Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Rebiku, vím, že sem chodíš, a nechci tě otravovat telefonem: Někdy předminulý týden jste mi na vínové 306-ce (1.6 benzín) měnili svíčky, dávali jste tam nějaké Denso s iridiovou špičkou. Zapomněl jsem si vzít obal - nedalo by se prosím ještě zjistit, jaké měly přesně označení? Protože je to fakt bomba (chod studeného motoru, snížená spotřeba). Díky tímto VV moc a moc za skvělý tip, chci ty svíčky doporučit známému, ale nevím přesně co :D

Odesláno

IK16 682,-Kč za kus.

Ale aby to nevyznělo, jak dětský tuning, my tady rozhodně neobjevujeme Ameriku, že svíčky mají vliv na běh motoru, ale Garfield má auto obecně v cajku, takže výměna hodně ojetých svíček je znatelná, ale není to všelék a někdy je lepší se držet doporučení výrobce.

Navíc to byl lehký hec, že do 306 patří Iridium a Garfield je pro každou srandu ..-))

Odesláno

To: REBIK. Říkal jsem o těch svíčkách svýmu kámošovi a on mě poprosil jestli bych se tě nezeptal co by to dělalo v golfíku 1,8 20V ?

Odesláno

To bych se zrovna podíval co tam doporučuje VW, tohle je moderní, víceventilový motor a velmi pravděpodobně tam budou nějaké platinové NGK za prakticky stejnou cenu ale i kvalitu, resp. se můžu podívat zítra do Autodat.

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Najdeš je v katalogu Benexu, nicméně pro tvůj wagen je to Denzo Iridium IK20.

Ještě aby to nefungovalo, ta ty prachy ....

Díky moc. Podívám se tam na konkrétní vůz, co má kámoš.

Aby to nefungovalo za ty prachy - znám spoustu i dražších věcí, které nefungují :D Ale tohle funguje. Auto teď dostává zabrat - ráno dálkový start z domova od kafe, čili běh studeného motoru naprázdno kvůli rozmražení skla (nebudu přeci škrábat) a vyhřátí kabiny, a pak jízda po dálnici s plynem na podlaze, čili druhý teplotní extrém. I přes to , že se ochladilo, šla spotřeba dolů. Přičítám to tomu, že v obou těchhle případech svíčky zajiš?ují lepší spalování, což mě dřív stálo zbytečně moc benzínu. Možná při režimu nastartovat a pak jet rozumným tempem by se změna tak razantně neprojevila. Ale mně se to vyplatilo. Takže - ještě jednou díky VV (hec to nebyl, když jsi přišel a říkals, že do 306 jedině iridium, tak už byly svíčky 5 minut od VV telefonem objednané, heč :D ).

Odesláno
Napsán autorem Gotrek

:o :o :o

ty woe...

Tohle dej do 205, natankuj plnou nádrž a dolej nádržku ostřikováčů po čárku a auto má rázem jednou takovou hodnotu...

:D

Jednou takovou hodnotu? Čili pořád tu samou? Vždy? 1x jakýkoli základ je furt ten samý základ :D Holt matika... Možná \"rázem dvakrát takovou hodnotu\", to už by smysl dávalo ;)

Odesláno
Napsán autorem mArda

Panečku! Dva tisíce za svíčky. To musí být ze zlata :D

Není náhodou iridium dražší než zlato? Je tu někdo, kdo má v malíku komoditní burzy? :P

Odesláno

Já jsem do mé 405 1.6i implantoval svíčky Brisk Premium LGS. Výhoda by měla být v kruhovém jiskřišti a tudíž lepším spalování. Zatím spokojenost, mám je už dva roky. Docela by mě zajímalo srovnání různých vylepšených typů svíček (Brisk LGS, Denso Iridium, NGK Platinum...) na jednom motoru v provozu.

Odesláno
Napsán autorem McBen

Já jsem do mé 405 1.6i implantoval svíčky Brisk Premium LGS. Výhoda by měla být v kruhovém jiskřišti a tudíž lepším spalování. Zatím spokojenost, mám je už dva roky. Docela by mě zajímalo srovnání různých vylepšených typů svíček (Brisk LGS, Denso Iridium, NGK Platinum...) na jednom motoru v provozu.

No, tak to by bylo snové, něco takového vědět - ale asi se to nikde zjistit nedá. Já jsem se před měsícem pídil po svíčkách, ty Brisk LGS s kruhovým jiskřištěm se mi moc líbily, ale nenašel jsem nikoho, kdo by s nimi měl osobní zkušenosti, a tady na fóru jsem před nimi byl varován, že kladou velké nároky na zapalovací soustavu... Tak jsem dal na doporučení VV a jsou to Denso Iridium.

Odesláno
Napsán autorem Garfield

Napsán autorem Gotrek

:o :o :o

ty woe...

Tohle dej do 205, natankuj plnou nádrž a dolej nádržku ostřikováčů po čárku a auto má rázem jednou takovou hodnotu...

Jednou takovou hodnotu? Čili pořád tu samou? Vždy? 1x jakýkoli základ je furt ten samý základ :D Holt matika... Možná \"rázem dvakrát takovou hodnotu\", to už by smysl dávalo ;)

Ale no tak...

Matematicky je to samozřejmě nesmysl, ale tady na Moravě, když se řekne jednou takovou hodnotu, tak se myslí, ještě jednou tolik. Čili matamaticky vyjádřeno 2x...

A neříkej , že to v Práglu nepoužíváte. I když, ani bych se nedivil, sice každej správnej Pražák je původně Moravák, ale přesto, se většina čechů tváří, že si musí vzít slovník hned jak slyší někoho od Havlbrodu na východ... :D

Ale tanhle určitě znáš:

Pražák se v Brně na Zelňáku nahne nad kašnu a začne pít. Přijde k nemu brňák a povídá: \" Ty, kemo, nechlemté tu vasruvku, chčijó do ni morgoši.\" Pražák se otočí a povídá: \"Promiňte, já jsem vám nerozuměl, já jsem z Prahy.\" \"Aha,\" dí na to brňák, \"říkal jsem vám, a? pijete pomalu, abyste se nenachladil, protože ta voda je hrozně studená.\"

:D :D :D

Odesláno

Gotrek: :D:D:D:D:D

To víš až mu šéf řekne že od příštího měsíce bude mít jednou takovou vejplatu tak mu radost neudělá. :D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...