Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já se chystám natankovat do 1.4 natankovat E85 , ale až po 15ctém tak pak mohu poreferovat... Ale určitě tankuj půl na půl , jen na E85 to nejde , to bys musel mít předehřívač na palivo .. tuším :aut

Odesláno

Chce to zkusit prvně 1:1 s naturalem. Já to takhle testoval na 205 1.9i. Jelo to, spotřeba lehce stoupla, ale finančí úpora tam byla. Pak jsem to zkusil jen na čistej ethanol. Taky v pohodě, jen jsem musel doštělovat volnoběh. Jenže problém nastal při startování, když bylo třeba minus 5. To se tomu nechtělo chytat a chcípalo to.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Já v poměru 1:1 jezdil v 306 1,6i, 306 cabrio 1,8i a citroenu evasion 2,0i. Kromě citroenu, kde auto mělo snahu chcípat v peugeotech super. Subjektivně jsem měl pocit u obou aut lepšího tahu, nižší kouřivosti. Bohužel ho přestali prodávat na nejbližší benzínce a jinde v blízkosti není. Důvod zrušní prodeje neznám, jinde v blízkosti jsem zatím toto palivo neviděl.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak prodej E85 zase zahájili na Vsetíně. Cena ale momentálně 26,90Kč, bral sem dva týdny zpět ještě za 24,90Kč. První jsem vzal do auta, kde už svítila rezerva 10 litrů benzínu a k tomu 40 litrů etanolu a dalších 60 litrů do kanystru. Auto startovalo i při lehkých ranních mrazech v pohodě a nebyl žádný problém s jezděním. Tak sem dolil po týdnu dalších 20 litrů E85 z kanystru a pořád v pohodě jezdím tak každý den.

• O 2 týdny později...
Odesláno

ja jsem taky zkuso natankovat ten E85 a jenom si to chvalim nemuzu si stezovat lepsi vykon akorat lehce stoupla spotreba ale na to zhe to stoji u nas 25kc/l tak je to super a jezdit budu na to....akorat jse chci zeptat nemuze se auto po jezdeni x km nejak oddelat?ale zase by to asi jinak neprodavali ne? :D

Odesláno
ja jsem taky zkuso natankovat ten E85 a jenom si to chvalim nemuzu si stezovat lepsi vykon akorat lehce stoupla spotreba ale na to zhe to stoji u nas 25kc/l tak je to super a jezdit budu na to....akorat jse chci zeptat nemuze se auto po jezdeni x km nejak oddelat?ale zase by to asi jinak neprodavali ne? :D

Ano může. Jezdit na to by měla auta pouze s doporučením od výrobce. Asi nejvýznamnější nevýhodou je, že to vytahuje z plastů změkčovadla, tzn. že po čase ti přestane těsnit palivová soustava.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

http://www.korridor.se/aryan/acadiane/E85/stationsadmin/stations_search.phtml?brand=&country=cz&landskap=&departement=&postnr=&city=&searchterm=&num_recs=20&order=city&search=+Hledat

V odkazu si můžete najít kde se v česku čepuje.Cena lze opravit,konkrétně jsem zadal novou cenu na čerpačce Janou Jarošov nad Nežárkou.Tankuji do xantie (LFY) 1:1.Když jsem dal poprvé do asi 6l? N95 ,svítilo haladové oko , dal skoro dvacku E95 ,tak se mi zdálo že jede líp.ale dál jsem neověřoval bo jsem dal 20 naturálku.

Zde to taky řešili : http://www.citroen-club.cz/forum-tema/etanol-21521

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj,

threadů na E85 je tady už několik, tak nevim proč furt někdo zakládá další a další. Připíšu to sem, protože je asi nejaktuálnější.

Mám Peugot 308 1,4. Na palivo E85 jezdím v poměru cca 3:2 s Naturalem už asi 4 měsíce. Zatím jsem neměl žádný problém s funkčností motoru, nic jsem nezaznamenal. Kdyby palivo, určené pro benzínové motory, ničilo motor, tak by ho asi nedávali na trh. E85 není žádná novinka, jezdilo se na něj už dávno před tímto ,,boomem,,. Např ve Švédsku je to normal. Auto jede mnohem svižněji, hlavně v nízkých otáčkách. Spotřeba se mi zvedla cca o 1l/100km. Co se týče jízdy na čistý E85 tak to jsem taky zkusil. Je fakt, že při nezahřátem motoru se autu moc nechce jet. E85 je méně hořlavé, tak potřebuje vyšší teploty pro zápal. Hodlám ale v jízdě pokračovat i v zimě, tak uvažuju o přestavbě. Má s tím někdo zkušenosti? Zjišťoval jsem, kdo se tím zabývá. Pár firem už v ČR je..např. www.e85ka.cz Jednotka prý upraví předstih a časování vstřiků...? Díky za postřehy. :roker

Pokud chcete začít jezdit, tak v tom nevidim žádnou překážku, nicméně postupujte s poměrem E85 pomalu nahoru, ať poznáte rozdíl.

[upravil dne 25/9/11 12:16 od Malar]

Odesláno

Já jsem teď taky zkusil E85 do své 407 SW 2.0i, nejdřív 1:1 a potom jsem dotankoval do plné jen E85 a to bez jakékoliv přestavby apod.. Při poměru 1:1 jsem rozdíl při jízdě nepoznal, startovalo to normálně a spotřeba se zvedla o cca 1,5 l. Zato při čistém E85 to byla síla. Skoro to na studený motor nešlo nastartovat, klidně až na desátý pokus, než jsem se rozjel, musel jsem čekat na zahřátí motoru, jinak to jelo jak Š120 bez sytiče a spotřeba byla místo běžných 8l skoro 12l. Ale jelo to jak raketa, hlavně ve středních otáčkách. Já to tam dal hlavně kvůli čistícímu efektu lihu v E85. Měl jsem obrovský problém s prodlevou při sešlápnutí plynu, nikdo si s tím nevěděl rady a tohle mi poradili na německém internetu, že to vše vyčistí. Na čistý E85 jsem nakonec ujel 1200 km a prodleva je pryč, fakt to pomohlo. Příští týden jedu do servisu k pp205, tak nechám vyměnit palivový filtr a s E85 končím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...