Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
jj do té doby jezdíš na kupní smlouvu

to bych chtěl vidět,by tě policajti sejmuli,takový canc papíru si může napsat kdokoli....zákon mluví jasně ne? co máš mít u sebe!řidičák,malý techničák,zelená karta...o kupní smlouvě se tam nic nepíše....ať ti dají malý techničák ne!!

Odesláno

durazne doporucuji si pred realizaci koupe / zaplacenim overit primo u leasingove spol. ze je vse splaceno, ze leasingova spol. souhlasi s prodejem.

(snazili se mne takhle prodat v bazaru za hotovy auto, aniz by o tom leasingovka vedela a samozrejme vazlo nemalo penez na splatkach, tzn. auto nepreveditelny na novyho majitele...)

Odesláno

pro Charli1: a co auto koupené na čistopisu, tak é nenáš malý techničák, ale i auto přihášene v čr, když jsem prodal auto autobazaru na protiúčet, tak mi dali velký TP+OTP, s tím jsem zašel do 10 dnů na úřad kde provedly polopřepis, OTP ustřihli roh a já doklady poslal zpět autobazaru. A v té době mohl někdo to moje auto koupit a nemohl dostat OTP, protože bazar ho neměl. Píšeš dobře co má mít řidič u sebe, ale (alespoň si to myslím) koupené auto v autobazaru je v jiném režimu a ty máš 10 dní na to abys auto řádně přihlasil a tím získal potřebné doklady, do té doby jezdíš na kupní smlouvu, pojištění si musíš udělat než vyjedeš z brány autobazaru, takto by to mělo fungovat, :papa

[upravil dne 11/3/11 16:18 Honza54]

Odesláno

skontroluj si, ake kolesá sú zapísané v techničáku a ake sú na aute, vrátane rezervy. Ak máš na aute iné kolesá ako zapísané v techničáku vrátane alternatívnych rozmerov, tak si priprav ďalších cca 15000. Vlastná skúsenosť

Odesláno

Podle mě je bez OTP vozidlo nezpůsobilé. Ano někdo to toleruje ale tolerovat by to neměl. Smlouva je opravdu jen cár papíru. Měli by ti dát OTP a pak na Evidenčce zapíšou při odhlášce \"OTP nepředloženo\" tobě přijde veký TP poštou po odhlášce a pak už klasika - odevzdáš SPZ a OTP ...

Co se týká kol tak nevím koupil jsem do týdne na Aukru za 5000,- jako nové orig. ALU i s pneu ( tedy pro přesnost Citroen, ale se správnými rozměry ) a ty starý zase za něco podobného prodáš, to bych neřešil.

Jinak se přikláním k opatrnosti - co se týká leasingu tak opravdu opatrně, to že je v prodeji neznamená, že na něm nevázne nějaký dluh. Lze snadno ověřit u leasingovky a nebo to doloží původní majitel ( dostává potvrzení, že skončil leasing ). Vždy písemně, sám mám zkušenost, že dluh se objevil až po 2 letech !!! Dopadlo to sice úplně OK, ale po prvním výslechu na policii jsem se bál, že o to auto příjdu -dluh vytvořil autosalon, který nezaplatil akontaci při koupi a oni ho 2 roky vymáhali :)

Odesláno

K čemu policajt? Je to snad jasně ve vyhlášce:

Paragraf 6, odst. 8

(8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe

a) řidičský průkaz,

b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu,

c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu,

d) osvědčení profesní způsobilosti řidiče, pokud jde o řidiče, který je povinen účastnit se zdokonalování odborné způsobilosti podle zvláštního předpisu,

e) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.

[upravil dne 11/3/11 19:26 koblih69]

Odesláno

mě to nedá ale musím se zeptat, u leasingu je to asi jasné, auto je v provozu v čr a má doklady, ale jak mohu mít podle § 6, odst.8 OTP u vozidla dovezeného ze zahraničí které má vystaven pouze čistopis TP?

+ jak jsem napsal výše o převodu a byl v pořádku uředník chňap po OTP ustřhl roh o byl spokojený, tak jak to je?

[upravil dne 11/3/11 20:20 Honza54]

Odesláno

Taky jsem tak prodával auto, né teda přes bazar a úředník řikal ať v žádnym případě nedávám kupci ani jeden techničák. Prodával jsem v neděli a do polopřevodu jsem to dal až v pondělí a poslal jsem techničáky doporučeně kupci. Na malym techničáku vyznačili konec platnosti a bylo to vyřešený.

A ještě jedna věc, kdybyste někdo dělal poviný onlajn, tak zelená karta musí bejt zelená :D nesmíte jí vytisknout na černobílý tiskárně.

[upravil dne 11/3/11 19:27 kirkiz]

Odesláno
mě to nedá ale musím se zeptat, u leasingu je to asi jasné, auto je v provozu v čr a má doklady, ale jak mohu mít podle § 6, odst.8 OTP u vozidla dovezeného ze zahraničí které má vystaven pouze čistopis TP?

+ jak jsem napsal výše o převodu a byl v pořádku uředník chňap po OTP ustřhl roh o byl spokojený, tak jak to je?

[upravil dne 11/3/11 20:20 Honza54]

Nejde o to jestli můžeš nebo nemůžeš mít, jde o to, že pokud nemáš ( nebo chceš-li: mít nemůžeš ) tak nesmíš na silnici. To je všechno.

... rada nedávat OTP je super nicméně kupec s autem nesmí odjet, což není zrovna praktický :)

Odesláno

to bych chtěl vidět,by tě policajti sejmuli,takový canc papíru si může napsat kdokoli....zákon mluví jasně ne? co máš mít u sebe!řidičák,malý techničák,zelená karta...o kupní smlouvě se tam nic nepíše....ať ti dají malý techničák ne!!

.....

Odesláno

.....

Malý techničák ti dát nemůžou, protože ho potřebujou na odhlášení.

Spíš bych tenhle problém viděl takto: koupíš auto a když chceš jezdit na smlouvu tak jezdi, ale počítej s problémama. Nechceš-li mít problémy, nech auto v bazaru a vyzvedni si ho až se všema dokladama.

Odesláno

.....

Malý techničák ti dát nemůžou, protože ho potřebujou na odhlášení.

Spíš bych tenhle problém viděl takto: koupíš auto a když chceš jezdit na smlouvu tak jezdi, ale počítej s problémama. Nechceš-li mít problémy, nech auto v bazaru a vyzvedni si ho až se všema dokladama.

jj ;)

Odesláno
no vždycky by ti měli dát OTP a jejich výmluvy,že to nahrazuje kupní smlouva je blbost(at to tady rozsekne kdo dělá u policie!!):myslim

Tak to snad rozseknu. :D

Žádný zákon ani vyhláška tyto případy neřeší, takže bazary dávají volný průchod \"lidové tvořivosti\" a tvrdí kupujícímu, že kupní smlouva nahrazuje do registrace vozidla doklady od vozidla, což je nesmysl. Chudáci ti, co jim věří a narazí na policajta, který v takovém případě neumí přivřít oko, pokud si vezou vozidlo z bazaru domů. Jezdit by však nadále bez dokladů od vozidla neměli a kupní smlouva je k tomu ani neopravňuje. Tou pouze dokládají vlastnictví vozidla, nic víc.

Pokud bazary vykoupí vozidlo, pak je na ně udělaná odhláška a dávají kupujícímu doklady (TP + ORV) i se zplnomocněním (resp. prohlášením, že vozidlo nehodlají provozovat) k přepisu vozidla na nového majitele. To je v pořádku. Berou-li bazary vozidla do komisního prodeje a mají vyřídit odhlášku, řeší to několika způsoby. Buď dají doklady na odhlášení původnímu majiteli i s údaji o nabyvateli (ten odjíždí jen s kupní smlouvou) nebo sami dojedou na příslušný úřad odhlášku udělat na základě zplnomocnění (kupující opět odjíždí jen s kupní smlouvou) nebo předají zplnomocnění od prodávajícího kupujícímu, aby si to zařídil nějak sám. Pak doklady kupující má. Další případy: dají kupujícímu ORV, při odhlášení vozidla nahlásí ztrátu dokladu a nechají vystavit duplikát s omezenou platností. Tím se původní doklad dostává do pátrání a nový majitel je do příchodu platných dokladů poštou (jezdí-li s vozidlem) vystaven riziku možnosti až přijít o řidičák, protože jezdí s neplatným (ztraceným!) dokladem.

O ježdění s nepojištěným vozidlem ani nebudu psát.

U vozidel s čistopisem je to trošku složitější. Dle zákona č. 56/2001 Sb. je možné na dovezené vozidlo vystavit čistopis, pokud je prokázáno schválení vozidla pro provoz na pozemních komunikacích k přepravě osob nebo nákladu. Neznamená to ještě ale, že je technicky způsobilé pro provoz na pozemních komunikacích. Takže jenom čistopis nic neznamená. Je třeba ještě protokol o technické kontrole (před schválením technické způsobilosti nebo před registrací). Takže bazary - je-li na vozidle technická udělaná - rádi udělají povinné ručení a vydají papírovou zelenou \"převozku\" pro přejezd do místa trvalého pobytu popř. k registraci vozidla. Normální ježdění ale opět nepřichází v úvahu. Některé bazary dají papírovou převozku i na vozidla, která nemají schválenou technickou způsobilost nebo dokonce půjčují vlastní plechové převozky, které mají výhradně k vlastnímu použití pro opravy a testování vozidel.

...

Takže kirkiz má ve svém tvrzení v podstatě pravdu. :potlesk Ale je to v mém vysvětlení ještě dál rozebrané. ;)

Toť snad vše, co jste zde řešili. Pokud budete mít další dotazy, tak se ptejte. ;):papa

[upravil dne 14/3/11 19:26 Stifler]

Odesláno

no ja jsem kupoval auto tady v brne ale bylo hlasene na centralu firmy v praze a jak to tak byva s vetsima spolecnostma tak jsem cekal na papiry mesic a proste jezdil se smlouvou a okopirovanym TP navic kdyz me konecne dorazily papiry tak uz procvaknute datum platnosti koncilo :P nastesti me nikdo nezastavil

Odesláno

takto jsem to měl já, čistopis TP, protokol technická+emise, papírová zelená značka s platn ostí 10dnů+ sjednané pojištění v autobazaru včetně zelené karty.

zjišťoval jsem na netu zda mohu s přev. značkou jezdit jak chci, výsledek byl že ne, výše uvedené doklady vás opravňují na cestu bazar -domov, na evidenční prohlídku, na úřad k provedení přihlášení vozidla, tak by to ASI mělo fungovat.:papa

[upravil dne 14/3/11 19:52 Honza54]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...