Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím páni,tak v piatok som sa stal majiteľom 407my,cesta domou z RS - KA v pohodičke ale po naštartovaní a krátkej jazde v sobotu mi vyhodilo chybu ESP - ABS faulty a odvtedy to vypisuje stále.Inak všetko ostatné funguje.Už som aj vymenil baterku za 74 Ah (bola tam 65 Ah),vystriekal som kontakty na RJ v motore.V kufri na ĽS som sa ich pokúšal tiež vyčistiť,ale odpojil som len 3 (blbý prístup),apropo,chýba mi na tej skrinke kryt.Prosím poraďte čo ešte môžem urobiť,mám ešte skúsiť vyčistiť brzdový spínač?Auto je vyrobené 11/2004 a naj 169t km.Ďakujem :myslim

Odesláno

Mne se tady hrozne libi jak vsichni jenom strikaji neco sprejem.

Az nekdo netrefi sprej a nastrika tam nejakou med nekam nebo neco vodive a bude prdel vid HonzoZ ?:D

Neni levnejsi diag a 100% jistota cim to je , jak riskovat upaleni nektere jednotky?:papa

Odesláno
Zdravím páni,tak v piatok som sa stal majiteľom 407my,cesta domou z RS - KA v pohodičke ale po naštartovaní a krátkej jazde v sobotu mi vyhodilo chybu ESP - ABS faulty a odvtedy to vypisuje stále.Inak všetko ostatné funguje.Už som aj vymenil baterku za 74 Ah (bola tam 65 Ah),vystriekal som kontakty na RJ v motore.V kufri na ĽS som sa ich pokúšal tiež vyčistiť,ale odpojil som len 3 (blbý prístup),apropo,chýba mi na tej skrinke kryt.Prosím poraďte čo ešte môžem urobiť,mám ešte skúsiť vyčistiť brzdový spínač?Auto je vyrobené 11/2004 a naj 169t km.Ďakujem :myslim

Ty kraaaaso.jake auti jsi mel pred 407???

Tady nejde jen tak odpojovat knektory.Koledujes si o poradny pruser:bojim:bojim

PS: Vitej tady !!!

Odesláno
Mne se tady hrozne libi jak vsichni jenom strikaji neco sprejem.

Az nekdo netrefi sprej a nastrika tam nejakou med nekam nebo neco vodive a bude prdel vid HonzoZ ?:D

Neni levnejsi diag a 100% jistota cim to je , jak riskovat upaleni nektere jednotky?:papa

Bohužel musím nesouhlasit - měl jsem podobné problémy, na diagnostice jsem byl několikrát a pokaždé byl výsledek stejný - zaplatil jsem za to, že mi řekli, že neví čím to je.

Potom jsem vzal Kontaktol, vystříkal všechny konektory v motorovém prostoru, spínač na brzdovém pedálu a od té doby mám pokoj...

Takže asi tak...

Chápu, že ti co mají diagnostiku doma, že asi nejdřív budou volit ji, v opačném případě ale prostříkáním kontaktů se při použití rozumu určitě nic zkazit nedá... :papa

[upravil dne 15.2.2011 10:54 VIP3R]

Odesláno

Samozřejmě zkoušet to mohou, někdy se to povede, ale často si nadělají ještě další problémy navíc. Hlavně pokud se odpojuje něco o čem člověk nic neví, může končit docela pěknou srandou. Jinak co se týká diagnostiky, tak tady na tomto fóru zase není až takový problém sehnat někoho s diagnostikou, aspoň v Česku.

Odesláno

chlapi, v prvom rede používajte ROZUM. Diagnostika je pomôcka s ktorou treba VEDIEŤ robiť. Najskorej k problému - mal som tú istú hlášku, vybral som brzdový spínač, prestriekal a asi pol hodinku som s ním v ruke spínal - odvtedy 6 mesiacov ok:aut

K odpájaniu konektorov bacha, pri určitých veciach odpájajte radšej baterku inak môžete fakt niečo odsrať (aj keď nemusíte)

K diagnostike asi toľko: záleží od obsluhy dia. Kolega s oktávkou chodil pol roka k rôznym tzv MECHANIKOM a diagnostikovali a diagnostikovali . Raz vymenili to potom hento a stále hofno to pomohlo. Raz to už odparkoval u nás v školskej dielni a tí papeci čo to diagnostikovali asi okrem obrazovky noťasa nepozerajú nikde, pretože keď sme dali dole kryty tak kábel do riadiacej bol na jednej strane povytiahnutý:grr Zacvakli sme ho naspäť a rok je pokoj:roker

Keby chodil len do jedného servisu, poviem si fajn natrt servys, ale on bol v piatich a nikde sa ani len na riadiacu nepozreli to je fakt na grc!!! Mimochodom všetko origo servisy na škodovku, žiadne kutice. Mal jediné šťastie, že všetko mu tam menili v rámci záruky, inak by prišiel o 2500€ za hofno:blicismajlik

Odesláno

Pre straki007,pred striekanim na kontakty ODPÁJAM bateriu! (predtým som mal Favorit ale to neznamená že som padnutý na hlavu :papa)

Inak díki za privítanie.

Dnes som striekal kontox do brzdového spínača,naštartoval som a išiel to vyskúšať a výsledok?Chyby nehlásilo až do prvého zabrzdenia(ABS fungovalo-triasol sa pedál) po pustení brzdy CHYBA a pri ďalšom brzdeni ABS - už to brzdilo len s posilovačom.

Domnievam sa správne,že je v r..i ten spínač?

Odesláno
Pre straki007,pred striekanim na kontakty ODPÁJAM bateriu! (predtým som mal Favorit ale to neznamená že som padnutý na hlavu :papa)

Inak díki za privítanie.

Dnes som striekal kontox do brzdového spínača,naštartoval som a išiel to vyskúšať a výsledok?Chyby nehlásilo až do prvého zabrzdenia(ABS fungovalo-triasol sa pedál) po pustení brzdy CHYBA a pri ďalšom brzdeni ABS - už to brzdilo len s posilovačom.

Domnievam sa správne,že je v r..i ten spínač?

iba si to prestriekal a dal späť? Pretože ja som to tiež tak urobil a po opätovnom naštartovaní chyba. Tak som to prestriekal a nechal žiakom, nech s tým hodinku šťukajú, asi boli tie kontakty riadne opálené, lebo potom už bolo všetko oki (asi 6 mesiacov kľud)

Môže byť že máš odpálené čidlo, to sa dá tiež multimetrom premerať

Odesláno

mno a ak to nepomôže, tak čidlá ABS by som premeral ohmetrom. Neviem, aká má byť presná hodnota, ale skúsil by som premerať všetky a to, ktoré sa odlišuje bude vadné. Naraz asi všetky neodídu :grr

Odesláno

Ahojte, no mám rovnaký problém.....som objednaný do peugeotu na dia...ale pýtajú si 40€ chlapci. nenájde sa tu niekto v okolí BA, čo by ma zdiagnostikoval? diky

Odesláno

Chlapi, prosím vás, kde nájdem ten brzdový spínač?

Mal som dole tapec a našiel som tam len nejaké tri konektory : zelený, biely a čierny.

Tiež mi niekedy vyhodí chyba systému ABS/ESP, ale keď vydupem brzdový pedál a následnom naštartovaní, chyba zmizne, preto mám podozrenie na ten spínač. Dík za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...