Brunko Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Zdravím páni,tak v piatok som sa stal majiteľom 407my,cesta domou z RS - KA v pohodičke ale po naštartovaní a krátkej jazde v sobotu mi vyhodilo chybu ESP - ABS faulty a odvtedy to vypisuje stále.Inak všetko ostatné funguje.Už som aj vymenil baterku za 74 Ah (bola tam 65 Ah),vystriekal som kontakty na RJ v motore.V kufri na ĽS som sa ich pokúšal tiež vyčistiť,ale odpojil som len 3 (blbý prístup),apropo,chýba mi na tej skrinke kryt.Prosím poraďte čo ešte môžem urobiť,mám ešte skúsiť vyčistiť brzdový spínač?Auto je vyrobené 11/2004 a naj 169t km.Ďakujem Citovat
AnotherOne Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Diagnostika, ale zvyčajne to býva vadný snímač na kolese, pomôže len výmena. Citovat
Brunko Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 A nemôže zato len nejaká poistka?Keď to začalo na 2 deň po kúpe,koľko asi vynde oprava? Citovat
HonzaZ Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Jedině dia, ostatní je hádání z křišťálové koule. Citovat
VIP3R Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Zkusil bych ještě vystříkat ten brzdový spínač na pedálu... Citovat
straki007 Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Mne se tady hrozne libi jak vsichni jenom strikaji neco sprejem. Az nekdo netrefi sprej a nastrika tam nejakou med nekam nebo neco vodive a bude prdel vid HonzoZ ? Neni levnejsi diag a 100% jistota cim to je , jak riskovat upaleni nektere jednotky? Citovat
straki007 Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Zdravím páni,tak v piatok som sa stal majiteľom 407my,cesta domou z RS - KA v pohodičke ale po naštartovaní a krátkej jazde v sobotu mi vyhodilo chybu ESP - ABS faulty a odvtedy to vypisuje stále.Inak všetko ostatné funguje.Už som aj vymenil baterku za 74 Ah (bola tam 65 Ah),vystriekal som kontakty na RJ v motore.V kufri na ĽS som sa ich pokúšal tiež vyčistiť,ale odpojil som len 3 (blbý prístup),apropo,chýba mi na tej skrinke kryt.Prosím poraďte čo ešte môžem urobiť,mám ešte skúsiť vyčistiť brzdový spínač?Auto je vyrobené 11/2004 a naj 169t km.Ďakujem Ty kraaaaso.jake auti jsi mel pred 407??? Tady nejde jen tak odpojovat knektory.Koledujes si o poradny pruser:bojim:bojim PS: Vitej tady !!! Citovat
VIP3R Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Mne se tady hrozne libi jak vsichni jenom strikaji neco sprejem. Az nekdo netrefi sprej a nastrika tam nejakou med nekam nebo neco vodive a bude prdel vid HonzoZ ? Neni levnejsi diag a 100% jistota cim to je , jak riskovat upaleni nektere jednotky? Bohužel musím nesouhlasit - měl jsem podobné problémy, na diagnostice jsem byl několikrát a pokaždé byl výsledek stejný - zaplatil jsem za to, že mi řekli, že neví čím to je. Potom jsem vzal Kontaktol, vystříkal všechny konektory v motorovém prostoru, spínač na brzdovém pedálu a od té doby mám pokoj... Takže asi tak... Chápu, že ti co mají diagnostiku doma, že asi nejdřív budou volit ji, v opačném případě ale prostříkáním kontaktů se při použití rozumu určitě nic zkazit nedá... [upravil dne 15.2.2011 10:54 VIP3R] Citovat
HonzaZ Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Samozřejmě zkoušet to mohou, někdy se to povede, ale často si nadělají ještě další problémy navíc. Hlavně pokud se odpojuje něco o čem člověk nic neví, může končit docela pěknou srandou. Jinak co se týká diagnostiky, tak tady na tomto fóru zase není až takový problém sehnat někoho s diagnostikou, aspoň v Česku. Citovat
patko79 Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 chlapi, v prvom rede používajte ROZUM. Diagnostika je pomôcka s ktorou treba VEDIEŤ robiť. Najskorej k problému - mal som tú istú hlášku, vybral som brzdový spínač, prestriekal a asi pol hodinku som s ním v ruke spínal - odvtedy 6 mesiacov ok:aut K odpájaniu konektorov bacha, pri určitých veciach odpájajte radšej baterku inak môžete fakt niečo odsrať (aj keď nemusíte) K diagnostike asi toľko: záleží od obsluhy dia. Kolega s oktávkou chodil pol roka k rôznym tzv MECHANIKOM a diagnostikovali a diagnostikovali . Raz vymenili to potom hento a stále hofno to pomohlo. Raz to už odparkoval u nás v školskej dielni a tí papeci čo to diagnostikovali asi okrem obrazovky noťasa nepozerajú nikde, pretože keď sme dali dole kryty tak kábel do riadiacej bol na jednej strane povytiahnutý Zacvakli sme ho naspäť a rok je pokoj:roker Keby chodil len do jedného servisu, poviem si fajn natrt servys, ale on bol v piatich a nikde sa ani len na riadiacu nepozreli to je fakt na grc!!! Mimochodom všetko origo servisy na škodovku, žiadne kutice. Mal jediné šťastie, že všetko mu tam menili v rámci záruky, inak by prišiel o 2500€ za hofno:blicismajlik Citovat
Brunko Odesláno 15. únor 2011 Autor Odesláno 15. únor 2011 Pre straki007,pred striekanim na kontakty ODPÁJAM bateriu! (predtým som mal Favorit ale to neznamená že som padnutý na hlavu ) Inak díki za privítanie. Dnes som striekal kontox do brzdového spínača,naštartoval som a išiel to vyskúšať a výsledok?Chyby nehlásilo až do prvého zabrzdenia(ABS fungovalo-triasol sa pedál) po pustení brzdy CHYBA a pri ďalšom brzdeni ABS - už to brzdilo len s posilovačom. Domnievam sa správne,že je v r..i ten spínač? Citovat
patko79 Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Pre straki007,pred striekanim na kontakty ODPÁJAM bateriu! (predtým som mal Favorit ale to neznamená že som padnutý na hlavu ) Inak díki za privítanie. Dnes som striekal kontox do brzdového spínača,naštartoval som a išiel to vyskúšať a výsledok?Chyby nehlásilo až do prvého zabrzdenia(ABS fungovalo-triasol sa pedál) po pustení brzdy CHYBA a pri ďalšom brzdeni ABS - už to brzdilo len s posilovačom. Domnievam sa správne,že je v r..i ten spínač? iba si to prestriekal a dal späť? Pretože ja som to tiež tak urobil a po opätovnom naštartovaní chyba. Tak som to prestriekal a nechal žiakom, nech s tým hodinku šťukajú, asi boli tie kontakty riadne opálené, lebo potom už bolo všetko oki (asi 6 mesiacov kľud) Môže byť že máš odpálené čidlo, to sa dá tiež multimetrom premerať Citovat
Brunko Odesláno 15. únor 2011 Autor Odesláno 15. únor 2011 Dík za radu,skusim s tym dlhsie šťukať. Veď je dobré každé ušetrené €. :D:D Citovat
patko79 Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 mno a ak to nepomôže, tak čidlá ABS by som premeral ohmetrom. Neviem, aká má byť presná hodnota, ale skúsil by som premerať všetky a to, ktoré sa odlišuje bude vadné. Naraz asi všetky neodídu Citovat
marda77 Odesláno 17. únor 2011 Odesláno 17. únor 2011 Ahojte, no mám rovnaký problém.....som objednaný do peugeotu na dia...ale pýtajú si 40€ chlapci. nenájde sa tu niekto v okolí BA, čo by ma zdiagnostikoval? diky Citovat
Thomashko Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 Chlapi, prosím vás, kde nájdem ten brzdový spínač? Mal som dole tapec a našiel som tam len nejaké tri konektory : zelený, biely a čierny. Tiež mi niekedy vyhodí chyba systému ABS/ESP, ale keď vydupem brzdový pedál a následnom naštartovaní, chyba zmizne, preto mám podozrenie na ten spínač. Dík za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.