Ráďa Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Tak se mi opět objevila drobná ,ale o to víc nepříjemná věc.Ráno se mi nechtěli zavřít levé přední dveře.Prostě zámek nechtěl zacvaknout.Tak to bude den,hned ráno problém,na 10.hod stk,a odpoledne si mě předvolala zubařka,nechtělo se mi žít.Skákal jsem kolem toho pěknou chvilku a pak jsem jel do garáže,že se na to musím podívat.Jednou rukou jsem řídil a druhou držel dveře.Asi po dvou minutách na křižovatce jsem to zkusil a dveře se normálně zavřeli.Kde je chyba?Vždy? žádnej mráz nebyl,aby to zatuhlo a že by praskla nějaká pružinka to asi taky ne,když se to teď zavírá normálně.Do dnes to bylo bezproblému.Jestli někdo ví prosím o diagnózu.Zkusím to prostříkat védéčkem a zítra ráno se uvidí. Citovat
oddie Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Jasně, že víme diagnózu Nic si z toho nedělej, mně se to stalo i v létě, a možné jsou dva stavy: Dveře nejdou vůbec otevřít, a nebo ten tebou popisovaný, že nedrží zavřené. Oba tyto stavy mají společnou příčinu - čep převodní páky mezi klikou dveří a mechanismem zámku. Tenˇčasem lehce přirezne, a pružina jej nevrací zpět, takže klika se sice vrátí, ale páka na mechanismu zámku se vrátí jen napůl. Když jsou dveře zavřené, zablokuje se to vzájemně s čudlíkem a nejdou otevřít, když jsou otevřené, tlačí to na otevírací páku a nezapadne západka. V tvém případě se to za jízdy vytřáslo a chytlo. Řešení: vyndat kliku (jeden šroub + ježek v kleci ), a ten čep rozhýbat a promazat (WD). Samotné prostříkání bez té demontáže a rozhýbání moc nepomůže. Když bude nálada a poskytne mi někdo na tyhle blbiny webový prostor, klidně takovéhle věcičky nafotím na vyndaných věcech, pro názornost... PS. Tento problém je společný minimálně pro 205, 309, 405... a určitě i další. Citovat
Ráďa Odesláno 3. únor 2005 Autor Odesláno 3. únor 2005 diky Oddie myslel jsem si,že to bude něco takového. Citovat
Gotrek Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Napsán autorem oddie poskytne mi někdo na tyhle blbiny webový prostor, klidně takovéhle věcičky nafotím na vyndaných věcech, pro názornost... Máš odhad, kolik takového prostoru bys potřeboval? Citovat
oddie Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Ale moc asi ne, spíš jde o jednoduchost přístupu - nahrání fotky + link. To víš, já su čověk líný, a navíc občas i zaneprázděný, takže když zrovna mám čas, nemám chu? a náladu patlat se po free serverech, jak to tam funguje či nefunguje. Když vezmeš, že jedna fotka je tak 50k, a ejstli to dá stovku fotek... nic zásadně velkého. Citovat
Gotrek Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Zkusím se mrknout jak jsem na tom s webovým prostorem a zda bych Ti mohl kus vyhradit i s přímým přístupem. Dám Ti vědět co a jak.. Citovat
ajsik Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Oddie i koncernovy kolega Saxo ma stejny problem kolikrat jsem nadaval jak havir ... lec marne takze jsem jednou rukou chytal v zatackach dvere a cekal az vytopim auto a povoli to ... Citovat
sipka Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Mě už se to stalo letos 3x. A to je tam celej novej mechanizmus. Ale zatím jsem to nijak neřešil to: oddie Jestli chceš taky bych ti mohl poskytnout domenu i s jednoduchým FTP přístupem a kapacitou 500MB [Editován dne 3/2/05 sipka] Citovat
Vvitty Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Napsán autorem oddie PS. Tento problém je společný minimálně pro 205, 309, 405... a určitě i další. Diky za vysvetleni, me to na 309 delaji prave zadni... vzhledem k tomu, ze je temer nepouzivam, tak jsem to zatim neresil, ale kdyz uz jsi me nakopnul jak na to, tak se do toho treba nekdy pustim )) Citovat
igor.sk Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Jeden z mojich prvých príspevkou a laknutí na 309. dvere sa mi samé otvorili. Neviem si predstavi? keby sa to stalo zo zadnými dverami a bola by tam dcéra. opísal som tam aj postup ako som to spravil. Západku v zámku zachytáva ešte jedna západka a tie sa časom zaoblia. Otázka času kedy sa to stane znova. Citovat
Guest NiceOne Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 ...myslim ze dvere za jizdy drzet netreba. U me stacilo ty dvere pritahnout a zamknout (v zamcenem stavu to drzi) Citovat
oddie Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 Napsán autorem NiceOne ...myslim ze dvere za jizdy drzet netreba. U me stacilo ty dvere pritahnout a zamknout (v zamcenem stavu to drzi) Pokud se to táhlo zablokuje v určité poloze, tak dveře nelze zamknout, ani zavřít, západka v tu hcvíli zůstane zcela volně - takže je skutečně třeba dveře držet, nebo přivázat... Citovat
igor.sk Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 Ja som sa musel zamyka? centrálom:mad: [Editován dne 4/2/05 igor.sk] Citovat
Stoupa Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 Napsán autorem Ráďa Tak se mi opět objevila drobná ,ale o to víc nepříjemná věc.Ráno se mi nechtěli zavřít levé přední dveře.Prostě zámek nechtěl zacvaknout.Tak to bude den,hned ráno problém,na 10.hod stk,a odpoledne si mě předvolala zubařka,nechtělo se mi žít.Skákal jsem kolem toho pěknou chvilku a pak jsem jel do garáže,že se na to musím podívat.Jednou rukou jsem řídil a druhou držel dveře.Asi po dvou minutách na křižovatce jsem to zkusil a dveře se normálně zavřeli.Kde je chyba?Vždy? žádnej mráz nebyl,aby to zatuhlo a že by praskla nějaká pružinka to asi taky ne,když se to teď zavírá normálně.Do dnes to bylo bezproblému.Jestli někdo ví prosím o diagnózu.Zkusím to prostříkat védéčkem a zítra ráno se uvidí. Koukni na ten valecek na sloupku,kterej zapada do zamecku.Muze bejt ozvejkanej nebo prasklej,pak to samozrejme nema za co drzet. koupis ho na srotaku,akorat bacha na to,z jinejch modelu nemusi pasovat(vypada stejne,ale je tlustsi,tak se musi obrousit)................resil jsem to pred pul rokem Citovat
Xantik Odesláno 9. únor 2005 Odesláno 9. únor 2005 Taky mám zaseklí zadní dveře. Jak je odseknout :-))) Potřeboval bych, aby šli zase otevřít. Bude ten návod na spravení zámku? Citovat
Sepp Odesláno 9. únor 2005 Odesláno 9. únor 2005 Super pano - fakt super - jezdite aniz by jste mely zavrene dvere. Jeden takovyhle debil /doufam, ze si to nevztahnete osobne/ vyjel rano a behem jizdy se mu otevrely dvere - co ho napadlo - sahnul po nich a jak je zaviral strhnul volant do protismeru. Sranda, kdyby tam nesel po krajnici muj otec a ten debil ho tim autem neprejel. Kurva, proc si ty dvere nezpravite?!?! Fakt tezky ten zamek rozebrat a pak zkomletovat - a pokud jste na to levy, tak si to dejte do servisu - tohle vam da do dohromady kdejaky venicky Beda Citovat
Ráďa Odesláno 9. únor 2005 Autor Odesláno 9. únor 2005 víš ono se to jinak řeší od kompu a jinak,když stojíš venku,je -15 a auto nejde zavřít ani zamknout a ty musíš jet a doufáš,že jak se to zahřeje se to pustí a zavře.Já už to mám v pořádku a naštěstí se nic nestalo,asi proto,že jsem o tom věděl a jel jsem podle toho.Ten případ,co se stal tvímu tátovi byl asi o tom,že s tím jel vůl,nebo o tom nevěděl otevřelo se mu to on se lekl .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.