Lord Back Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Lidičky dneska jsem přišel k mojí 406ce po 14dnech a koukám že je pod ním loužička oleje tak si lehnu a koukám že mi teče s kompresoru na klimu červenej olej a já se ptám zda je to opravitelný nebo je to v háji a hlavně bych chtěl vědět kudy se tam olej dolívá jen co jsem tak zběžně koukal tak je šroub z předu cca na 13 klíč a chtěl bych vědět zda je to dolejvací a zároveň kontrolní šroub? předem děkuji za vaše reakce. Citovat
pastorek Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Sú tam dve náplne oleja. Jedna je priamo v chladive a dopĺňa sa pri plnení, druhá je v kompresore a tam je nalievací otvor ktorý po otočení komresora o 90 stupňov slúži ako kontrolný. Opraviteľné to je, sada tesnení sa dá kúpiť v Autokelly ale potrebuješ vediať presné označenie kompresora. Citovat
Lord Back Odesláno 11. květen 2011 Autor Odesláno 11. květen 2011 takže to není ten šroub zpředu to teda musím sundat řemen a odšroubovat ho abych ho překlopil? a co ty hadice nebo trubky co do něj vedou ty nerupnou? nebo se musí taky odšroubovat a co pak když je odšroubuju to budu pak muset nechat naplnit klimu? Citovat
Schreek Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Lord Back: Rozhodně jen tak neodpojuj trubky od kompresoru, může tam být ještě tlak! Olej se tam dává okruhem klimatizace při jejím plnění. Doma s tím nic neuděláš, chce to zajet někam do klimaservisu at zkusí těsnost, případně zjistí kde to teče. Může být v haji kompresor, ale taky možná jen někde prasklá trubka. Citovat
Lord Back Odesláno 11. květen 2011 Autor Odesláno 11. květen 2011 já už jsem to našel prosakuje to přímo na kompresoru dneska jsem ho odmastil a nastartoval a je vidět že to tam prosakuje ale fakt jen tak že to omastí fakt skoro nepoznatelně a to šel tak 3/4 hodiny a klima chladila ještě docela dobře já mam strach aby tam ještě nějaký olej byl abych ho nedorazil a hlavně na tom kompresoru je štítek s druhem oleje kterej se tam má dát a je tam i přesně napsáno kolik se ho tam dát takže tam určitě nějaká náplň bude. Citovat
Qcko Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Urcite je v nom olej, bacha na to, mozes si zadriet cerpadlo, v tomto stave je to stale este opravitelne, pastorek ti to napisal presne, nepustaj klimu a daj to dokopy. Ak treba odpojit motor od systemu, tak treba ist do klimaservisu a oni odtial \"vycucnu\" vsetko chladivo a odtlakuju to, potom mozes vybrat kompresor, pretesnit ho, doplnit v nom mazivo, vratit ho do auta a znova do klimaservisu na doplnenie a natlakovanie Citovat
Lord Back Odesláno 14. květen 2011 Autor Odesláno 14. květen 2011 tak až dodělám ty práhy tak dojedu do peugeot servisu co mi na to řeknou ale asi nic jinýho než dej vejplatu jelikož origo ten prah tam stojí necelejch 9000kč tak počítám že s tou klimou se do 10000kč nevejdu Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2011 Odesláno 14. květen 2011 prah 9000? To je nějaké divné, když jsem chtěl koupit 406 se shnilým prahem, tak mi říkali 1000 nepozink a 2000 pozink. Citovat
Lord Back Odesláno 15. květen 2011 Autor Odesláno 15. květen 2011 no a v horšáku za něj chtějí osum a něco asi je to s prací a s novým motorem. jinak se chci zeptat na tu sadu těsnění do toho kompresoru kde jí koupím u kelly jsem jí nenašel Citovat
koblih69 Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 Funkční kompresor na vrakáči tak 1500,- , těsnění seženeš různě, stačí kouknout na net. Co je to za typ? Sanden? Citovat
Lord Back Odesláno 15. květen 2011 Autor Odesláno 15. květen 2011 tak já vůbec nevím co tam mam za kompresor, dneska jsem odvezl peugeota klempířovi co renovuje veterány, a říkal že tak týden bude dělat ten práh, pak ho musím celej nastříkat šusem a pak barvou. pak hned jedu do klima servisu co mi na to řeknou ale když ten kompresor stojí 1500 na vrakáči tak by stálo za to ho koupit udělat ho a pak ho nechat jen vyměnit a ten co vyndám udělám a prodám ho Citovat
pastorek Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 V jednom príspevku napíšeš že v Autokelly si nenašiel tesnenie a v druhom že nevieš aký máš kompresor. Podľa čoho si hľadal? http://obchod.autokelly.sk/Catalog.aspx#PATH=3611770;3612141;3612147|CT=4|PCT=16|CUR=2|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0| Citovat
Lord Back Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 jak tak koukám tak to ho budu asi muset rozebrat, zjistit co mi tam chčíje, pak koupit to co je vadné, a já myslel že naťukám auto do auto kelly tam bude v nabídce sada těsnění na kompresor já si jí objednám a přetěsním ho celej a ono je to takhle tak to sorry já to špatně pochopil. Citovat
pastorek Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Tak to v tomto prípade nefunguje. Treba si zistiť typ kompresora a podľa toho nájsť sadu tesnenia. Celkom sa mi pozdáva tvoj nápad kúpiť starší, zrepasovať, vymeniť a tvoj po oprave predať. Citovat
sowwwa Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Olej v klimatizaci obvykle nema cervenou barvu a pokud by viditelne prosakoval, tak uz by okruh musel byt davno prazdnej. Podle me ti tece olej ze serva a odkapava na kompresor. Citovat
Lord Back Odesláno 17. květen 2011 Autor Odesláno 17. květen 2011 to je taky mozny poradne to zkouknu az to privezu domu ale kdyz jsem to vsechno odmastil tak po nastartovani a asi za dvacet minut byl na kompresoru u spoje takovej zvlhlej flek ale je to taky mozny ze to udelalo chladivo jak zacalo chladit tak se to orosilo Citovat
Kdo Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Možná , ale mám teď v tom trošku zmatek. tady se bavíte o oleji přímo v kompresoru. Je tedy nějaký olej přimíchaný i do chladícího média? Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 jj v chladivu je ten samy olej jako v kompresoru, v kompresoru je predepsane mnozstvi, ktere se naplni tim sroubem a pak je jeste predepsane mnozstvi, ktere se plni primo s chladivem, plnicka si ho davkuje automaticky dle udaju ulozenych v jeji pameti k danemu typu auta. Dokonce je i servisni predpis, kde je uvedeno, napr. pri vymene noveho chladice klimy, kolik je treba na dany vymeneny dil doplnit noveho oleje do systemu BTW olej z klimy cervenou barvu ma, pokud v nem neni detekcni barvivo, ktery pak barvu oleje meni na zlutou az zelenou Ten olej i dost charakteristicky smrdi, charakteristicky smrdi i servoolej, pochopitelne ale jinak, takze se podle smradu ty oleje daji poznat [upravil dne 17/5/11 17:55 Ferry] Citovat
Kdo Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 jj v chladivu je ten samy olej jako v kompresoru, Aha, někde jsem na foru četl, že v nejhorším by to mohl doplnit i ledničkář. To znamená, že stejný olej se používá i v domácích chladničkách. Nj, vždyť i medium je stejné. Jsemto ale hlava děravá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.