Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neviem či až natoľko záleží na značke, ako skôr vyvarovať sa prudkému brzdeniu v prvých 100 - 200 km a tak prehriatiu kotúča a následnej deformácie (zvlnenie).

Odesláno
Judes....bola by vhodná fotka, ako vyzerajú teraz po zime;)

Takže aktuálne foto dnes fotené. Po prvej zime, momentálne bez náznaku hrdze ale je pravda že keď som auto umyl tak na druhý deň bolo vidno na pracovnej ploche kotúča mierny povlak do žlta, po zabrzdení to zmizlo a je to takéto.

post-27076-14109622988064_thumb.jpg

[upravil dne 24/3/12 22:04 od Judes]

Odesláno

Keď oprava tak to skúsim šupnuť sem:).Prezúval som na leto a pri výmene PP som si všimol urvaný drát od signalizácie opotrebovania platničiek.Drát je urvaný tesne za konektorom od motorovej strany t.j. nie od platničky.Teraz otázka: V ND som ten kábel čo ide ku kolesu nenašiel,je nejaká možnosť opravy, poprípade či a kde je další spoj aby som to mohol vyhodiť.Dakujem za rady;)

• O 4 týdny později...
Odesláno

cavte dnes som robil takú malú údržbu:)olej všetky filtre brzbove kotúče a deščičky.Problem mam zo zadnov brzdov jedna je hotová a funguje ako má:)zadná lavá mi nejde dotlačit piestik dovnútra chýba asi 1,5mm:grr možno menej aby som to zložl.Ked povolím odvzdušnovak pojde lahšie dnu piest:nevim a budem musieť odvzdušniť len zadné alebo aj predné brzdy,Alebo nieaka dobrá rada DIK Robil som to zo stolarskú zvierku a nadržku som mal otvorenú a je plná kvapaliny

Odesláno
:super ok hotovo včera tá stolarská zvierka čo som kúpil bola mala skor nízka :grr dnes som si priniesol z práce druhú lepšiu a hotovo nové brzdy ATE doščičky možem ich drať DIK
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

1, Čo poviete na značku FERODO?

2, Koľko treba brzd. kvap. pri výmene kotúčov a doštičiek?

3, Koľko treba prevodového oleja pri výmene?

4, Koľko ide L oleja pri výmene a ktorý preferujete?

Odesláno

1, Nemám s nimi skúsenosť.

2, Pri výmene kotúčov a brzdových doštičiek nepotrebuješ brzdovú kvapalinu dolievať takže 0.

3, Záleží o aký typ prevodovky sa jedná, automat alebo manuál a aj to či je z rebrovaním alebo bez (daj si do popisu o akú 407-mu sa jedná). Pri manuálnych od 1,9l do 2,6l.

4. Predpokladám že si to myslel na motorový olej aj tam sa množstvo odvíja od typu motorizácie.

1.6HDI - 3,5l a pri 2.0HDI - 5,25l samozrejme s výmenou filtra.

Olej som menil pred dvoma týždňami a dal som Total Quartz Ineo ESC 5W-30.

Odesláno

Menil som predne bzdne kotuce, dal som Brembo sport aj s dostickami,stalo ma to 181sDPH.

Efektivnost je vyzsia a malo by to dlhsie vydrzat takze uvidime. Bal som sa hlucnoti ale nakoniec som prekvapeny su tizsie ako stare.

Takze odporucam.

post-40621-14109626477452_thumb.jpg

Odesláno
Menil som predne bzdne kotuce, dal som Brembo sport aj s dostickami,stalo ma to 181sDPH.

To jsou Brembo MAX. Také jsem na ně koukal, májí mít vetší životnost a lépe odolávat fadingu a dobře odvádět vodu. Pro sport má Brembo High Performance ;). Jen se nedělají ve 330...

[upravil dne 29/8/12 11:33 od Petrikj]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...