Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím srdečně. Asi za týden si kupuji Peugeota 206 1.1 benzín. Když jsem si do auta sedl všechno v pohodě ale když jsem se pak při prohlížení podíval na palubovku tak otáčkoměr stál na 5000 ot. majitel tvrdí že už to bylo zasekle. Jaká je zavada a jehí řešení ?? :(

Odesláno

Zavolej do Zábřeha, tel. 583 411 572 (v pracovní době od 8 do 16). Tam ti řeknou odhad ceny opravy. Tolik (plus kilometry do servisu) ať ti prodávající sleví a můžeš to koupit.

Pak je už jen na tobě, jestli to necháš opravit, anebo si ušetřené peníze necháš a budeš jezdit bez otáčkoměru.;)

Cenu otáčkoměru odhaduji do 5000, za ty peníze ho seženeš i na vrakáči.

Záleží taky na roku výroby. V r. 2002 se elektronika měnila na úplně jiný systém - sběrnice namísto jednotlivých signálů.

[upravil dne 15.4.2011 19:23 P607Olda]

Odesláno

Potvrzuju, na minisrazu v Praze mi Schreek opravil vidličkou tachometr :). Stačí budíky rozebrat a ručičku přesadit (pokud tedy jeví známky funkčnosti). Pokud je totál mrtvá, tak se připrav na to, že v origo servisu si řeknou cca 7ka za celý nový budíky. Otáčkoměr jako takovej sám vyměnit nejde, opravte mě jestli se pletu. Takže se spíš pohrabat někde na vrakáči, ale prvně bych to zkusil otevřít a pohrát si s tím rukou. :papa

Odesláno
Potvrzuju, na minisrazu v Praze mi Schreek opravil vidličkou tachometr :). Stačí budíky rozebrat a ručičku přesadit (pokud tedy jeví známky funkčnosti). Pokud je totál mrtvá, tak se připrav na to, že v origo servisu si řeknou cca 7ka za celý nový budíky. Otáčkoměr jako takovej sám vyměnit nejde, opravte mě jestli se pletu. Takže se spíš pohrabat někde na vrakáči, ale prvně bych to zkusil otevřít a pohrát si s tím rukou. :papa
SVATA PRAVDA ale zase jak kde , takze skus sam a jinak vrakac nebo cihni na inzeraty na 206 nahradni dily 8)

post-34415-14109616695002_thumb.jpg

Odesláno

Taky mi nešel,nakonec jsem hledal a našel návod na opravu,za dvě hoďky hotovo. Na 90% je tam prdlá taková malá plastová osička.Už si nepamatuji kde jsem to našel :myslim ,jestli tady na foru nebo jinde,ale vím že to byl návod na citroena.Bylo to vše moc pěkně nafocený a chodí mi to jako nový. Tak zagoogluj :)

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Taky mi nešel,nakonec jsem hledal a našel návod na opravu,za dvě hoďky hotovo. Na 90% je tam prdlá taková malá plastová osička.Už si nepamatuji kde jsem to našel :myslim ,jestli tady na foru nebo jinde,ale vím že to byl návod na citroena.Bylo to vše moc pěkně nafocený a chodí mi to jako nový. Tak zagoogluj :)
Tu je odkaz na navod, ktory som robil ja :). je to na peugeot 206

www.pokryvac.sk/206

Neni to nic zlozite.

[upravil dne 22/6/11 13:23 command]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Super návod díky.

Sice jsem rodil při oddělání bílého pladtu od černého. V černém plasstu jsou dutinky, které mají v sobě zářez a ten je zacvyklý do bílého plastu a k tomu se asi nedá nijak dostat, trápil jsem se stím hodinu a už jsemt o chtěl vzrát, ale nakonec se ty zážezy vychechlali a povolilo to. Dále to šklo jak po másle. Ještě postřech nemusí se sundávat všechny ručičiky jen ta kde se opravuje motorek. Ručičky jsem nasadil , ale stejne jsem je musel upravit v autě. nasdil jsem budíky bez průhledného plexi a nasadil ručičky při nastartování tak jak to bývalo předtím.

Odesláno

Jo a hned jsem ulomil tyčinku i u rychloměru a předělal na kov, ať to nemusím zase rozebírat.

Vytáhnout ručičky bylo taky náročné . Chce to tenkou vidličku, nebo klidně i šroubovákem. Ale vždy si to podložit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...