Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

videl jsi rychle a zbesile 2?tam neco takovyho meli

No tak ja si myslim ze je to jen na to, aby ti to odfukovalo neco kamsi ven z auta a vypadal jsi jako vul, pardon, jak bejk!:D

Odesláno

2 Hadra:

sice to tam je taky, ale kdyz jsem to tam pridal, tak jsem nevidel zadnej rozdil, zadny vyfukovani nic takovyho, bylo to u tebe videt?

Jo a jak jsi daleko, ja uz jsem to odlozil do staryho zeleza:D

Odesláno

Jestli se nepletu tak v NFS Underground 2 je to odfuk z nitra, nikoliv turba, takže pokud jsi to nainstalil, tak by se to mělo vizuelně projevit, když použiješ N2O.

:papa

Odesláno

Je to vidět když hledíš zezadu na auto.On to má můj bratr a ten mi to ukazoval.Mně to bavilo, udělal jsem si toho Pežáka a jezdil jen tak po městě a sem tam si s někým zazávodil.Líbí se mi ta hra.Bráška to udělal celý. úplně všecky ty auta má. Má 14 let, což je ideální věk.Já už jsem na to v 25 asi starej.:D

Odesláno

Turbo dira, proste pro neunale a pro lamy, se to pokusim vysvetlit. Kdyz mate turbo u benzinaku, tak to tlakuje az od urcitych otacek, treba az od 4000rpm no a do te doby se nic nedeje, proste se to chova jak obyc atmosfera, a no a pak aZ JSOU ty otacky tak to tam foukne a auto vystereli. Timhle jsou povestne stare turbomotory (BMW 2002 Turbo, 911Turbo, Saab 99 turbo) U toho Bawce, kdyz se jelo na mokru a uprostred zatacky to tam fouklo, tak ste skoncily na strome.....

Dnesni WRC-ecka prave ty turbo dire predchazeji timhle ventilem.....

Odesláno
Napsán autorem Petr605

A co má bej proboha tohle? http://www.tuning-centrum.cz/index.php?feMenu=product&prodSelected=10425

Co je to ta turbodíra? Mám ji taky? Jakej přetlak to odfukuje a kam? Z řidičova rozkroku do tý díry?

No my jsme to viděli v akci na Mitsubishi 3000Gt a fungovalo to pekelně, v podstatě jde o to, že se mechanicky zvyšuje plnící tlak turba ale odfukuje to jak náklaďák.

Z toho jsem úplně vedle!

Odesláno
Napsán autorem Marlin

Dave_k vubec :D:D:D:D obcas tam juknu :D

jo, ale ten prepusteci ventil nema nic spolecneho s NFSU2 ;)

No ja taky. :D Tez tam mam par obrazku. :D:D

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Napsán autorem Petr605

A co má bej proboha tohle? http://www.tuning-centrum.cz/index.php?feMenu=product&prodSelected=10425

Co je to ta turbodíra? Mám ji taky? Jakej přetlak to odfukuje a kam? Z řidičova rozkroku do tý díry?

No my jsme to viděli v akci na Mitsubishi 3000Gt a fungovalo to pekelně, v podstatě jde o to, že se mechanicky zvyšuje plnící tlak turba ale odfukuje to jak náklaďák.

Z toho jsem úplně vedle!

Tak tomu vůbec nerozumím. Jak se může pomocí nějakýho ventilu, kterej ještě ke všemu fouká, zvyšovat plnící tlak? To tam je ještě nějakej komresor s tlakovou nádobou? A vy jste to na to mitsubishi asi nekupovali v tomhle e-shopu, co?:D Protože pokud to skutečně nějak funguje, tak mi to přijde jako dost podstatná součástka a je mi divný, že to prodávají spolu s modrejma LEDkama.

[Editován dne 21/1/05 Petr605]

Odesláno

Hoši, vy jste mi teda odborníci, jeden jak druhej :D :D :D

Turbodíra - doba prodlevy mezi plným sešlápnutím plynu a plným náběhem turbíny - než se roztočí a natlakuje.

Jak vzniká turbodíra? Jedu, mám vysoké otáčky, turbo fouká na max, potřebuju přeřadit. Pustím plyn, zavře se škrticí klapka, a v tom okamžiku vznikne v tom sání se zavřenou škrticí klapkou protitlak, protože to nemá kam foukat. A tenhle protitlat roztočenou turbínu prakticky okamžitě zastaví. Takže když přeřadím a znova díám plnej plyn, turbína se rozbíhá z minimálních otáček, a chvilku trvá, než zase fouká na max - to je právě ta turbodíra.

Blow-off nebo pop-off či jak se tomu nadává ventil slouží k odfouknutí toho přebytečného tlaku - takže turbína netlačí \"proti zdi\", a setrvačností se točí dál, pokles otáček turbíny není tak výrazný, a po přeřazení a sešlápnutí plného plynu naběhne rychleji. Verstehen sie?

Na ten ventil se často dává píš?alka, takže to pak má i \"super\" zvukový efekt, při tom řazení...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...