Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čauvec,

Jaký letní pneu ste si v poslední době pořídili a jaxte s nima spokojený? Dřív jsem to docela sledoval, ale teď na to nebyl čas a potřebuju docela rychle něco objednat.

Nadešel čas na výměnu mých téměř ojetých Pirelli Zero rosso a dívám se, že za 205/50/R17 to sou docela dardy.

Dodržujete ten rychlostní index? V techničáku mám W (tuším do 270 km/h). O jedno písmeno se kdyžtak může jít dolů, ne?

Díky za rady.

Odesláno

Od vlanajsieho roku mam Pirelli P7 205/55 R16 a oproti Dunlup-kam co som mal predtym isla spotreba dole 0,3 a rychlostni index som dal V urcite by som nesiel do W(270km/h) to je uz moc a rychlejsie sa deru co mam skusenost

Odesláno
Od vlanajsieho roku mam Pirelli P7 205/55 R16 a oproti Dunlup-kam co som mal predtym isla spotreba dole 0,3 a rychlostni index som dal V urcite by som nesiel do W(270km/h) to je uz moc a rychlejsie sa deru co mam skusenost

Ale ty máš v techničkáku nižší index, ne? Já mám u 16 taky V. U 15 H nebo T a u 17 ty W.

Odesláno

V papieroch mám napísané R17 W a R16 mám len ako alternatívu a je tam len ráfik index tam nie je asi zabudli v zime mám R15 a tie ani v papieroch nemám medzera medzi strmeňom a diskom 2mm. Keďže pri tom 79kw motore sú už väčšie brzdy

[upravil dne 2/4/11 19:45 JuroSK]

Odesláno

No ja koupil Pirelli Cinturato P7 rozměry: 205/55 R16 rychlost: V (240 kmh) a musim říc že je to opravdu parada vzhled paradni tiche opravdu super muzu jen doporucit oproti dunlopkam Sport Fastresponse co jsem měl před tim je tam opravdu rozdil a klesla i spotřeba.

Odesláno

ja tam mam ted Dunlop SP Sport Maxx v rozmeru R17 205/50 a zatim spokojenost ,predtim sem mel Pirelli p6000 a taky sem si nestezoval .

A co se tyče tech Barumek tak prej nejsou moc dobrý, maji udajně slabší kostru co sem slysel i cetl tady na foru

Odesláno
ja tam mam ted Dunlop SP Sport Maxx v rozmeru R17 205/50 a zatim spokojenost ,predtim sem mel Pirelli p6000 a taky sem si nestezoval .

A co se tyče tech Barumek tak prej nejsou moc dobrý, maji udajně slabší kostru co sem slysel i cetl tady na foru

Jo, tady na ty Dunlopky si začínám myslel taky (typ TT), z těch prémiových, co navíc vychází i dobře v testech, vyndou asi nejlevněj. Akorát v těch testech jsou kritizovaný za hlučnost a valivej odpor (vyšší spotřebu). Máš taky tu zkušenost.

Jinak, vyplatí se jít obecně do těch zesílených typů (XL). Ty jsou nějaký odolnější?

Odesláno

Tak nakonec se do užšího výběru dostaly:

- Michelin HP Primacy,

- Continenatal Sportcontact 2 nebo 3, a

- Pirelli Cinturauto P7

První vypadly ty Continentaly, jsou údajně hodně hlučný, mají velkej vylivej odpor a rychle se sjíždí. Pak jsem zamítl u ty Micheliny, přestože asi vydrží nejdýl ze všech a mají dobrý jízdní a brdný vlastnosti, ale jsou přece jen o něco dražší. Ty Pirellky by měly být jízdně dobrý, navíc jsou \"ekologický\" - jak ve výrobě, tak hlavně při jízdě - nízká hlučnost, opotřebení i odpor.

Tak jen, kdyby někdo taky dumal.

Odesláno

\"...Pak jsem zamítl u ty Micheliny, přestože asi vydrží nejdýl ze všech ...\"

Ja ich mam (205/55) a teda cakal som ze vydrzia dlhsie...nahodene 07, okrem jedneho roku striedane so zimnymi Dunlop (na ktorych som auto kupil a boli uz jazdene a este su v pohode) a tie Micheliny maju pred sebou poslednu sezonu.... Najazd cca 15t/r. Teda realne vydrzia cca 45tkm...mne sa to zda malo...

Odesláno
este povedz cenu poslencý troch typov :D

- Michelin HP Primacy +/- 4 090,-

- Continenatal Sportcontact 2 nebo 3 +/- 3 600,-

- Pirelli Cinturauto P7 +/- 3 520,-.

Eště by kdyžtak připadaly do úvahy Pirelli Zero (ne rosso), ale ty jsou ještě dražší, než ty myšlénky.

Odesláno
dost težký poradit jaký gumy bys měl vybrat když nenapíšeš jakým stylem jezdíš,kolik jezdíš...

Tak styl jízdy je danej typem auta, ten na nějakou extra sportovní jízdu není.

Hlavně kombinace města a dálnic, do 160 km/h (dost jezdím přes Německo, i když úseků, kde provoz, stav povrchu a limity tuhle rychlost dovolí, už je pomalu jak šafránu).

Odesláno

Ja mám Michelin Energy Saver DT1 - som spokojný, v zime chodím na Dunlop SP Winter Sport M3 - tiež bez pripomienok, používam už 2 sadu. Origo na aute boli letné Continental-y - nestabilné na vode (už ich viac nechcem), nahradil som ich značkou Dunlop - hlučné, tiež ich ako letné už nechcem.

Odesláno

Dunlop SP Sport letne mam na OII a stoja za hovno,teda stali,uz som ich chvala bohu zodral.Hlucne su jak hovado,za mokra sa s nimi viac ako 120km/h ist asi ani neda a spotreba? Po prezuti na zimne Nordica sa mi ani nezmeni.

Na 307 cku kupim asi Continental eco/ktore tam boli origo,alebo Michelin energy saver.

Odesláno

Ja mam letne Pirelli P7 , mam na nich najazdene za 4 sezony cca 45000km a maju vzorok 4 mm.Takze este tuto sezonu vydrzia.Doteraz maximalna spokonost - hlavne za mokra. Celkom sa mi pozdavaju Pirelli P7 Cinturato - asi by som isiel do nich!

p.s. jeden poznatok - doteraz boli tiche , ale ked som ich minuly tyzden prezul zo zimnych sa mi zda ze dost hucia ale to moze byt tym ,ze su uz dost zjazdene a guma takisto casom starne a mozno aj tym ze zimne mam Michelin ,ktore vobec nepocujem.

[upravil dne 4.4.2011 08:28 igor4]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...