Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, mám takový problém, koupil jsem si peugeot 306, 1.6 (moje první auto) 1996 a mám takový problém, vůbec se v autech nevyznám, ale co jsem to koupil tak borec tam měl daný nějaké neoriginální potrubí a na konci sportovní filtr a ze sahary kouká roura, jako by to mělo být spojené. Resp. myslím si že by to mělo být spojené.

Co se týče problému, když do toho ráno nasednu a saje to studený vzduch tak je to v pohodě, ale po delší jízdě si myslím, že motor nasává vzduch teplý a auto ztrácí na výkonu. Někde jsem tady narazil na to, že to někdo řešil nainstalováním potrubí až k masce auta. Nevím, zda má vůbec cenu to řešit, jak finančně tak prakticky a už vůbec nevím jak. Zručný jakž takž jsem, ale nevím jak bych to měl řešit.

Odesláno

Ahoj, myslím, že hodně by pomohla fotka, jednak pro představu a jednak i s vyznačením problému. Jinak k tomu sání, to se ti nezdá, 99% takto vytuněných aut má nižší výkon jak v sérii, právě proto, že to saje teplý vzduch. O této problematice tu bylo už dosti napsáno. Já bych ti doporučil někde z vrakáče za pár korun koupit původní sání a bude to to nej.

Odesláno

Ok, zítra když tak dodám, :D dneska mám auto u známého přes noc, museli jsme vyměnit klouby a vzpěry stabilizátoru. Trochu to bouchalo :)

Jinak, neměl by prosím někdo fotku, jak to má vypadat správně?

[upravil dne 18/6/11 19:13 tanned88]

Odesláno

Urcite to sprav spat na origo stav a mas pokoj :) ... 1.6 je vcelku slusny motor ak je to tvoje prve auto, hlavne aby si mal cisty filter, dobry olej a spravne sviecky :papa

Odesláno

jj, filtr je poměrně nový, olej musím vyměnit, svíčky se dneska dávali nové a ještě se seřizovali ventily (ale to už jde mimo mě). Co jsem tak brouzdal po fóru, někdo to řešil tak, že tepelně odstínil sání od motoru, nebo že jej vyvedl k mlhovkám. Myslíte, že tohle řešení nemá cenu?

Jinak děkuji za obrázek. Zítra se na to musím podívat.

[upravil dne 18/6/11 19:48 tanned88]

Odesláno

Mě se raději neptej, jsem na tyhle úpravy alergickej, protože jsou dělaný naslepo bez znalostí co které úprava znamená a hlavně bez jakýhokoliv měření. Výsledkem je kolísání na volnoběh, zvýšená spotřeba, problémy s teplotou...

Nevím co všechno ti chybí, ale nemělo by to z nějakého vraku stát víc než 1000,- a budeš mít klid. Samozřejmě to odstínit jde, ale je to vždycky kompromis ...

Odesláno

většina praktiků zde poradí, abys to sání uvedl v původní stav--není s tím pak problém v provozu...,ale jestli se chceš na tom autě ,,vyučit\'\' na úpravce motorů, pak zkoušej laborovat...:), po nějakém roce taky zjistíš,že je to k hounu :aut

Odesláno

No definoval jsi to celkem přesně, \"kolísání na volnoběh, zvýšená spotřeba, problémy s teplotou\" ale nvm jestli má cenu tohle řešit, páč je to taky celkem vrak a řeším tam jiné problémy. Co se týče toho potrubí, mě se celkem líbí jak to má vyřešený tenhle borec: http://tuning-individual.cz/foto/DEI-cooltape-1.jpg místo tam na to je, s tím že bych taky použil tu tepelně izolační pásku.

Auto jsem koupil za 10k, papíry mám měsíc a půl, teprve se učím řídit :D a řeším spíš problémy s pojízdností než se spotřebou nu, moc daleko s tím nejezdím :)

[upravil dne 18/6/11 20:11 tanned88]

Odesláno

Přesně, tady má ta izolační páska trochu estetický význam a jinak na odizolování téměř nulový. Jedná se o to, odkud se saje a v tomto případě to saje za světlem, kde pokud nemá dorešený přívod (a i tak mu tam chybí stínění), tak si krásně nasává teplo z motoru, od chladiče...

Odesláno

No jelikož tam již sportovní filtr mám, tak zkusím toto řešení: http://www.autodoplnky.cz/montaze/sportovni-filtr/ posunu to až k proudu vzduchu, a když to bude naprd hodně, tak zaskočím vedle na vrakáč nebo písnu zde :) Jinak, budete ještě chtít tu fotku? Vesměs bude asi zbytečná, ale ty kolena toho potrubí atp jsou tam podle mne jinak než na obrázku od koblihy. Jinak, zatím moc děkuju.

[upravil dne 18/6/11 21:53 tanned88]

Odesláno

Řešení, které jsi dal je jediné rozumně použitelné pokud to nechceš dát do původního stavu. Tedy uděláš odstíněnou \"bambuli\" do které schováš filtr a ke které přiděláš přivod studeného vzduchu.

Výhody - zlepší se chování zatepla

Nevýhody - neřeší se tlakové poměry v sání, takže je pravděpodobné, že kolísání volnoběhu a problémy se spotřebou zůstanou, i když se možná trochu zlepší, Další nevýhodou je, že pokud nevhodně vybereš místo bude to sát vodu za deště nebo při projetí kaluže a ta bude jednak svinit filtr a jednak se částečně dostane dál.

Odesláno

Přikládám slibovanou fotografii :)

post-36837-14109617852766_thumb.jpg

tak mám pocit, že dle schématu od koblihy to vypadá trochu jinak. Navíc dle obrázku v bodě 10 je vývod z chladiče kulatý, ale já ho tam mám oválný.

[upravil dne 19/6/11 12:03 tanned88]

Odesláno

ježiš, to musí nasávat teplý vzduch hodně dobře :blicismajlik

To, co je vpředu, je originální díl přes který jde vzduch normálně - od před chladičem, tam je určitě chladnější. Kdyby tam byla vytažená hruška někam do prostoru před baterkou, určitě by to bylo lepší, nicméně když už sportovní filtr, pak do origo airboxu. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...