tanned88 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Dobrý den, mám takový problém, koupil jsem si peugeot 306, 1.6 (moje první auto) 1996 a mám takový problém, vůbec se v autech nevyznám, ale co jsem to koupil tak borec tam měl daný nějaké neoriginální potrubí a na konci sportovní filtr a ze sahary kouká roura, jako by to mělo být spojené. Resp. myslím si že by to mělo být spojené. Co se týče problému, když do toho ráno nasednu a saje to studený vzduch tak je to v pohodě, ale po delší jízdě si myslím, že motor nasává vzduch teplý a auto ztrácí na výkonu. Někde jsem tady narazil na to, že to někdo řešil nainstalováním potrubí až k masce auta. Nevím, zda má vůbec cenu to řešit, jak finančně tak prakticky a už vůbec nevím jak. Zručný jakž takž jsem, ale nevím jak bych to měl řešit. Citovat
PAJA106 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Ahoj, myslím, že hodně by pomohla fotka, jednak pro představu a jednak i s vyznačením problému. Jinak k tomu sání, to se ti nezdá, 99% takto vytuněných aut má nižší výkon jak v sérii, právě proto, že to saje teplý vzduch. O této problematice tu bylo už dosti napsáno. Já bych ti doporučil někde z vrakáče za pár korun koupit původní sání a bude to to nej. Citovat
tanned88 Odesláno 18. červen 2011 Autor Odesláno 18. červen 2011 Ok, zítra když tak dodám, dneska mám auto u známého přes noc, museli jsme vyměnit klouby a vzpěry stabilizátoru. Trochu to bouchalo Jinak, neměl by prosím někdo fotku, jak to má vypadat správně? [upravil dne 18/6/11 19:13 tanned88] Citovat
koblih69 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Asi už bylo vše řečeno, každopádně i tady v inzerci můžeš spoustu věcí pořídit. A tohle nebude drahé. Napiš VIN a já ti hodím fotku jak to má vypadat. Citovat
Qcko Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Urcite to sprav spat na origo stav a mas pokoj ... 1.6 je vcelku slusny motor ak je to tvoje prve auto, hlavne aby si mal cisty filter, dobry olej a spravne sviecky Citovat
tanned88 Odesláno 18. červen 2011 Autor Odesláno 18. červen 2011 jj, filtr je poměrně nový, olej musím vyměnit, svíčky se dneska dávali nové a ještě se seřizovali ventily (ale to už jde mimo mě). Co jsem tak brouzdal po fóru, někdo to řešil tak, že tepelně odstínil sání od motoru, nebo že jej vyvedl k mlhovkám. Myslíte, že tohle řešení nemá cenu? Jinak děkuji za obrázek. Zítra se na to musím podívat. [upravil dne 18/6/11 19:48 tanned88] Citovat
koblih69 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Mě se raději neptej, jsem na tyhle úpravy alergickej, protože jsou dělaný naslepo bez znalostí co které úprava znamená a hlavně bez jakýhokoliv měření. Výsledkem je kolísání na volnoběh, zvýšená spotřeba, problémy s teplotou... Nevím co všechno ti chybí, ale nemělo by to z nějakého vraku stát víc než 1000,- a budeš mít klid. Samozřejmě to odstínit jde, ale je to vždycky kompromis ... Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 většina praktiků zde poradí, abys to sání uvedl v původní stav--není s tím pak problém v provozu...,ale jestli se chceš na tom autě ,,vyučit\'\' na úpravce motorů, pak zkoušej laborovat..., po nějakém roce taky zjistíš,že je to k hounu Citovat
tanned88 Odesláno 18. červen 2011 Autor Odesláno 18. červen 2011 No definoval jsi to celkem přesně, \"kolísání na volnoběh, zvýšená spotřeba, problémy s teplotou\" ale nvm jestli má cenu tohle řešit, páč je to taky celkem vrak a řeším tam jiné problémy. Co se týče toho potrubí, mě se celkem líbí jak to má vyřešený tenhle borec: http://tuning-individual.cz/foto/DEI-cooltape-1.jpg místo tam na to je, s tím že bych taky použil tu tepelně izolační pásku. Auto jsem koupil za 10k, papíry mám měsíc a půl, teprve se učím řídit a řeším spíš problémy s pojízdností než se spotřebou nu, moc daleko s tím nejezdím [upravil dne 18/6/11 20:11 tanned88] Citovat
koblih69 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Mě ne, myslím, že ten člověk nepochopil v čem je opravu problém. Ano je o o fousánek lepší než kdyby dal tu bambuli rovnou vedle... jenom o fousánek.... Citovat
PAJA106 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Přesně, tady má ta izolační páska trochu estetický význam a jinak na odizolování téměř nulový. Jedná se o to, odkud se saje a v tomto případě to saje za světlem, kde pokud nemá dorešený přívod (a i tak mu tam chybí stínění), tak si krásně nasává teplo z motoru, od chladiče... Citovat
PAJA106 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Myslím, že tady bys mohl najít levné řešení svých problémů Citovat
tanned88 Odesláno 18. červen 2011 Autor Odesláno 18. červen 2011 No jelikož tam již sportovní filtr mám, tak zkusím toto řešení: http://www.autodoplnky.cz/montaze/sportovni-filtr/ posunu to až k proudu vzduchu, a když to bude naprd hodně, tak zaskočím vedle na vrakáč nebo písnu zde Jinak, budete ještě chtít tu fotku? Vesměs bude asi zbytečná, ale ty kolena toho potrubí atp jsou tam podle mne jinak než na obrázku od koblihy. Jinak, zatím moc děkuju. [upravil dne 18/6/11 21:53 tanned88] Citovat
koblih69 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Řešení, které jsi dal je jediné rozumně použitelné pokud to nechceš dát do původního stavu. Tedy uděláš odstíněnou \"bambuli\" do které schováš filtr a ke které přiděláš přivod studeného vzduchu. Výhody - zlepší se chování zatepla Nevýhody - neřeší se tlakové poměry v sání, takže je pravděpodobné, že kolísání volnoběhu a problémy se spotřebou zůstanou, i když se možná trochu zlepší, Další nevýhodou je, že pokud nevhodně vybereš místo bude to sát vodu za deště nebo při projetí kaluže a ta bude jednak svinit filtr a jednak se částečně dostane dál. Citovat
tanned88 Odesláno 19. červen 2011 Autor Odesláno 19. červen 2011 Přikládám slibovanou fotografii tak mám pocit, že dle schématu od koblihy to vypadá trochu jinak. Navíc dle obrázku v bodě 10 je vývod z chladiče kulatý, ale já ho tam mám oválný. [upravil dne 19/6/11 12:03 tanned88] Citovat
MilanF1 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 ježiš, to musí nasávat teplý vzduch hodně dobře To, co je vpředu, je originální díl přes který jde vzduch normálně - od před chladičem, tam je určitě chladnější. Kdyby tam byla vytažená hruška někam do prostoru před baterkou, určitě by to bylo lepší, nicméně když už sportovní filtr, pak do origo airboxu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.