Hadra Odesláno 18. leden 2005 Odesláno 18. leden 2005 Přátelé...kamarádi tady je snad úplně všechno na co jsem si vzpomněl:papa Citovat
Petr605 Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 A co má bej proboha tohle? http://www.tuning-centrum.cz/index.php?feMenu=product&prodSelected=10425 Co je to ta turbodíra? Mám ji taky? Jakej přetlak to odfukuje a kam? Z řidičova rozkroku do tý díry? Z toho jsem úplně vedle! Citovat
kveton Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 videl jsi rychle a zbesile 2?tam neco takovyho meli No tak ja si myslim ze je to jen na to, aby ti to odfukovalo neco kamsi ven z auta a vypadal jsi jako vul, pardon, jak bejk! Citovat
Hadra Odesláno 19. leden 2005 Autor Odesláno 19. leden 2005 jojo, ve hře NFS Underground II to je taky:papa Citovat
kveton Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 2 Hadra: sice to tam je taky, ale kdyz jsem to tam pridal, tak jsem nevidel zadnej rozdil, zadny vyfukovani nic takovyho, bylo to u tebe videt? Jo a jak jsi daleko, ja uz jsem to odlozil do staryho zeleza:D Citovat
Gotrek Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 Jestli se nepletu tak v NFS Underground 2 je to odfuk z nitra, nikoliv turba, takže pokud jsi to nainstalil, tak by se to mělo vizuelně projevit, když použiješ N2O. Citovat
Hadra Odesláno 19. leden 2005 Autor Odesláno 19. leden 2005 Je to vidět když hledíš zezadu na auto.On to má můj bratr a ten mi to ukazoval.Mně to bavilo, udělal jsem si toho Pežáka a jezdil jen tak po městě a sem tam si s někým zazávodil.Líbí se mi ta hra.Bráška to udělal celý. úplně všecky ty auta má. Má 14 let, což je ideální věk.Já už jsem na to v 25 asi starej. Citovat
Hadra Odesláno 19. leden 2005 Autor Odesláno 19. leden 2005 Ale ono je to vidět když stojíš, ne když jedeš.A je fakt, že nitro ti ubývá tím odfukem Citovat
Marlin Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 jak tak koukam, tak to bude neco na principu prepousteciho ventilu od turba, jezsimarja, nerikejte mi, ze nevite co je turbodira Citovat
Marlin Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 BTW? kdyz uz jsem u toho NFSU2, co rikate na tohle? :D:D:D Citovat
Hadra Odesláno 19. leden 2005 Autor Odesláno 19. leden 2005 Já vím co je to Turbokráva:DTady ju máš Citovat
Marlin Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 Turbo dira, proste pro neunale a pro lamy, se to pokusim vysvetlit. Kdyz mate turbo u benzinaku, tak to tlakuje az od urcitych otacek, treba az od 4000rpm no a do te doby se nic nedeje, proste se to chova jak obyc atmosfera, a no a pak aZ JSOU ty otacky tak to tam foukne a auto vystereli. Timhle jsou povestne stare turbomotory (BMW 2002 Turbo, 911Turbo, Saab 99 turbo) U toho Bawce, kdyz se jelo na mokru a uprostred zatacky to tam fouklo, tak ste skoncily na strome..... Dnesni WRC-ecka prave ty turbo dire predchazeji timhle ventilem..... Citovat
Rebik Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 Napsán autorem Petr605 A co má bej proboha tohle? http://www.tuning-centrum.cz/index.php?feMenu=product&prodSelected=10425 Co je to ta turbodíra? Mám ji taky? Jakej přetlak to odfukuje a kam? Z řidičova rozkroku do tý díry? No my jsme to viděli v akci na Mitsubishi 3000Gt a fungovalo to pekelně, v podstatě jde o to, že se mechanicky zvyšuje plnící tlak turba ale odfukuje to jak náklaďák. Z toho jsem úplně vedle! Citovat
Gotrek Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 To by mě zajímalo, co by to udělalo s mým autem... Citovat
Dave_k Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 No jo Marlin je znalec. Na NFS fóru je pečenej vařenej, že Marline. Citovat
Marlin Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 Dave_k vubec :D:D:D obcas tam juknu jo, ale ten prepusteci ventil nema nic spolecneho s NFSU2 Citovat
Dave_k Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 Napsán autorem Marlin Dave_k vubec :D:D:D obcas tam juknu jo, ale ten prepusteci ventil nema nic spolecneho s NFSU2 No ja taky. Tez tam mam par obrazku. :D Citovat
Petr605 Odesláno 21. leden 2005 Odesláno 21. leden 2005 Napsán autorem Rebik Napsán autorem Petr605 A co má bej proboha tohle? http://www.tuning-centrum.cz/index.php?feMenu=product&prodSelected=10425 Co je to ta turbodíra? Mám ji taky? Jakej přetlak to odfukuje a kam? Z řidičova rozkroku do tý díry? No my jsme to viděli v akci na Mitsubishi 3000Gt a fungovalo to pekelně, v podstatě jde o to, že se mechanicky zvyšuje plnící tlak turba ale odfukuje to jak náklaďák. Z toho jsem úplně vedle! Tak tomu vůbec nerozumím. Jak se může pomocí nějakýho ventilu, kterej ještě ke všemu fouká, zvyšovat plnící tlak? To tam je ještě nějakej komresor s tlakovou nádobou? A vy jste to na to mitsubishi asi nekupovali v tomhle e-shopu, co? Protože pokud to skutečně nějak funguje, tak mi to přijde jako dost podstatná součástka a je mi divný, že to prodávají spolu s modrejma LEDkama. [Editován dne 21/1/05 Petr605] Citovat
oddie Odesláno 21. leden 2005 Odesláno 21. leden 2005 Hoši, vy jste mi teda odborníci, jeden jak druhej :D Turbodíra - doba prodlevy mezi plným sešlápnutím plynu a plným náběhem turbíny - než se roztočí a natlakuje. Jak vzniká turbodíra? Jedu, mám vysoké otáčky, turbo fouká na max, potřebuju přeřadit. Pustím plyn, zavře se škrticí klapka, a v tom okamžiku vznikne v tom sání se zavřenou škrticí klapkou protitlak, protože to nemá kam foukat. A tenhle protitlat roztočenou turbínu prakticky okamžitě zastaví. Takže když přeřadím a znova díám plnej plyn, turbína se rozbíhá z minimálních otáček, a chvilku trvá, než zase fouká na max - to je právě ta turbodíra. Blow-off nebo pop-off či jak se tomu nadává ventil slouží k odfouknutí toho přebytečného tlaku - takže turbína netlačí \"proti zdi\", a setrvačností se točí dál, pokles otáček turbíny není tak výrazný, a po přeřazení a sešlápnutí plného plynu naběhne rychleji. Verstehen sie? Na ten ventil se často dává píš?alka, takže to pak má i \"super\" zvukový efekt, při tom řazení... Citovat
oddie Odesláno 21. leden 2005 Odesláno 21. leden 2005 Jinak, pro dieselaře - diesely to nemaj a ani nepotřebujou, protože a jelikož nemají škrticí klapku... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.