Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
To Maxximum

ono horni ulozeni na to vliv ma, zalezi, jak kvalitni lozisko se pri vymene pouzije, dosti nekvalitni loziska Monroe mohou zpusobit namahani pruziny ohybem, na coz neni stavena, i kdyz jsou treba tyden stara, jsou proste tak spatne vyrobena, ze vnitrni krouzek loziska, o ktery by se mela opirat miska horniho ulozeni je \"utopeny\" pod uroven vnejsiho krouzku, takze miska pak dosedne na okraje prave toho vnejsiho krouzku a lozisko pak v podstate nefunguje a po vymene je situace stejna, jako kdyz tam bylo stare zarezle lozisko.

Proto doporucuji pri vymene pouzit kvalitnejsi SKF (mimochodem stejna jsou i v originalni sade hornich ulozeni od Peugeotu) a po montazi vyzkouset, zda se vse volne otaci a nikde nic nedrhne

Samozrejme, ze pokud uz byla pruzina nacnuta provozem s nefunkcnim starym loziskem, tak muze prasknout pozdeji i po vymene noveho kvalitniho loziska

[upravil dne 1/3/11 14:23 Ferry]

Dovolte mi dotaz: dal jsem tam ložiska SNR a před montáží v ruce šly subjektivně docela fest, jedno víc , jedno míň. Po namontování to šlo točit rukou, ale přeci jen nějakou sílu jsem musel vyvinout, úplně zlehýnka to nešlo. To je OK, nebo špatně ? Jak moc ztuha vlastně mají nový ložiska běhat ?

Odesláno

Tak to mně uklidnilo. Původní ložiska totiž, ač rezatý, běhaly v ruce kupodivu úplně lehce. Ale asi je to tím, že nebyly nijak zatěsněný, prostě dva kroužky na sobě a mezi nima kuličky. To váznutí bude asi těsněníma mezi kroužkama.

Odesláno

zdravím tak se přidám dnes mi u mý 406tky praskl nejspíš tlumič za jízdy,takže sem se málem pos...co to udelalo s autem,nemá někdo nějakej jetej?neim esli dát oba nebo aspon provizorně jeden-u řidiče...zejtra se kouknu a budu chytřejší,to se musí stát zrovna ted,kurňa

Odesláno

106sťák: Takovýhle věci se stávají zpravidla vždycky, když to člověk nejmíň potřebuje. Ale to se nedá nic dělat. Je to problém, před který jsi postaven, abys ho vyřešil. Teď je na tobě, jak to uděláš, ale být to na mě, tak si seženu radši nové tlumiče na celou přední nápravu, než to řešit jedním ojetým dočasně.

[upravil dne 6/3/11 11:04 Stifler]

Odesláno

Tak jsem byl včera znovu v servsiu, protože na mě servisák předtím narychlo neměl tolik času, aby mi vyměnil rovnou obě prožiny, tak mi vyměnil jen tu prasklou a s tou druhou jsem ještě do včerejška jezdil (druhou novou pružinu jsem měl kupovanou v sérii s tou první a ležela mi prozatím v kufru a čekala na výměnu). Když jsem si pak včera přijel pro hotové auto, tak mi servisák ukázal tu starou \"dobrou\" pružinu, kterou jsem měnil v podstatě preventivně, aby byly na autě rovnou obě nové a ejhle....ukázalo se, že jsem měl prasklou i druhou pružinu, ale na autě to vidět nebylo, protože se pružina urazila jen o jeden závit a sedla si opět do misky, takže jsem normálně jezdil dál, aniž bych něco na řízení poznal. Ložisko horního uložení bylo ještě s trochou vazelíny, ale servisákovi se při vyndávání z auta rozpadlo v ruce na dvě části - né že by prasklo, ale v podstatě se vysypalo. :D Takže jsem moc rád, že jsem v mezidobí výměny první a druhé pružiny bezpečně zvládl cestu do Prahy a zpět (celkem 250 km) a pár cest do práce a zpět (16 km/cesta tam a zpět). Dneska jsem zase o dost klidnější, že mám auto \"v pořádku\" respektive, že jsem odstranil další závadu. :)

• O 2 týdny později...
Odesláno
...musí se nechat po výměně pružin dělat geometrie? ...

Přidávám se k dotazu, odpověď jsem nenašel. Ve čtvrtek jdu na preventivní výměnu pružin a horních uložení. Musím poté na geometrii?

Odesláno

Když už se tu bavíte o pružinách, tak taky přidám jednu raritu. 2 známým lidem, behěm jednoho dne praskly na jejich 406tkách řidičova pružina. Oba nám volali, že nemohou nastartovat auto, že jim odešlo podávací čerpadlo. Takže sme to napíchli na diag a bez závad. Byl vyskočenej ten spínač když se auto převrátí, že to odpojí čerpadlo. Takže u obou stačilo jen zamáčknout spínač zpátky a auto jelo. A až auto běželo a zkusily odjet, tak zjistily že je čumák na zemi. Obě pružiny v háji. Obě auta sou rok výroby 2000. My máme 406tku doma 8let, a pružina drží..ťuk ťuk

Odesláno

stalo se mi přesně to samé, jenže v té době jsem neměl o tom spínači ani páru :), ale forum poradilo...:potlesk

taky levá pružina;)

[upravil dne 22/3/11 16:19 ozzy56]

Odesláno

Bjukemen: klidně je tam dej, tim nic nezkazíš, ale Monroe zrovna není značka zaručující kvalitu. Na druhou stranu může být cokoliv lepší než to, co tam máš teď (pokud už ty pružiny jsou na autě hodně dlouho).

Opl405: Se to u takhle starých aut množí jako houby po dešti. :D Je t ozvláštní, že to dělá zrovna u 406ek a zrovna v tomhle zimním období. :myslim

Odesláno

hehe me to loni ruplo vpredu 2x.. na stejnym kole (nedaval jsem novou). Nastestvi vzdycky kdyz to stalo nekde zaparkovany.

Btw: nevite nekdo jak je to s tema baravama oznacovani pruzin? Videl jsem zlutou a zelenou ale nevim co je na co..:myslim

Odesláno
hehe me to loni ruplo vpredu 2x.. na stejnym kole (nedaval jsem novou). Nastestvi vzdycky kdyz to stalo nekde zaparkovany.

Btw: nevite nekdo jak je to s tema baravama oznacovani pruzin? Videl jsem zlutou a zelenou ale nevim co je na co..:myslim

na HDi80kw jsem dával origo pružiny s označením 2krát žlutá

v serviceboxu se dá zjistit označení pružin pro každý vůz

Odesláno

ozzy56: já měl i původní pružiny černé a teď tam mám také černé, tak z tohoto se domnívám, že na můj model by měly patřit černé pružiny. :myslim

Odesláno

Stifler

jiné značky má na sobě pružina pro 1.8 benz. a jiné pro V6 (jinak pružiny jsou celkově černé, na foto je označení pružiny pro HDi80)

post-12085-14109616259416_thumb.jpg

[upravil dne 22/3/11 20:13 ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...