Kdo Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Mně to prasklo v tom samym místě a úplně stejnej nález, co se týče toho, že to muselo bejt už dýl naprasklý. Kde sakra dělají francouzští odboráři chybu, že to na jednom modelu praská jak na běžícím pásu a všem stejně ? Schválně jsem koukal po fórech jiných značek a nezdá se, že by to bylo jinde tak pravidelný... Já bych to viděl takhle. Prostě drobná technologická a konstrukční chyba. 406ka má tu pružinu dole hóódně utaženou, takže má dost ostrý rádius a to kvůli malému pruměru dosedací misky tlumiče - asi málo místa u kola. většina ružin má jen buď válcový tvar závitů, nebo jen mírné zůžení průměru a širší dosedací misky, takže nejsou tak namáhané na lom, resp. tlaky se roznesou do celé pružiny. U takhle utaženého závitu je kritické místo právě v tom nejužším závitu, navíc v místě, kde se pružina přestává opírat o gumové lůžko v misce tlumiče, protože to je místo, kde to prasklo snad všem z nás. Prostě chyba, kterou ale výrobce IMHO nemohl řešit, bo se projeví až po delším čase (ne u prototypů, nebo prvních ročníků) a navíc se model už nevyrábí. Mě však zaujala jiná věc. Je zajímavé, že drtivé většině ta pružina praskla (nejspíš stejně už načatá) v klidu, tj. přijeli \"zdravým\" autem, odešli a po návratu auto klečelo s prasklou pružinou. Jen menšině se za jízdy ozvalo rum a bylo.... Citovat
Slade26 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 V pátek 18.2.2001 - auto sedí na tlumiči. Hlasím se do klubu, zítra jedu do dílny na výměnu. Dnes jsem vyměnil kolo za nouzové, aby nedřelo o podběh a blatník. Pružina samožřejmě prosekla manžetu. Citovat
ChodeC Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Mám dodatek... práve jsem si všiml, že na straně, kde byla prasklá pružina mi přes manžetu kloubu chčije olej. Podběh a vše kolem je zasviněné. Buď je pryč stahovací páska (nevidím ji tam) nebo praskla manžeta. Na vše bych se nejraději v ... a do toho servisu už nikdy nepáchnu. V pátek jsem měl hodit auto svému mechanikovi, no zavezu mu ho hned. Další peníze v ... Edit: takze \"zmizel\" pasek, ktery drzel manzetu na miste. Nastesti jsem si toho vsiml a neznicil jsem kloub. Zacinam chapat nektere majitele, ze si vse delaji na aute sami. [upravil dne 27/2/11 19:06 ChodeC] Citovat
ozzy56 Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 :)nenapíšem o těch pružinách do Peugeot France??, třeba klubu něco dají Citovat
godzila.01 Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 ozzy zkus to, uvidíš co dostaneš.... :D:D Citovat
ChodeC Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Zdrceným majitelům třeba novou 508 jako omluvu [upravil dne 27/2/11 21:14 ChodeC] Citovat
Medvěd Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Tak jsem psychicky nevydržel a dnes jsem odvezl auto do servisu. Od počátku zimy se mi někdy (hlavně po delším stání) stávalo, že se mi nechtěla vracet kola z rejdu (parkuju buď šikmo k chodníku nebo podélně v řadě aut a když člověk vyjíždí a počítá, že se kola sama mají snahu vracet do rovného směru A ONO NE, tak to není zrovna příjemné). Když se tu v lednu \"roztrhl pytel\" s prasklými pružinami, pojal jsem podezření že nevracející se kola nemusí být \"jen\" díky zatuhlému servu (tak jsem si totiž výše popsaný problém samodiagnostikoval), ale že by za ním mohlo být maskované i přidřené horní uložení. Dnes se tedy auto ocitlo v servisu, kde jsme po zvednutí jasně viděli, že se pružina v uložení opravdu netočí a dokonce, že obě mají v určitém místě popraskaný původní lak - zřejmě od toho, jak se nestandartně kroutí. Takže objednáno 2x horní uložení, 2x pružina přední, 2x tlumič přední Kayaba a musím vymyslet, jak zajistit ženě příjemný příchod domů, aby s ní cena za opravu nesekla. Citovat
Cune Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Já se konečně odhodlal vyměnit ložiska v tom horním uložení. Nebudu to moc komentovat, jen krátce: Venku na sídlišti na parkovišti se to bez pomocníka fakt dělá ku****ky na ho*no a mam fakt toho plný zuby Sice se povedlo, ale na druhým kole jsem za boha nedokázal dát do původního stavu čep řízení, kterej jsem musel sundat. Při šroubování matky na čep se mi to celý protáčí a hlavně - neni v tom šroubu od čepu zespoda otvor na imbus! Kua drát, jak to teda jako mam zašroubovat, když to neni jak zajistit druhým klíčem??? Jsem z toho jelen. A takhle je to na obou stranách, ale ta první strana šla v pohodě zašroubovat Takže auto má sice nový ložiska uložení, ale stejně je neschopný kvůli takovej pí****ně. Dovedete někdo poradit, sííím? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 zapři tyčku o hlavu toho čepu a tlač ho dolů a šroubuj tu matku Citovat
Cune Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Zkoušel jsem tlači, chvílo to šlo, ale jak se začal závit šroubu zařezávat do toho plastu v matce, byl šmitec. Asi už sem byl bez sil, pač ta výměna mi fakt dala zabrat. A jakou že tu tyčku mam zapřít o ten čep? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 ještě jednou, zapáčíš pajsrem o těhlici a budeš tlačit ten kulák dolů do konusu, jasně že je třeba tlačit, ten plast v matce má odpor Citovat
hugo.v.r. Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Možná zvěrstvo, ale funguje: bafnul jsem to sikama přes kousek hliníkový páskoviny a dotáhl až ke kleštím. Pak opucoval kartáčkem, přimáznul závit a pak to samý - vzít to za konec závitu a očkovým dotáhnout. Pomůže mít ty kuželový plochy (oko i čep) odmaštěný a po nasazení čepu to možná trošku S CITEM přiklepnout, aby se kužel zažral, a radši ne po hlavě kloubu ale po jeho tělu - tedy pokud hned rovnou nechceš vymezit vůli v kloubu [upravil dne 3/3/11 18:25 hugo.v.r.] Citovat
Cune Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Díky za typy. Já si fakt v první chvíli myslel, že mi tam ty díry na imbusy zapomněli dát Citovat
bonfire Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 Tak se přidávám do klubu prasklých pružin :-) Fotky zde: Citovat
Qcko Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 Pekne, mas to skoro take ako Čakom :D:D:D... Citovat
bonfire Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 Pekne, mas to skoro take ako Čakom :D:D:D... Uplně vidim jak mi zavidí Citovat
Ferry Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 uplne typicky praskly, budes davat obe novy pruziny nebo shanet jetou origo 2 zlute prouzky ? Mam pocit, ze se zlutyma mel jeste Devils-Night skladem, zkus mu napsat Citovat
bonfire Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 Asi dám nové a budu mít snad pár roků klid... Citovat
ozzy56 Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 uplne typicky praskly, budes davat obe novy pruziny nebo shanet jetou origo 2 zlute prouzky ? Mam pocit, ze se zlutyma mel jeste Devils-Night skladem, zkus mu napsat no mi praskla pružina nahoře, takže nic s hadicí,manžetou, ještě jsem s tím jel 200 km domů, jinak všem praská dole Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.