Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

kedze to naozaj este zije:

http://auto.idnes.cz/benzin-stoji-pres-36-korun-naucte-se-s-nim-setrit-ft0-/automoto.asp?c=A110304_182639_automoto_fdv

\"Motor není třeba skoro vůbec vytáčet, dobře seřízené auto se rozjede téměř z volnoběžných otáček. A okamžitě po rozjetí auta řaďte dvojku a pak pořád nahoru. Čím vyšší zařazená rychlost, tím nižší potřeba. V praxi se u většiny motorů dá jet třeba na pětku při 1 500 otáčkách. A motoru to na rozdíl od zažitých názorů neškodí, mnohem horší je vytáčení za studena. O tom, že výrobci takový styl jízdy podporují, svědčí i \"ukazatele optimálního řazení\", které dává do aut stále víc výrobců. Na přístrojové desce vám svítí číslo zařazené rychlosti a ve chvíli, kdy byste měli přeřadit výše, se rozbliká šipka. A ta často \"radí\" řadit ještě pod 1 500 otáčkami.\"

Odesláno

dal som si tu namahu a ten clanok som si precital, ako preradovat pri 1500? :D:D:D uz podla sluchu to musi pocut aj hluchy clovek, ze motoru sa to nepaci. Mas palubny? ak hej tak ho sleduj. Ja mam sice naftak a pod 1500ot/min mam o dost vyssiu sporebu ako pri 1800-2000ot a motor duní

na zaver: polovica tych \"mudrych\" reci su totalne sra*ky:papa

Odesláno

se divím, že to ještě někdo řeší, vždyť každý ví, že 50km/h na pětku aď už je to benzín nebo nafta je totální ale totální blbost!!!!!:roll:roll:roll

Odesláno

příspěvek není úplně k tématu, nemám naftu, ale u benzinu na čtyřku 60km v pohodě, motor točí 2000 ot, používám jen po rovině nebo s kopce k udržení rychlosti, (obec) samo že do kopce nebo když chci zrychlit, podřadím, myslím že motor se má dobře....

Odesláno
příspěvek není úplně k tématu, nemám naftu, ale u benzinu na čtyřku 60km v pohodě, motor točí 2000 ot, používám jen po rovině nebo s kopce k udržení rychlosti, (obec) samo že do kopce nebo když chci zrychlit, podřadím, myslím že motor se má dobře....

jj já vím taky jsem nepsal o tobě ale tady o těch co jezdí na pětku 50km/h :roll a že se divím, že si pořád stojí za svým.

60km/h na čtyřku v benzínu je samo. v pořádku

[upravil dne 5/3/11 19:19 dzigi]

Odesláno
dal som si tu namahu a ten clanok som si precital, ako preradovat pri 1500? :D:D:D uz podla sluchu to musi pocut aj hluchy clovek, ze motoru sa to nepaci. Mas palubny? ak hej tak ho sleduj. Ja mam sice naftak a pod 1500ot/min mam o dost vyssiu sporebu ako pri 1800-2000ot a motor duní

presne tohle sem tu uz taky psal. Zere to min bo motoru se lip slape. Mimochodem ze sem zase taham nemce. Mlada ma OCT II. 19 TDi a ani ta nezkousla 5ku na 50km/h. Uz podle sluchu clovek vi ze se to trapi tak proc to delat.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

presne tohle sem tu uz taky psal. Zere to min bo motoru se lip slape. Mimochodem ze sem zase taham nemce. Mlada ma OCT II. 19 TDi a ani ta nezkousla 5ku na 50km/h. Uz podle sluchu clovek vi ze se to trapi tak proc to delat.

Nechce sa mi citat vsetky prispevky ,ale na OII mi fakt ukazuje PP pri cca 65km/h aby som preradil na 5 ku. To je taka blbost ....

Nechapem na keru pi... nam to takto tlacia do hlavy.Vsak ked som skusil tak jazdit potom motor vobec netaha len vsetko v aute hrkoce a brní.A keby mal motor ruky tak mi da urcite po papuli ked ho takto trapim.:blicismajlik

Guest dreamtalks
Odesláno

Nikdy jsem neradil dle rychlosti, ale pocitu. Ani si nedokazu predstavit ze bych mel otom premyslet ... a ejhle uz musim preradit jedu 60km/h a mam tam 3ku. Proste radim bezmyslenkovite a dle vykonu motoru a potrebam. Obcas \"podtacim\" (1500ot/m) motor z kopecka nebo na rovince, ale je to dany i kroutakem u V6 ktera ma uz od 1000ot/m +- 150nm. Jinak jsem si vsiml ze po Praze drzim otacky mezi 2000-3000 ot/m a vic vetsinou ne. Ale je to taky dany tim ze ve vetsich otackach je reakce na plyn vetsi a to neni v zasekanym meste potreba.

Odesláno

Ideálne je pre motor i spotrebu jazdiť medzi 2000-3000 ot/min.

Ja skoro nikdy pod 2000 nejazdím, a zase preradzujem tak, aby som po preradení na vyššiu rýchlosť mal aspoň 2000, čiže podľa stupňa kvaltu pri cca 2600-3000. Samozrejme pri jazde do veľkého kopca to vytáčam na max. 3500 a pri akcelerovaní do kopca a predbiehaní až na 4000. Nad 4000 tiež nejazdím. Myslím si, že motor sa má dobre.

Na štvorku mám pri 2000 otáčkach 56 km/h tacho, 51 km/h skutočnosť, takže jazda na štvorku cez obec je v pohode, pokiaľ netreba ísť do kopca.

Odesláno

Mám 306 break 1.6, když jedu po městě, dám v 60km/h 5ku a motor jen přede. Spotřeba menší než na 4ku. Motor má najeto 227000, posledních 100000 tímto stylem a je naprosto v pořádku, nebere olej, chytá skvěle, běhá jak hodinky. Když chci odpal, točím 5000ot/m.

307 2.0 točím stejně.

Jsem klidný, klidný, klidný.

[upravil dne 1/8/11 od dvorrom]

Odesláno

Mám také 1,6 HDi, koukám jenom na otáčky, jakmile padnou pod 2.000 tak podřazuji. To znamená cca 2 do 45, 3 do 65, 4 do 85. Možná se na to dívám blbě, ale můj Pažout má největší kroutící moment při 1900 otáčkách, tak tam začínám. Tuhle ještě psali v jednom časopise o naftě, že pokud má turbo stavitelné lopatky, je bezpodmínečně nutné alespoň jednou do týdne vytočit otáčky ke 4.000, aby lopatky v krajní poloze nezarezly. :D.

Odesláno
Mám také 1,6 HDi, koukám jenom na otáčky, jakmile padnou pod 2.000 tak podřazuji. To znamená cca 2 do 45, 3 do 65, 4 do 85. Možná se na to dívám blbě, ale můj Pažout má největší kroutící moment při 1900 otáčkách, tak tam začínám. Tuhle ještě psali v jednom časopise o naftě, že pokud má turbo stavitelné lopatky, je bezpodmínečně nutné alespoň jednou do týdne vytočit otáčky ke 4.000, aby lopatky v krajní poloze nezarezly. :D.
Tak nevím,ja když jedu 90 tak tam mam 1800,takže podle tebe bych měl jezdit na čtyřku:myslim
Odesláno
Tak nevím,ja když jedu 90 tak tam mam 1800,takže podle tebe bych měl jezdit na čtyřku:myslim

To jsme na tom stejně, nevím proč bych přeřazoval níž? Jezdím většinou do 2000 ot. a je to dost patrný na okamžité spotřebě. Nad 2000 si to začne dávat pěkně do nosu. Pokud je ve městě táhlá rovinka, tak se dá i na těch 60km/h dát pětka, ale pak se to musí jen lechtat, je to tichoučký, jako by to předlo na volnoběh. Dokonce i tempomat bere od 50km/h, tak se dá taky použít. Samozřejmě pokud se rozjíždím nebo chci předjíždět, tak toho lenocha musím vytočit, jinak to nejede a nejede :papa

Odesláno

Každej tu řeší 50km/h na 5tku, nechapu, ja jedu 50 na jedničku pak tam nasypu kvalty až po čtyřku a necham to bublat při tech 50km/h, kde to jde tak to samozřejmě rozhejbu na 90 a tak v 70 tam loupnu pětku:D

Ale jinak 90 na dvojku atd.

[upravil dne 2/8/11 od Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...