Ferry Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 uz jsem to sem daval vcera, ale pak jsem to omylem smazal Budu porizovat parkovaci asistent, tak kdyby mel nekdo zajem, muzu jich objednat u kamose vic.Cena 2700kc , faktura, zaruka. informuje opticky a akusticky o vzdálenosti překážky za vozidlem. Sada obsahuje 4 ultrazvukové senzory (černé barvy) určené k instalaci do plastového nárazníku ( frezka na vyvrtani otvoru prilozena ), vyhodnocovací jednotku a segmentový displej, který číselnou hodnotou a proměnlivým akustickým signálem informuje o přibližné vzdálenosti překážky od vozidla. Detekční vzdálenost od 1,5 do 0,4 metru. Napájení 9 – 18 V ss Odběr 20 – 200 mA Pracovní frekvence senzorů 40 kHz Počet senzorů 4 Detekční vzdálenost 0,4 – 1,5 m Pracovní teplota -30 až 80 °C Certifikát CE takhle vypada displej takhle cidla v narazniku Citovat
Operator Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Víš Ferry, co mě neskutečně štvalo, když jsem jezdil asi 14 dní v \"S\" klasse Merglovi? Když mi na každý křižovatce začal pípat asistent, že mi někdo stojí za prdelí. Na parkování to je stejně na prd, páč čumíš na displej a už si nehlídáš zrkátka apod. a navíc ta cena mi pořád přijde docela velká, nato že to musí být z elektronického hlediska neskutečná pakárna! Takže z mého hlediska, děkuju za nabídku, ale ne-e-e. :bojim:papa Citovat
lexa Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Myslím, že u osobáků je to jen pro slepice.:papa Citovat
oddie Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Do auta bych si to klidně dal, ale na vzdálenosti od těch půl metru míň. Na 0,4-1,5m, to nepotřebuju ani v dodávce... Citovat
Operator Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Až se takhle budou prodávat i kamerky, který ti dění za autem budou ukazovat na monitoru, případně si to ve tmě pěkně osvětlí, tak budiž, to bude zajímavý. Jenže to by ještě nesměli jezdit volové, kterejm je všechno jedno a parkováním stylem \"?uk sem, ?uk tam\" ti tyhle skvělý senzory ihned z auta svym nárazníkem odstraněj. :mad: Neřikám, že se občas při parkování taky lehce někoho nedotknu, ale co je občas vidět v Práglu a i jinde za hovada to je síla. :mad: Citovat
lexa Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Kamerky i s monitorem se už prodávají, viděl jsem v GM elektro i jinde, cena myslím asi 3kKč. Citovat
white Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 To Ferry: Provedení se mi moc líbí. Cena už tolik ne. Navíc souhlasím s oddiem - chtělo by to citlivost tak do 15cm. To se mi zdá akorát. Těch 40cm je moc. To Operator: když si displej instaluješ na zadní plato (tím nespustíš oči z dění za autem) a navíc slyšíš akust.sig. tak by to mohlo bejt OK né? To lexa: a co třeba periskop? Citovat
Operator Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Napsán autorem white To Ferry: Provedení se mi moc líbí. Cena už tolik ne. Navíc souhlasím s oddiem - chtělo by to citlivost tak do 15cm. To se mi zdá akorát. Těch 40cm je moc. To Operator: když si displej instaluješ na zadní plato (tím nespustíš oči z dění za autem) a navíc slyšíš akust.sig. tak by to mohlo bejt OK né? To lexa: a co třeba periskop? A k čemu to dávat na zadní plato, to se pak stejně musíš otáčet a to radši budu sledovat přibližování v zrcátkách. Já neřikám, že je to špatný, ale kdyby to bylo třeba nějak líp vymakaný za ty prachy. Kdyby to třeba bylo napojený jen na zpátečku, apod. Aby ti to nepípalo pokaždý, když se ti na prdel nalepí nějakej magor. Citovat
deeper Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Těch 40 cm je dost. Většinou se potřebuje asistent na to dojetí než do něj fakt ?uknu, 40 cm vidíš v zrcátku......... Viděl jsem ženskou která měla na předku i na zadku asi 15cm \"tykadla\" když se dotka tak se to nádherně neslo celym autem, že ten drát se ohýbá asi její starej byl na auto asi moc háklivej Citovat
Ferry Odesláno 1. únor 2005 Autor Odesláno 1. únor 2005 Napsán autorem Operator Napsán autorem white To Ferry: Provedení se mi moc líbí. Cena už tolik ne. Navíc souhlasím s oddiem - chtělo by to citlivost tak do 15cm. To se mi zdá akorát. Těch 40cm je moc. To Operator: když si displej instaluješ na zadní plato (tím nespustíš oči z dění za autem) a navíc slyšíš akust.sig. tak by to mohlo bejt OK né? To lexa: a co třeba periskop? A k čemu to dávat na zadní plato, to se pak stejně musíš otáčet a to radši budu sledovat přibližování v zrcátkách. Já neřikám, že je to špatný, ale kdyby to bylo třeba nějak líp vymakaný za ty prachy. Kdyby to třeba bylo napojený jen na zpátečku, apod. Aby ti to nepípalo pokaždý, když se ti na prdel nalepí nějakej magor. Ale to je napojeny na zpatecku, zapne se to az kdyz ji zaradis.A proc davat displej na plato za zadnim oknem to taky nechapu, na fotce je prece jasne videt ze to je umisteny na palubce - nebo jestli ne, tak to ted pisu 40cm podle me neni zbytecne moc velka vzdalenost, uz treba jen proto ze kdyz mas kouli tak ta aspon tech 20 cm presahuje za naraznik takze 40-20= 20 cm, to je zhruba tech 15 cm co tu vetsina lidi uvadi ze by od toho chtela. A pri trose cviku, kdyz mi pipne ze jsem 40 cm od prekazky, jeste kousicek couvnu a budu taky treba na vzdalenosti 20 cm [Editován dne 1/2/05 Ferry] Citovat
oddie Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 S tou koulí je to fakt, na kombíku jí mám, napevno. Jinak by to asi pomohlo jeko záchrana v jedné situaci, kdy jsem přišel o zadní nárazník - nacouval jsem do sloupku, který nebyl vidět ani v zrcátkách, ani přes zadní okno. Ale ten nárazník stejěn vyšel levnějc, než ty senzory Citovat
Ferry Odesláno 1. únor 2005 Autor Odesláno 1. únor 2005 Oddie, ja nacouval jednou do znacky, na kterou jsem se pri tom couvani koukal a soustredil a rikal si ze na ni musim dat bacha Trefil jsem ji presne doprostred ty tyce kouli a udelal v te hlinikove tyci peknej dulek :D Na aute nebyla odrena ani ta krytka na kouli Citovat
Petr605 Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Já jsem se tady už o tom rozepisoval včera a pak ten příspěvek zmizel. No nic. Těch 15cm je reálná hodnota při použití těchto senzorů, když se použije příslušně chytrá elektronika. Ten displej mi přijde dost bídnej. A podle mě je lepší, když taková věc pípá podle vzdálenosti od nejbližší překážky. Koukat do zrcátek a ještě na displej je na prd. Stejně bych spíš věřil tomu, co vidím. Já bych to bral za litra s tím, že použiju ty senzory a zbytek předělám. Takže až se toho budete chtít někdo zbavit po nárazu do překážky bližší než 40cm, tak mi dejte vědět.:D Citovat
Operator Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Napsán autorem Ferry Napsán autorem Operator Napsán autorem white To Ferry: Provedení se mi moc líbí. Cena už tolik ne. Navíc souhlasím s oddiem - chtělo by to citlivost tak do 15cm. To se mi zdá akorát. Těch 40cm je moc. To Operator: když si displej instaluješ na zadní plato (tím nespustíš oči z dění za autem) a navíc slyšíš akust.sig. tak by to mohlo bejt OK né? To lexa: a co třeba periskop? A k čemu to dávat na zadní plato, to se pak stejně musíš otáčet a to radši budu sledovat přibližování v zrcátkách. Já neřikám, že je to špatný, ale kdyby to bylo třeba nějak líp vymakaný za ty prachy. Kdyby to třeba bylo napojený jen na zpátečku, apod. Aby ti to nepípalo pokaždý, když se ti na prdel nalepí nějakej magor. Ale to je napojeny na zpatecku, zapne se to az kdyz ji zaradis.A proc davat displej na plato za zadnim oknem to taky nechapu, na fotce je prece jasne videt ze to je umisteny na palubce - nebo jestli ne, tak to ted pisu 40cm podle me neni zbytecne moc velka vzdalenost, uz treba jen proto ze kdyz mas kouli tak ta aspon tech 20 cm presahuje za naraznik takze 40-20= 20 cm, to je zhruba tech 15 cm co tu vetsina lidi uvadi ze by od toho chtela. A pri trose cviku, kdyz mi pipne ze jsem 40 cm od prekazky, jeste kousicek couvnu a budu taky treba na vzdalenosti 20 cm [Editován dne 1/2/05 Ferry] OK, tak jestli je to napojený na tu zpátečku, tak je to zajímavý. Ten \"S\" Mercedes, to měl všechno tak citlivý, až jsem se toho auta pomalu bál. Na křižovatkách mi automaticky brzdil, když jsem se k někomu přibližoval, když jsem někoho chtěl předjet, tak mi pípalo, že je překážka moc blízko, apod. Zkrátka si žil vlastnim životem. :( A hlavně pípal, když byl někdo za mnou. Citovat
destiny Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 U Audi A8 když zařadím zpátečku, tak se nejen aktivuje parkovací asistent, ale naklopí se mi automaticky i zpětná zrcatka, abych viděl na obrubníky. Docela užitečná věc. Přece jen škrábnout ALU o obrubník není nic příjemného. Citovat
Fusion Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 sem viděl TopGear o novým S-Klasse: když se zařadíte za kamión, sám zpomalí, když vjedete zpátky sám zrychlí na urč. rychlost, sám si zapíná světla, stěrače... borec říkal \"a co já tady vlastně dělám?\" Citovat
Marlin Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Napsán autorem Fusion sem viděl TopGear o novým S-Klasse: když se zařadíte za kamión, sám zpomalí, když vjedete zpátky sám zrychlí na urč. rychlost, sám si zapíná světla, stěrače... borec říkal \"a co já tady vlastně dělám?\" sedis a cumis do blba a pripadas jak blb Citovat
deeper Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Stejně to jednou dopadne tak, že si v autě zadáte kam chcete jet a ono vás tam samo dopraví a vy se otočíte ke spolujezdcum a můžete tlachat o tom jaký jsou magoři na silnici :D :D :D :D :D docela se toho děsim Citovat
kveton Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Napsán autorem deeper Stejně to jednou dopadne tak, že si v autě zadáte kam chcete jet a ono vás tam samo dopraví a vy se otočíte ke spolujezdcum a můžete tlachat o tom jaký jsou magoři na silnici :D :D :D :D :D docela se toho děsim To uz pak ale zacnu jezdit MHD, protoze uz je jedno jestli tlacham s nekym v mym aute nebo v autobuse a navic mi to pak stejne nedovoli jet v meste vic jak 50km/h a pozitek z rizeni je fuc! Doufam ze toto nikdy nebude a jestli jo, tak si 406ku prepisu na veterana a budu jezdit veteranem!!!!!!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.