1987 : Řemenice CORTECO jsou jedny z nejlepších, většinu z výroby dodávají do originálu .... :mrk:papa

EDIT : Ty bych případně měl taky v sortimentu.... :)

[upravil dne 23/6/11 14:11 godzila.01]

Tak na remenicu CORTECO mam ponuku za 68eur. Neviem co si mam o takej cene mysliet. A ci vobec bude pasovat. Nevie niekto podla akeho cisla sa urcuje diel? Popripade ake je to cislo. Dakujem
Odesláno
Chlapi asi ste si nevsimli ze zaklad temy je iny a toto uz je :xvul Ma niekto skusenosti so znackou Corteco? Mali by vyrabat nahradne diely. Pretoze sa mi jedna o kupu remenice , tak preto sa opytam radsej tu. Dakujem

Název tématu je \"po kontrole v Peugeote\" A kluci řeší věci na které přišli po kontrole v Peugeotu (ikdyž přes internet). Aspoň vidíš jak je důležíté zadávat správné názvy vláken.:D:P:papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takze remenica je doma, len vymenit a spolahnut sa ci bude pasovat. Znacka CORTECO a vaha 2,15kg. Aka je narocna vymena? Co je potrebne vykonat pri vymene a kolko to bezne trva? Aby som sa nenechal v servise tahat za nos, ze to robia aj 3 hodinky. Dakujem

Odesláno
Takze remenica je doma, len vymenit a spolahnut sa ci bude pasovat. Znacka CORTECO a vaha 2,15kg. Aka je narocna vymena? Co je potrebne vykonat pri vymene a kolko to bezne trva? Aby som sa nenechal v servise tahat za nos, ze to robia aj 3 hodinky. Dakujem
*Takze ako dlho trva vymena remenice klukoveho hriadela? Zajtra ju musim dat vymenit a neviem kde v BA. Poradte nejaky spolahlivy a sikovny servis. Dakujem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...