Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepání od předku, ale už nevím co - NALEZENO - řízení

Recommended Posts

Odesláno

Já napsal, že to klepe kovově ... spíše to je dunivější. Možná to bude na řízení, protože předchodí čep vydržel sotva 20tkm a když jsem s ním na spojovačce zahýbal, tak jsem si řekl \"tohle je ono\". Po výměně mírná zlepšení, ale pořád to klepe. Když jsem ale dneska tahal za axiální táhlo, tak jsem s ním nepohnul.

K tomu otáčení, pokud bych točil jenom +-20°C (odhad, nemám změřeno), tak to neudělá! Jenom při větším zatočení.

Udělám zvuk, aby bylo jasněji, snad to bude slyšet.

nejlépe slyšet od 1:35. Začátek je bez klepání (startoval jsem a vyjížděl z garáže). To, co je hlasité a kovové, není to bouchání, ale kovová sponka, kterou mám u fotáku ...

[upravil dne 17/2/11 18:27 MilanF1]

Odesláno

OK. Ale možná blbej dotaz: Je závažný problém, že to ťuká, může se stát něco horšího? Neplánuji prodej auta, moje vize je ta, že u mně dojezdí ...

Odesláno

Člověče to klepe jako prase, to je bud tlumič, nebo nějakej urvanej silentblok, možna i na motoru.

Když budeš kmitat volantem na místě tak je to v klidu?? Pak to nemuže být řízení. Spiš náprava, ale to by musela být velká vůle a tu by viděli, to je jak když se kvedlá vařečka v hrnci

Odesláno

Na místě nic. Klepe to od koupi (dva roky). Loni jsem byl na testu tlumičů a přední byly ještě v zelené zoně. Sice nic extra, ale ještě OK.

Ale přijde mi, že když přejedu nerovnost jiným kolem, tak se to taky ozve! Prostě jak se celý auto nakloní.

Odesláno

Tak jsem pořídil video z běžného provozu.

Úvod je na kočičích hlavách /kostkách/, tam to možná slyšet nebude, ale každý ví, jak jsou kostky \"rovné\" a \"hladké\". Dále pak jedu po asfaltové uličce, kde nejsou díry, ale je dost hrbolatá - tam je snad dobře slyšet to klepání. Jízda rychlostí 40-50 km/h.

Odesláno
Člověče to klepe jako prase, to je bud tlumič, nebo nějakej urvanej silentblok, možna i na motoru.

Když budeš kmitat volantem na místě tak je to v klidu?? Pak to nemuže být řízení. Spiš náprava, ale to by musela být velká vůle a tu by viděli, to je jak když se kvedlá vařečka v hrnci

Já měl na tom řízení minimální vůli a když sem stál a kvrdlal s volantem tak to taky nic nedělalo, až za jízdy to tukalo a bylo to to řízení .... :) U 607my mám to samé, ale tam se nedá sehnat řízení za pár korun jako na 406 a navíc je tam v háji i ta konzole na volantové tyči, co nová stojí 12.000.... :(

Odesláno

Tak má po technické, vše OK. Výslovně jsme se dívali na to klepání. Dal to na klepaturu - do stran, dopředu, dozadu. Odlehčil kola a pořád nic. Žádnou vůle tam není! Prostě na nic nepřišel (žádnej čičmunda, starý známý). Takže jsme bohužel nepokročili ... jenom pochválil, co všechno jsme už měnili :D

Odesláno

Hele něco mě napadlo, máš písty na kapotě? Fungujou oba? Jednou jsme řešili klepání na zadních vratech u volva a za nic na světě jsme to nemohli odhalit, nakonec jsem seděl v kufru za jízdy a zjistil jsem že jeden píst je bez tlaku, a tím pádem nebyl napružený a klepal v tom uložení. Je to jen takovej nápad, ale co kdyby

Odesláno

No, zkouknu to, ale kapota vyjíždí skoro sama nahoru, takže tlak tam asi bude :myslim. Nicméně uchycení kapoty je opravované (asi po menší nehodě) a je možná, že by klepal kloubek na tom pístku? To znamená v té kuličce, jak se uchycuje.

Zdá se, že zvuk vychází jako od kola (ne nikde uprostřed - aby to byl třeba silentblok motoru nebo řízení). Takže to by mohlo odpovídat tomu pístku. To by mě docela nasralo, kdyby to bylo tohle ... hlavně, že rameno už bylo 2x venku :D

Odesláno

Znova se budu opakovat vyměn to řízení... :) Přesně tohle mi to dělaĺo taky, všecko nový (tlumiče, uložení, kosti, čepy, silentbloky).... :mrk A přesně tohle mi dělá i 607 a tam to bude taky řízením... :papa

Odesláno

Do toho řízení se mi nechce ... to nebude levná záležitost.

Koukal jsem na ty vzpěry, ale to nemůže klepat.

Zkoušel jsem stlačit auto přes blatník a při velkém zapružení se ozývalo klepání. Ale jen na pravé straně. Zdálo se mi ale, že pravý tlumič je měkčí - že by to dělal on? Zvuk tu máte.

Nicméně podle mě by tlumič mlátil při větší nerovnosti a musely to být velké rány (ne jenom toto ťukání, jako od čepu).

Godzila mě nebude mít rád, když nechci dělat to řízení :D

Odesláno

Mně je to jedno vid, ale leboroval jsem stejně jako ty a zbytečně jsem vyměnil kompletně celou nápravu a dvakrát tlumiče a stejně prd, bouchalo to vesele dál, bylo to až to řízení co každej říkal že to být nemůže.... :)

Já jsem kupoval starší a asi až to třetí nebo čtvrtý bylo v pořádku, kdybych koupil rovnou nový stálo by mně to mín ... :D

Na to tvoje stojí řízení bez posilovače asi ři a půl a s posilovačem si myslím že nebude stát víc jak 5-6 tisíc, což zase není nějaká kdoví jak velká částka.... :mrk Ale uvidíš sám, povyměňuješ pár dalších věcí a pak se uvidí, klidně je možný že se pletu a řízení to nebude .... :P

Odesláno

Mám servo ... a přikláním se k tomu řízení. Když stojím na místě, tak trochu slyším jako to bouchání ... ale hold je tam servo, takže vůli necítím :( Ale za jízdy, když točím +-30°, tak to ťuká, ale vždy, když se vracím volantem (na vrcholu) - což odpovídá vůli na řízení. ¨

Takže řízení jsi mi schopen sehnat za 5-6 tisíc?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...