Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, koupil jsem si místo coupé 406 v sedanu 2.0HDi 80kw.

Má nalítáno 190 000, ale neveřím tomu, je to určo stáhlý.

Mám na vás pár otázek.

Na co si mám dát pozor co se týče motoru?

Mám měnit rozvody, ale co je pravdy na tom, když nebudu motor trápit, cukat a chcípat při rozjezdech, tak by to mohlo ještě chvíli vydržet?

Spojka mi zabírá moc nahoře, občas zasmrádne, tak má nejspíš před smrtí. Ale neklouže . ťuk ťuk . Na kolik by vyšla sada? Je lepší dávat origo nebo nějakou levnější? ( plánuju CHIP po nové spojce )

Jede skvěle, ale nevím, mám hned měnit palivovej filtr, když nevím na jakou naftu to jezdilo?

Při tankování je lepší si připlatit za kvalitnější naftu? natankoval jsem tam na Benzině VERVA DIESEL, máte s tím zkušenosti?

Na co bych si měl dát ještě pozor?

Díky moc za rady :papa

Odesláno

Ahoj tak za mě... Mám ji od řijna a zažil jsem si s ní svoje, ale i přes to je to skvělé auto.

Rozvody po koupi tutovka, pokud nemas potvrzené kdy se měnili naposledy. Olej a filtry jak by smet. Je to investice zhruba 8tis. což neni tak moc.

Spojka mi bere taky až u vrchu, neřeším neklouže.

Verva je ted momentalně asi nejlepši nafta na trhu.

Po koupi bych si nechal hned zkontrolovat vstřikovací systém a popř. nechat projet vstřiky ultrazvukem.

Ja jsem po koupi nechal vyměnit olej,rozvody,filtry a za 14 dní mi odešli 2 vstřiky a propálil se píst. Od te doby jsem tu řešil vše a příště bych auto dal na diag hned i když by se mi zdál chod motoru krásnej.

Jinak ja to měl ztočene z 380 000km na 200 000km mimochodem

Odesláno

1.rozvody neměň--vydrží až do roztržení řemene

2.spojka neklouže--co chceš víc?

3.zásadní chyba je měnit filtry a oleje(všechny)

4.tankuj všechno co seženeš

5.založ zvláštní účet na opravy :D:papa

Odesláno

Jasně, spojka smrdí, ale neklouže :D A od čeho by asi tak smrděla? Jinak rozvody a spojku bych učitě neměnil, říká se přeci, že HDIčka jsou nesmrtelný, tak se určitě nemůže nic stát :aut

Odesláno

Cau, Verva je chvalena, ze je to prej fakt rozdil, ale ja osobne ji neberu, berou kteroukoliv obycejnou naftu (ne ekodiesel!!!) a pridavam si do toho aditiva od firmy VIF, co jsou podle nejakeho testu prakticky nejlepsi aditiva (delaji jak letni, tak zimni)...

Jestli nevis, zda se rozvody delaly nebo ne, tak je urcite vymen, interval pro vymenu je 160 000km, rozhodne je dele neprotahuj. jinak se to krute vymsti... spis mene, nekdo tu na foru myslim rikal, ze radsi meni po 1000 tis. km...

Filtry a olej vymenit hned po koupi je snad samozrejmosti, zase pokud nevis, kdy se to naposled delalo... delal jsme to ted a vyjde te to tak na 1500,- a mas klid a vis, ze mas vse v poradku... (palivovy, olejovy, vzduchovy, a filtr klimy a samozrejme olej...)

Se spojkou ti moc neporadim, me samotnyho ted zlobi a nevim si s tim moc rady... Je tam problem vetsinou zaroven s dvouhmotovym setrvacnikem, coz je docela darda...

A jinak na co si davat pozor, tak asi nedupat tomu na krk, dokud se to poradne neohreje... je to normalni nafta, takze normalni chovani, no... delaji tomu lepe delsi trasy nez kratke...

A jaky mas rok vyroby? jestli mas FAP nebo ne... jestli jo, tak je dobre to cas od casu poradne projet na dalnici, aby se FAP poradne propalil... aspon jsme to tu nekde cetl, ja nastesti FAP nemam...

No a jestli ti bude zlobit turbo, tak rady praskaji podtalkove hadicky k turbu a motor pada do nouzoveho rezimu - nejde tocit na 2000 otacek...

a nic vic uz me nenapada :D

joo a jeste me napada, jestli chces chip, tak doporucuji zdejsiho uzivatele Straki007, je to clovek, co fakt vi, co dela, mam od nej chip a jsem totalne spokojenej.... a s chipem chvili vydrz a rozhodne vymen olej, kdyz chces chip :D... jinak ti to nachipovat nepujde :aut

[upravil dne 9/3/11 11:37 h4wk3y]

Odesláno
:-) nějak jsem nepochopil váš humor :-)S

z toho si nic nedělej, jinak si myslím,že tu o starém HDi už nejde nic vymyslet,všechno je tady napsáno popsáno i pozpátku :roll

Odesláno

tak vis co, olej a filtry to je i pro me, co resim jednohmota x dvouhmota(proste setrim kazdou korunu), naprostej zaklad, kterej po koupi je snad UPLNOU samozrejmosti... Na tom se da usetrit, ale jen jednou a ne na moc dlouho... :mrk

Odesláno

Vtipkujici - potlesk, zasmal jsem se :) Je tomůj první ropák, tak jsem se raději zeptal. Spojka smrdí jen při dlouhém rozjezdu - v bazošu na nájezdy na rampu.

každopádně díky všem za rady :-)

Odesláno

stejnak si myslim, ze je to divny, me spojka nesmrdi, ani kdyz jezdim na rampo-najezdy co mam doma...

ale je pravda, ze me nesmrdi, ani kdyz mi prokluzuje :D... mam ji asi nejakou specialni :D

Odesláno
Jinak rozvody a spojku bych učitě neměnil, říká se přeci, že HDIčka jsou nesmrtelný, tak se určitě nemůže nic stát :aut

To je pravda o tom může povídat Medvěd co...ty jich máš...jeden dáš ven a hned druhej vedle něho vyroste :D

Odesláno
:-) nějak jsem nepochopil váš humor :-)S

No, to má souvislost s tím, že tohle všechno, na co se ptá už mu plno lidí vyjmenovalo už několikrát předem, když řešil, jestli něco takového koupit.

Jinak rozvody a spojku bych učitě neměnil, říká se přeci, že HDIčka jsou nesmrtelný, tak se určitě nemůže nic stát :aut

To je pravda o tom může povídat Medvěd co...ty jich máš...jeden dáš ven a hned druhej vedle něho vyroste :D

To byla spíš klika, že mi tu ten motor zbyl, už ty auta prakticky nedělám, jen když se naskytne jó něco, co za to stojí a mám na to čas a náladu. Ono ty díly už tu má tolik lidí, že když něco potřebuju, spíš zavolám Davidovi, že se stavím u něj, než abych sháněl a rozebíral nějaký vrak. Toho jsem si kdysi užil do sytosti, když jsem tu byl prakticky jediný...

Odesláno

jo to máš recht těch 406(motorů a všeho) je přehršel...teď se zas budou plnit 407.V loni když jsem scháněl tak pod 8eček nebyla skoro žádná a ted je za 6 jich je přehršel(ikdyž bez vybavení)....ale to sem asi nepatří,tak sorry za spam.

Prostě bude muset pár tisíce ještě vyklopit,aby si trochu zajezdil...ale to se spíš ne motoru týká všeho okolo...prostě klasika(stabilizátory,brzdy,jak je vidno spojka...možná i čidla na abs atd.,nějaká elektrika...)

Jo medvídek měl asi v tomhle štěstí v neštěstí.Měl to za ,,hubičku,, a hlavně neskutečně rychle...a to je poklona

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...