Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, já mam dlouhodobou spotřebu 11litrů, ale jezdím za 13 LPG. Na benzín je to moc drahý a na plyn levnější než na naftu.

Teď jsem se vrátil z Chorvatska s průměrnou spotřebou 11,5 LPG při 6 lidech a kufrech:D ;)

Odesláno

Chlapi, docela by mě zajímalo jak zjišťujete průměrnou spotřebu. Jestli podle palubního počítače, nebo to někde píšete (spotreby.cz, spritmonitor.de ......) jestli uvádíte spotřebu při cestě na dovolenou nebo nějaký celoroční průměr. Já jezdím za 7,5 l/100 km (2.2 HDi, bez čipu s FAPem a 5ti kvalt) jak je možno vidět v podpise. Je to průměr za mnou najetých 6500 km, auto jsem kupoval když mělo právě přetočeno 200.000 km. Jinak se mi ty spotřebě 5,8 litru (jak píše JirkaMTPO) nechce ani věřit, i když jsem viděl fotky palubního počítače a je to průměr za asi 7.500 km. Mně to žere při 130 km/h po dálnici kolem osmi, při 90 km/h kolem šesti. Jezdím asi 50% město, 45% venku a 5% dálnice. Jo a jezdím pohodově s téměř dodržováním předpisů, tedy obec do 55 (na trojku), venku do 100 (na pětku) a dálnici 120 - 130. Jo a jezdím na Verva Diesel od Benziny.

Edit:

Jak se tu o pár příspěvků dále někdo podivuje, tak mě zezadu nikdo netlačí, jen prostě dodržuju povolenou rychlost (+10%) a nepředjíždím za každou cenu, třeba když je kolona kam oko dohlédne.

[upravil dne 30/8/11 21:33 od Bigbadjohn]

Odesláno

osobne pokud jsem o hlavni rozdily tak podle PP ale s tim ze si to i spocitam na telefonu jestli to odpovida, zatim je chyba tak do desetiny. Spotreba co rikam je vzdy na jednu konktretni nadrz na podminky co pisu... u me vetsinou 95% mesto. (mesto do 80, okreska do 120, dalnice se snazim do 150 obcas 170) kdyz jedu na spotrebu tak se snazim neprekracovat 110. po meste obcas zaradim az na 5.ku ale jinak 4.

Odesláno

teda pánové za 7,5 l a 5,8 l a kdo vás ze zadu tlačí já to teda nějak neřešim a proto asi jezdim většinou za 9.5 l tedy kombinovanou město a couračky po okrskách ale velký auto velká spotřeba a těžší noha .:D

Odesláno

Mne to po prerátaní vychádza 8,4l/100km 90% mesto. Ja som spokojný a ako už bolo vyššie písané, je to veľké a ťažké auto, tak čo by sme čakali, že?:aut

Odesláno
máš recht Jiřino807, na spotřebu ať si koupí 106ku, těch 5.8 se mi taky nezdá to musí být šílenej styl jízdy:D

Čo si predstavuješ pod pojmom \"šílenej styl jízdy \". Ten palubný PC s 5,8 l/100 km je môj. Mne to pripadá opačne, aby som mal spotrebu 8l/100km, musel by som jazdiť šialene.

Najvyšší krútiaci moment ma 2.0 HDI niekde okolo 1900 ot/min. Nevidím dôvod ho vytáčať cez 2500 ot.

Jazdím normálne - obec 50 km (obmedzovač mám nastavený na 55) mimo obce 90. Akurát po dialnici nejdem 130, ale len 115. Už som z toho vyrástol. A ani za značkou koniec obce nemusím mať po 20 metroch 90-ku, stačí ak sa rozbehnem po 500 metroch, a tých nedočkavých aj tak pri najbližšej ceduli \"obec\" dobehnem.

Ale to je len môj názor, veď nech každý jazdí ako mu to vyhovuje. Ja za volantom relaxujem :papa

Odesláno

Jeden rypavy dotaz: Pri tech Vasich uctyhodne nizkych spotrebach , hlavne ve meste by mne zajimalo kolik tocite otacek ? :roker

Odesláno
máš recht Jiřino807, na spotřebu ať si koupí 106ku, těch 5.8 se mi taky nezdá to musí být šílenej styl jízdy:D

Čo si predstavuješ pod pojmom \"šílenej styl jízdy \". Ten palubný PC s 5,8 l/100 km je môj. Mne to pripadá opačne, aby som mal spotrebu 8l/100km, musel by som jazdiť šialene.

Najvyšší krútiaci moment ma 2.0 HDI niekde okolo 1900 ot/min. Nevidím dôvod ho vytáčať cez 2500 ot.

Jazdím normálne - obec 50 km (obmedzovač mám nastavený na 55) mimo obce 90. Akurát po dialnici nejdem 130, ale len 115. Už som z toho vyrástol. A ani za značkou koniec obce nemusím mať po 20 metroch 90-ku, stačí ak sa rozbehnem po 500 metroch, a tých nedočkavých aj tak pri najbližšej ceduli \"obec\" dobehnem.

Ale to je len môj názor, veď nech každý jazdí ako mu to vyhovuje. Ja za volantom relaxujem :papa

Tak tento styl jízdy jsem si ve většině mích jízd osvojil také. Už ze začátku jsem psal, že jezdím převážně do práce mimo jednoho stoupání a jednoho klesání jen po rovině, po okrskách 30km tam a 30km a zpět. Možná ta spotřeba je jen tím. Jezdit např. po Praze, tak bych na této spotřebě taky nebyl.:)

[upravil dne 31/8/11 20:26 od JirkaMTPO]

• O 4 týdny později...
Odesláno

stale nevim co zde resite kazdy znas ma jinej vykon motoru a obsah takze se bude lisit to je snad jasny ne takze je treba udelat ty spotreby trochu tabulkove kazdy kdo bude psat sportrebu napise rok vyrob. kw a obsah a pak poslednich aspon pet tisic km prumernou zapise myslim ze toto bude fer a budem se lepe v tom orientovat dko za kolik takze zalozim nove vlakno spotreba atd. s pozdravem plaz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...