Krt€K Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Neříkám, že to je duhořadá věc, říkám, jak se to řeší... pořád jsi vzadu a pořád máš předvídat... Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 to rikal taky kujon........ porad jsem vzadu, porad mam predvidat, ale on mi tam nema co vjet, protoze pri zmene smeru me nesmi ohrozit..... jinak receno, nema tam co vjizdet, v tu chvili. Ono se rekne dat vcas blinkr, klasicky blik blik a sup doleva..... Tim nechci rict, ze to takhle kujon udelal, ale pokud byl predjizden tam kde to je povoleno, tak nevim na co nadava.. Citovat
Krt€K Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Jak jsem psal, je pak otázka, kolika proudovka to byla a jak se to semlelo..jestli tak, jak píše, je jasně v právu... Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 pokud dal vcas blinkr, tak ano, nicmene se ma stale podivat do zrcatka, jestli ho nejaky kokot nepredjizdi. Ono kolikrat pri predjizdeni jiz neni cas vcas zastavit, dobrzdit to za auto, ktere se rozhodlo predjizdet... Jde mi o princip: jak kujon pise, jel pomalu, protoze neco hledal, pak dal blinkr a jeste zpomaloval, to uz v tu chvili musel stat Citovat
Krt€K Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 A jak jsem pochopil, po tom, co dal blinkr ho začal předjíždět...vina jasná. Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Z výsledků průzkumu pojišťovny Direct vyplývá, že podle lidí je nejčastěji pirátem silnic mladý a svobodný muž, který má nadstandardní příjmy nad 40 000 korun měsíčně. Řídí silný vůz černé barvy, značky BMW, Audi nebo Porsche. „Představy Čechů o pirátech silnic poměrně věrně kopírují naše interní statistiky ohledně nehodovosti. Z našich dat vyplývá, že typický tuzemský pirát silnic je mladý muž do 24 let z Prahy, který řídí devět let starý, silný dieselový vůz,“ uvedl Pavel Hašek z likvidace pojistných událostí. Citovat
Návštěvník Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Je tomu drahně let, ale mě v autoškole učili že bych měl \"předvídat\". Třeba i podle stylu jízdy vozidla předemnou odhadovat co udělá - například když se cpe ke středu vozovky tak předpokládat, že mu to nebliká a chce odbočit doleva. Klidně se může stát, že dá blinkr a ona mu praskne žárovka. Samozřejmě že v případě nehody chce každej hodit vinu na toho druhýho. Edit: Ale tenhle případ kujona bych tipoval následovně: Kujon hledal, koukal (moc se nevěnoval řízení) jel pomalu, ten za ním už byl nasranej (co se tady blb motá) no a hned jak měl příležitost, tak vypálil kujona předjet a kujon zrovna \"našel\" a chtěl odbočit . [upravil dne 20/6/11 12:02 kirkiz] Citovat
Medvěd Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Kirkiz - vidím to úplně stejně jako Ty a vzhledem k tomu, co Tě učili v autoškole mám neodbytný pocit, že jsme museli chodit do stejného ústavu. Ne - určitě jsme do stejné autoškoly chodit nemuseli, jen ta výuka před lety buď byla jiná nebo někteří podstatně mladší řidiči mají už v lehce postpubertálním věku sklerózu. Co asi budou dělat až jim bude 60? Citovat
Ferry Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 na co predvidat, kdyz mame bodovy system a zakony, ktere nas od vseho zleho ochrani a nebo se mylim .. no za sebe, radsi se taky snazim predvidat a od lonske serie crashtestu me 406 nyni jeste asi 10x vic, nez predtim Citovat
Bohumil Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Kirkiz - vidím to úplně stejně jako Ty a vzhledem k tomu, co Tě učili v autoškole mám neodbytný pocit, že jsme museli chodit do stejného ústavu. Ne - určitě jsme do stejné autoškoly chodit nemuseli, jen ta výuka před lety buď byla jiná nebo někteří podstatně mladší řidiči mají už v lehce postpubertálním věku sklerózu. Co asi budou dělat až jim bude 60? Matně si vzpomínám, přece jen se 60 nepozorovaně blíží, že učitel v autoškole vozil v autě mokrou houbu v igeliťáku. Bylo mi divný k čemu. Až jednou jsem pochopil, když se mě zeptal, co tam bylo za značku kterou jsme minuli. Bohužel jsem nevěděl. Zastavil asi 300m za ní a já musel klusat s houbou ke značce, umýt jí a zase klusat k autu. Pokud to někdo nestihl vrátit se k autu ve stanovené normě, za každých pět vteřin navíc popojel dál o 50m. Příště jsem byl schopen vyjmenovat všechny dopravní značky na trase v chronologickém sledu. :mrk:D:D:D Citovat
309GT Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 :D:D:D Zajímavej styl učení,ale naučil jsi se sledovat dopravní značení :D:D:D Citovat
Marcel00 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Matně si vzpomínám, přece jen se 60 nepozorovaně blíží, že učitel v autoškole vozil v autě mokrou houbu v igeliťáku. Bylo mi divný k čemu. Až jednou jsem pochopil, když se mě zeptal, co tam bylo za značku kterou jsme minuli. Bohužel jsem nevěděl. Zastavil asi 300m za ní a já musel klusat s houbou ke značce, umýt jí a zase klusat k autu. Pokud to někdo nestihl vrátit se k autu ve stanovené normě, za každých pět vteřin navíc popojel dál o 50m. Příště jsem byl schopen vyjmenovat všechny dopravní značky na trase v chronologickém sledu. :mrk:D:D:D tak to je parada :super:super:super Citovat
Krt€K Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Super metoda :-D Já čekal, že tě tou houbou vzal po hlavě :-D Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Tak aby nedošlo k mýlce, konzultoval jsem to ještě s kolegou, co dělá taky u dopravky...dvouproudá silnice (jeden tam a druhý zpět), první odbočuje vlevo, má danej blinkr, zpomaluje = vina toho za ním...jde ještě o to, pokud tam byla plná, přerušovaná, odbočovací pruh nebo jak je to značený... čtyřproudá silnice, ta samá situace, odbočující je při levym okraji v levym pruhu, ten za ním objíždí zprava...toť vše, co mohu uvést a další polemiky považuji za ztrátu času :-D Jo, tu jde ale o jednu vec. Jasne, ze v tomto pripadu, vime, kto vinnik bol ... Otazka je, jako dokazes policajtovi, ze si ten blinkr vyhozenej mnel, resp. ze si ho nevyhodil az po tom, co vodic kie ceed zacal predjizdeci manevr ? Nemylte si policajti ze sudcema, policajti musi vyhodnotit dopravni nehodu, podle faktu, ne podle svedectvi typu (svedectve proti svedectvu) Policej zbada pri dopravni nehode KIU ceed, ktora je v protismere, a predjizdela cez prerusovanu caru (tam kde se predjizdet muze), a 106 tku, ktera KIU Ceed zablokovala tym, ze odbocila, a tak mu skrizila cestu ... To je holej fakt... Pak sou tu svedectvi, kdo kdy vyhodil blinkr, a take spochybneni... Policajti to uznaji pravdepodobne, jako spoluvinu ... Tezko by dali za vinu, jen vodicovi CEEDU. Nasledny soud by dal s vetsi pravdy pravdepodobne vodici kia ceed ... Protoze, kujon mnel v aute 2 lidi. Ti lidi mohou akurat dosvedcit to, ze kujon vyhodil blinkr, nemohou vsak dosvedcit, ze vodic automobilu KIA Ceed v te dobe uz neprevadel predbyhaci manever. Svedkove vo vozidle KIA Ceed zcela jasne vidi pred sebe, a teda vidi, kdy zacal predbyhaci manevr, a kdy kujon vyhodil blinkr. Samozrejme, kdyz zalzou, tak povedia, ze zacali predbiehat, a 106 tka este len potom vyhodila blinkr, a zacala tocit ... S logickeho hladiska by svedkove v Ceedu, toho videli vic, jak svedkove v 106 tce ... Predvidat ma i vodic ceedu, ale i vodic 106 tky ... Netreba to hadzet jen na jednoho ... Jde se totiz po poradi, kdo co udelal ... Vodic Kie Ceed zacal predbiehat, avsak to DN nespusobilo, vodic 106 zacal odbocovat, a tym padem skrizil cestu a doslo k DN ... Je otazka, jak by KUJON, ako vodic, DOKAZAL vodic Kie Ceed blinker videl pred tym, ako zacal predbiehaci manever = otazka je jedn jedna, jak by to dokazal ? Kdyby to bylo treba na kamere, a ta by prekazala, ze kujon vyhodil blinkra, a ceed zacal az potom predbiehat, tak je majitel ceedu jasnej vynnik ... Ale takto velmi tezko ... Sou tu skur*vene zakony, samozrejme, ze to neuznavam, ale proste drzim se reality, nezijte v pohadce, ze vsechny sou ti dobry, a vzdy budu na vine len ty, ktory porusia zakony, tak to bohuzel je ... Citovat
kujon106 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 To si mi Scratchi nerozumněl - druhotná věc je to v tomhle konkrétním případě, prvotní je samozřejmě nepředjíždět auto co odbočuje, tak to bylo myšleno. Tak ještě podrobněji - Kousek od toho místa, kde sme odbočovali, je kruhák, od něho započala naše jízda. Jeli jsme jeli a jelikož do zrcátek koukám celkem často, tak sem viděl červenou kiu jak si to z kruháku tryskem hasí k nám. Dovozuji že na téhle komunikaci bylo max. povolená rychlost tuším 40 nebo 50 km/h a my jeli právě tak rychle - je to tam přehledné a ač jsme hledali, tak tahle rychlost byla ještě i na to dost \"pomalá\". Samozřejmě jsme od kruháku ujeli nějakej ten metr (resp. několik stovek), takže v žádném případě ta kia nemohla jet 50, to by nás nikdy nedohnala. Resp. dohnala, ale to už bysme dávno odbočili. Následovalo to v tomhle sledu - ha, nalezená firma, hledání jak k ní. Pořád cca 40-50kmh. Ha, odbočka, blinkr, zpomalování, kouknutí do zrcátka, kia se blíží. Kousek před odbočením, resp. zpomalením na takřka nulu znovu kouk do zrcátka a to už sem zaregistroval jen okamžik \"vystřelení\" magora za náma ze svého pruhu. V tom spolujezdec \"Nezabočuj, nezabočuj\". Samozřejmě sem nezabočil, neb sem sám viděl co se vzadu děje. Následovala sprška velmi vulgárních výrazů, několikasekundové vytroubení toho trotla, další sprška výrazů, znovu zrcátko, jestli náhodou nemá ještě dementnějšího kolegu za sebou a odbočení. 2 lidi mi dosvědčí blinkr včas, přičemž jeden přímo riskantní předjíždění magora v autě za námi (nejspíš taky sledoval zpětné zrcátko - sám to, když jedu jako spolujezdec dělám taky, zřejmě profesionální deformace . Vinu 50:50 rezolutně odmítám a pakliže by mi to bylo \"napůl\" přišito, tak bych se bránil všemi možnými způsoby, samozřejmě soudně taktéž. Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 pak je to v poradku byl to magor, nicmene, nehodu by nezpusobil on, ale ty , bohuzel, podle ceskeho vykladu Me taky chteli dat spoluvinu, protoze jsem nahle zmenil rychlost jizdy z 80 na 0 a fabia to nedobrzdila. Ja brzdil kvuli magorovi, ktery mi tam z 0 vjel, a vinikem byla Fabia :/ Citovat
automale Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 tak ja sa dnes pridam - bol som sa odreagovat na bicykli a v meste na malinkom kruhaci sa zamnou dorutila velka cierna krava zvana Touareg upravena od ABT s 280konmi za 44000€ - jazdenka kupena dakym magorom ktory ma takmer natlacil do zabradlia, tak som mu ukazal prenho asi hanlive gesto .l. - manik ma nasledne vytlacil na chodnik, stiahol okienko a pyta sa ci mam problem, len som mu odpovedal ci nevie dat prednost cyklistovi, este sme si tie vety 2x zopakovali a siel prec.... na drzku som nedostal ale ak to pojde takto dalej emigrujem na Madagaskar. Citovat
Šalda Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Taky jsem včera staál u BVV před hlavní bránou a čekal na ženu, dojel borec s vozem taxi a že prej ať mu uhnu, že je to jeho místo, jsem mu klidně odpověděl kde to má označeno že je to jeho, načež taxikář vystoupil z auta, přišel k mýmu autu a ptal se mě zda mám nějakej problém. Vystoupil jsem ven, řekl jsem mu že nemám problém, ale že on ten problém bude brzo mít, taxikář si něco pomumlal pod vousama, nasedl zpět do auta a zaparkoval kousek dál. Takže je vidět že ne vždy se musí strhnout rvačka:) Jen podotýkám, stávám na stejným místě už asi 8 let, vždy když jedu pro manželku do práce, a nikdy jsem s nikým neměl problém, místo není nijak značeno, a taxikáři si na něj dělají zálusk, chodí tam totiž nejvíce lidí Citovat
Edison Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Já tak někdy přemýšlím, jestli taková jednání neklasifikovat jako pokus o vraždu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.