Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a další věc je co tam tak ku***sky cvaká :( cvakalo to s minulejma i s jinejma vstřikama i když tedka možná trochu jiným tonem :D

Nevíte někdo kde sehnad levně drv ventil a podávací čerpadlo ? :)

[upravil dne 25/5/11 22:40 TomMaister]

Odesláno

logicky si myslím že když je vysokej tlak v rampě tak je vadny drv regulator protože vysokotlaké je špatné tehdy když dává nedostatečný tlak... Vyměnil bych drv a čerpadlo v nádrži kteree se přidírá a určitě naftový filtr než přidřeš vYsokotlake č.

Jinak jak to tak čtu tak máte všichni měděné pyliny tak mě napadlo že je měd za 120/kg :-D

Odesláno

Tak nakonec odešlo vysokotlaké čerpadlo, potvrzeno třemi mechaniky včetně mě ... Nyní se moje auto nachází na nájezdech před barákem a provádím kompletní čištění palivové soustavy (dnes ze 70% dokončeno) dále mě čeká výměna vysokotlakého čerpadla, drv ventilu, palivového filtru a čerpadlo v nádrži které mělo zanešený sací koš budu pouze čistit.Když už v tom budu vyměním i gufera na vačce... Na čištění pal. soustavy jsem již spotřeboval cca 20 litrů bioethanolu E85 a cca 5 litrů nafty a ještě jí tak 5 litrů proteče trubkama jen tak na prázdno abych vytlačil ten ethanol.

Čištění obsahuje kompletní demontáž pal. nádrže, vstřiků(včetně rozebrání a čištění) dále výměna common (lišty) a čištění všech přívodních trubiček včetně zpátečky a to i vysokotlaké.Také budu před a za čerpadlo (zpátečka) dávat zvlášt palivové filtry abych toto nemusel již už doufám opakovat.Je to fakt peklo a naštěstí díly jsem sehnal za hubičku.Dám vědět doufám koncem týdne jak tato akce zkončila ;) díky všem za rady ;)

Odesláno

Pilinky jsi našel kde a jakou mají barvu?

Já to dělal minulý týden - auto mi cukalo už delší dobu. Minulý týden už jsem ani nemohl nastartovat a když to chytlo, tak to bylo rozhádaný, pěkně to cvakalo. Vyměnil jsem DRV ventil a o dost se to zlepšilo - jenže jsem tu dostal vynadáno od kluků, že se musí vyměnit komplet filtr, DRV a palivové čerpadlo. Po celkové výměně se motor uklidnil a auto je živější.

Nicméně, když máš velký tlak, tak vysokotlaké čerpadlo funguje, viděl bych to spíš na zanesený DRV, který je zavřený a čidlo na railu vyhodnocuje příliš vysoký tlak a následně vypíná motor.

Mě se k tomu přidružil navíc problém, že mi odešel dvouhmotný setrvák a čidlo otáček dělalo taky paseku, díky tomu jak se setrvák kolíbal ze strany na stranu, tak čidlo bylo zmatený... nešlo nastartovat, když to chytlo tak blbě a nebo to hned chcíplo, za jízdy cukání atd. Ale to jsem neměl na diag žádnou závadu. Hádám, že ty máš příliš vysoký tlak, tak jdi nejdříve po nízkotlakým okruhu a regulaci.

http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/motory/princip-system-primeho-vstrikovani-hdi

[upravil dne 31.5.2011 09:09 HakTac]

Odesláno

asi blby dotaz, ale kdyz jdou z vysokotlakeho cerpadla piliny, tzn. ze se asi pridira, ne ? nebo co se tam vlastne posere uvnitr ?

je to tim, ze dnesni nafta uz nema takovou mazivost jako kdysi ? tzn. pridavani kvalitnich mazivostnich aditiv preventivne pomuze nebo ne ? :)

Odesláno

Tak piliny se mohou dostávat přece do vysokotlaku z nízkotlakého čerpadla. Nezaregistroval jsem, že by tu psal ale o tom, že je má v potrubí až za vysokotlakem. Co jsme přečetl, tak našel pilinky v nádobce palivového filtru.

A kdyby se mu to přidíralo, tak mu to nedává tlak ba naopak by byl nízký. Takhle je nefunkční DRV ventil, který nereguluje. Tím, že je otevřený, tak dává čerpadlo vysoký tlak, který čidlo na railu vyhodnotí jako chybu a vypne motor.

Než měnit drahý vysokotlaký čerpadlo, udělal bych nízkotlaký okruh. www.automedik.cz mají čerpadla od Bosche za super ceny.

Odesláno

HakTac:

ok, takze veskere piliny sly z podavacky ? a tim se zasral cely palivovy system ... ok, chapu ... ptam se proto, ze jsem nasel pod filtrem na dne taky dve tri miniaturni pilinky, medene barvy, podavacka ovsem nijak nehluci a funguje ... tak nevim, vymenit, nevymenit ??? auto ma 230t km.

[upravil dne 31/5/11 09:48 BV406]

Odesláno

Jestli máš pilinky v palivovém filtru tak se ti ojíždí komutátor palivového čerpadla a to už je špatně. Zanese se ti DRV ventil později to nebude příjemný vstřikům. On je tam poměrně velký tlak už od podávacího čerpadla a ty pilinky protrhnou palivový filtr a jde to dál. Já měnil teď filtr, čerpadlo a DRV po 300 000Km. Ty pilinky bych nepodceňoval.

Když jsem vzal petlahev a celou ji naplnil podávacím čerpadlem, kdy jsem měl hadici napojenou až za palivovým filtrem, tak jsem tam měl těch pilinek opravdu dost.

Odesláno

Marcel00

jestli nemáš podávací čerpadlo a tahá to vše jen to co je na motoru tak to je jiná. Každopádně já odepisoval TomMaisterovi na jeho problém, kde píše, že má i nízkotlaké čerpadlo.

Ale i tak máš přeci i zpětný okruh, kdy se ti bordel dostane do nádrže a potom zpět skrze filtr - kam jinam by ukapávaly vstřikovače atd.

Odesláno

TomMaister

ty si tu vyvracias svoje vlastne uvahy...

...aby si nakoniec nemenil veci, ktore menit nemusis....ak odchadza VT cerpadlo, tak logicky musi stracat tlak, nie zvysovat...

HakTac

...pravidelnou vymenou pal.filtra sa ti medene piliny nemozu dostat za filter, to by musel byt ten papier na sracky....a piliny vo filtry ma snad kazdy s tymto systemom

Odesláno

vlado-.m

tak piliny tam budou vždy dokud bude v nádrži špatné čerpadlo - jinak nikoliv. To, že měníš filtr často je dobře, ale na dně nádoby s filtrem se usadí vždy, pokud se odírá komutátor. To jestli projdou palivovým filtrem, tak to už je věc druhá: velikost, tlak, ostrost hran. A jak by mi bylo řečeno v servise, 2bary stačí na to aby částečky s ostrou hranou prostřílely filtr jak nic. Nicméně já dřív částečky v palivovém filtru či nádobce neměl až když mi kleklo čerpadlo.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak oprava již třetí den dokončena s úspěšným testováním :) bylo provedeno kompletní čištění palivového systému což je nízkotlaký a vysokotlaký okruh včetně všech trubiček, nádrže + všechny vstřiky jsem rozebral a komplet propláchl a vyčistit.Čerpadlo v nádrži mělo zanešený sací koš který měl asi 1cm vysoký nános černého mazutu po celém obvodu tudíš nemohlo ani pořádně nasávat, dále bylo vyměněno vysokotlaké čerpadlo za starší z bouračky a regulátor tlaku (s filtračním sýtkem) + palivový filtr, dále byla ještě preventivně vyčištěna váha vzduchu (za 3 měsíce po třetí byla ale čistá) čerpadlo v nádrži zůstalo původní nebyl důvod jej měnit je plně funkční a není hlučné + byl namontován dodatečný průhledný filtr na přívod paliva do motor prostoru pro kontrolu pal. soustavy a pro její ochranu.

A výsledek:

Auto chybá s jistotou na druhé otočení, otáčky na volnoběh nekolísají a jsou stále, auto nádherně reaguje na plyn a krásně za ním jde má plynulí tah a nejeví žádném problémy.Chcípání přestalo a auto i líp jede nyní je maximální rychlost 190 a to bez jaké koliv úpravy motoru.

Cena opravy :

Vysokotlaké čerpadlo z bouračky + vysokotlaká lišta - 2500,- vč. poštovného

30l bioethanolu + 5 l nafty na vytlačení ethanolu - cca 1000,-

Palivový filtr - 300,-

Regulátor tlaku bosch (nový) - 2500,- vč. poštovného

Dofatečný filtr přívodu paliva - 40,-

Práce - 0,-

-----------------------

celkem vyšla oprava na 6340,- cena kterou nedáte v autorizovaném servise ani za práci.

Takže problém vyřešen a děkuji všem za názory a rady doufám že někomu toto vlákno také pomůže.

Ještě bych chtěl všech hdičkářum doporučit tankujte pouze kvalitní naftu (bio nebrat!) pokud z kanistru tak jen přes sýtko a pokud aditiva tak s rozvahou a od kvalitního výrobce, každopádně aditiva také nejsou pro tyto vstřikovací soustavy nejlepší, samozřejmě pravidelně měnit pal. filtr a kontrolovat pal. soustavu.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Kluci a jak poznate ,ze jsou v palivaku pilinky? rozrezete ho? ja tedka vymenil palivak adal tam bohuzel neznacovy na jiny motor,protoze ma stejny rozmery (blbe propousti auto vic huli a min jede)

no a chcu prave zjistit co mi zanasi neustale DRV auto zdecha dyz brzdim motorem a nekdy kdyz mam min plynu,ale to uz je extrem. Vzdycky vyndam DRV ocistim sitko a auto jede jak blbe. ale tim nicim tesneni menil sem vysokotlake a tesnici krouzek vedle neho,ale ten velkej na nizkej tlak sem nesehnal nevim jeho origo cislo a v BOSCHy ho neni schopny dohledat. Klidne bych DRV kouoil novy,ale pokud to jsou opravdu pilinky je to skoda penez,protoze bych ho za mesic znicil stejne jako tento co ma najeto 184 tis.

Odesláno

tak pilinky v palivaku nebyly! takze jedine z vysokotlaku muzou byt a nebo lepsi varianta bordel,ale to tezko papir na palivaku nebyl protrhly. Kazdopadne ja proste abych fungoval musim kazdych 80-100 km vyndat DRV a vycistit sitko. vzdy po tehle porci km zacne zdechat pri brzdeni motorem. je to otravne,ale nenadelam nic.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...