Haemorrhage Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 No já nevím, 6500Km ročně? To mi přijde trochu divný, ne? Pohádky o tom jak auto bylo garážovaný a pravidelně servisovaný mě osobně neberou. Kup něco novějšího, aspoň rok 2006 po faceliftu. Citovat
MSG Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 No jo, vím, že to zní jako pohádka. Ale to nemá tady cenu diskutovat, to si ev. budu muset rozhodnout sám. Co to ostatní? Jako čeho si všeobecně všímat při koupi P307 (ať už tohodle či jiného kusu)? Co ty peugeot servisy? Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 Neni to zaruka kvality ale ja kdyz projizdim ze zajmu P307 tak mam kriteria nasledujici : 1) rok 2006/7 2) benzin 1,6 16V 3) najeto max. 150.000km 4) servisni knizka 5) prvni majitel / pokud mozno uverejneny VIN kvuli overeni 6) hatchback 5dv .... 7) manual .. Tyhle kriteria uz mi vzdycky eliminuji vyber na par aut a pak koukam na cenu a vybavu + kosmeticke vady pokud jsou poznatelne; samozrejme moznost prohlednout auto s vlastnim mechanikem napovi. Napriklad http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/peugeot/307/8648249 Citovat
georgegg Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 tak 307 ti taky opraví člověk v garáži pokud je trochu šikovnej a vůbec s tímhle motorem,natom nic není když už někdo něco takovýho dělal Citovat
MilanF1 Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 MSG: ten inzerát je půlky února. Pokud kilometry souhlasí, tak už auto asi nebude k dispozici ... Citovat
Davis Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 Tak já má z 307 zkušenosti dlouho - už asi 6 let. Jednu mi ukradli a stejně sem neodolal a koupil zase - 2.0 Hdi, 66. V cenové kategorii a třídě prostě dosud nevidim lepší auto - prostor a komfort. Po 1000 km v poho, zatímco ze škůdky vylezu po 100 km rozlámanej. A spolehlivost? Ty auta maj mouchy, ale... moje 307 má najeto přes 350 000 km a auto frčí stále stejně, niky mě nenenachalo ve štichu. Výměna destiček, olej, filtr. Sem tam žárovka. Na technický mi servisák dal za pravdu, že u nás v podstatě plno 307 jezdí s 300 000 a víc, jen mnozí si myslej, že maj 150 000 (koupili stočenej tacháč)..klasika Takže neposlouchat jen řeči o tom, že zlatý německý auta a škůdky vydržej! Navíc, většina aut v podstatě od roku 2003 kopíruje design 307... Jo i po letech na ní mnohý hrůzy nemaj Citovat
Pa.vlos Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 V tom posledním odstavci máš sakra pravdu. O tom žádná . Citovat
MSG Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 No, nečekám, že někdo na peugeot fóru bude nějak moc peugeot kritizovat... :-) Mohli byste tedy ještě dát hlavy dohromady a sepsat ty věci, na co bych se měl při kontrole zaměřit? Myslím jen ty klasické mušky u první generace P307. Trpí třeba korozí? Citovat
shark734 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 na 307 su problem hlavne packy pod volantom. davas smerovku do prava a ked rychlo vyrovnas volantom tak prehodi smerovku do lava...este zchadza kryt zo zadnych tlmicov, treba to nejako upevnit..potom sa zameraj na jazdu nad 130km/h ak niesu kolesa 100% vyvazene tak kmita volant...307 nehrdzavie ked nieje mechanicky nacaty plech. niekde som chytil prah a zacalo to jemne hrdzavet po 2 zimach(povrchova hrdza), ked som si to vsimol tak som to smirglom vybrusil, nastriekal zakladkov, a potom BODY(kaucukovy pripravok co sa pouziva na spodky aut)...to je hadam vsetko Citovat
milhaus Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 já kupoval první generaci SWčka v srpnu...dnes bych kromě výše zmiňovaného zkontroloval i naviják na rezervu (druhej den po koupi jsem spouštěl rezervu a už jsem ji nedal z5 - novej naviják cca 2500,- , ale jde to opravit) - vědět to dřív usmlouvám si slevu; kolem najetých 150tis. km bývá zlomené boční vedení sedačky u řidiče (VELMI přibližná kontrola najetých km); u SW kontrola panorama střechy, zda vyjíždí/zajíždí všechny díly clony. Peugeot tu opravdu kritizovat nikdo nebude. O 307mě se ví, že občas zlobí. Já se rozmýšlel dost dlouho a stím, co jsem všude přečetl jsem měl pochybnosti. Nakonec nelituju. Serou se i jiný značky. S HDIčkem jsem nikdy nejel,za sebe mohu doporučit 1.6 16V. Najezdím tak +- 10tis. ročně, nezávodím , pro mně to byla jasná volba. Citovat
MSG Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 milhaus: taky právě zvažuju 1.6/80kW. Nebyly tam nějaké problémy s ventily? Citovat
shark734 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 to o tom vysedeni sedacky v 150tkm je blbost...zalezi aky objemny clovek na tom chodil...kamarat kupil tiez 307 a ma cez 120kg a po mesiaci bola sedacka vysedena, ked to kupoval ani naznak poskodenia Citovat
milhaus Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 to shark734: hádat se nehodlám, četl jsem to někde na netu, z mé hlavy to není, samozřejmě to záleží na váze mám to odsud http://www.autoweb.cz/naucte-se-poznat-kolik-ma-auto-opravdu-najeto-kilometru/ to MSG: o žádných nevím, mám 307 poměrně krátce , na to ti odpoví zkušenější [upravil dne 11/4/11 12:38 milhaus] Citovat
MSG Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Má třeba cenu nějaká dignostika před koupí? Nebo vůbec to dát do servisu nechat to zkontrolovat... jestli teda něco takového dělají... má někdo tip na nějaký servis v Praze? Citovat
Pa.vlos Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Jasně, že to má cenu!!! Mouchy: páčky pod volantem, kryty tlumičů, uložení zadní nápravy, přední stabilizátor, spojka - odchází brzy ložisko u 1,6 benzin. Každý auto má něco, neříkám, že je to málo, ale já kupoval když měl najeto cca. 100 000 km a páčky již byly vyměněné, takže mě potkala spojka a teď přijde na řadu horní uložení tlumičů. Jinak si nemůžu na nic stěžovat a na motor jako takovej už vůbec ne. Citovat
MSG Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Díky! Ta spojka je zde jednohmota nebo je to pálka za tu dvojhmotu? Citovat
Pa.vlos Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Máš na mysli setrvačník....to se týká jen nafťáků tedy HDI, já mluvím o 1,6 v benzínu. Citovat
MSG Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Máš na mysli setrvačník....to se týká jen nafťáků tedy HDI, já mluvím o 1,6 v benzínu. no, ano... takže 1.6 je jednohmotný setrvák? To je fajn... Třeba mondea už mají všechno dvojhmoty, i benzíny 1.8; kus za 8.000kč :-( Ale zase je to 1.5 tuny auto, tak asi proto... Citovat
Nevr Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Taky sháním (pro tchána) 307 hatchback 1,6 HDi 66 kW Chtějí naftu a 1,6 HDi 66 mi vyšla jako nejspolehlivější (1,4 HDI je jak šafránu). Snad to mám dobře naštudovaný - 1,6 HDi 66kW vs. 80 kW 66 kW nemá variabilná turbo, dvouhmotový setrvačník ani PAF což se mi líbí. Mám vyhlídlej jeden kousek v okolí - r.v. 2007, serviska (servisku v dnešní době neberu za věrohodnej údaj, ale podívam se do ní, když už jí má) počítadlo kilometrů má necelých 160 tis. Chlápek za něj chce 150 tis Kč. Vstřiky to má podle VINkódu co sem zjistil Bosh, což by se jak sem se dočetl nemělo tolik srát, tak snad Hodil sem VIN : VF33C9HXC85112767 do sekce sevisní historie tak sem zvědav, co se dozvím, za info děkuji V soboru se na auto jedem podívat, tak snad to bude ok Myslíte, že je to podezřele levný? Já sem nikdy naftu nekupoval, sám máv v rodině 5 benzínů jinejch značek . . . Ale chtěj naftu, tak sháním, ale taky se toho bojím, že až se něco vysere, tak budou stížnosti, že sem špatně vybral . . . Vím, že nějak obecně platí půl roku záruka na skryté vady, ale nějak si nedovadu představit, jak bych se s tím bazaristou dohadoval, kdyby jim třeba za 3 měsíce odešli vstřiky, že chci \"patřičnou\" slevu. Za případný reakce díky moc, rád už bych abysme ten \"nákup století\" měli za sebou Citovat
chup Odesláno 4. květen 2011 Odesláno 4. květen 2011 Páčky pod volantom sa týkajú asi iba tých prvých multiplexov. Na mojej c3 z 2004 sú už vylepšené a na 307 z2007 sú tvrdé ako na fordoch. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.