Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teď když jedu, a náhodou vidím nějakou ....... tak si začnu zpívat melodii z filmu Noc na Karlštejně a je to:D:D

A nemusím vylízat ven z auta:D

Odesláno

Salda to je spatne, pust si melodii s Tokio Drift a dej ho po odstavnem pruhu :D

Odesláno

Děsně rád hraju \"hardcore\"game od SÚS Adrenaline.

Třeba lokace West Bohemia je super již od aktualizace 10/2010.

Lokace South Bohemia se jí neskutečně blíží : třeba RZ Češňovice (5 km SV od ČB) - Vodňany (a dále na Písek, Prahu) je hardcore poměrně slušného kalibru. Počet děr 1 na 5 m vozovky, místy ve skupinkách. A to tuhle silnici opravovali v létě 2010. Představte si k tomu tehdejší situaci : kolony, tekoucí asfalt, tekoucí nervy - a tak. :roker

Dnes se opravuje silnice v listopadu/prosinci - asi už technologie někam pokročila, nicméně díry jsou na ní stále.

(opravujte asfaltku při -10°C)

Díky český státe, na druhé straně Šumavy zima očividně nenastává.

P.S.: Je to jen proto, že tady máme \"Globální oteplování \"

P.S.S.: Kdo ho viděl,jví - já jen vidím neskutečné množství výmolů na silnici (které stejně nikdo neopraví...) :fnuk

... a tak se jen ptám: Má smysl tady platit daně? Auto si rozmlátím o silnice, na které platím spotřební daň z nafty, která je jedna z nejvyšších ve střední Evropě

(příspěvek je čistě apolitický)

[upravil dne 8/1/11 22:24 vix]

Odesláno
§ 12

Jízda v jízdních pruzích

(1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.

(2) V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3. Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km.h-1 smí levý krajní jízdní pruh užít k jízdě, jen jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.

(3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen \"souběžná jízda\"); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.

Ten třetí odstavec platí i mimo obec!!! Pokud jedu po D1 z Prahy na Průhonice a v prostředním jedou všichni kolem 80km/h, v levým je předjíždí ostatní v koloně jedoucí 100km/h, tak se vší opatrností můžu jet klidně v pravým pruhu (kterej je většinou úplně prázdnej) 130km/h, tzv.souběžná jízda platí i mimo obec. To za prvý.

Za druhý, i ve městě se má jezdit VPRAVO a dále dle odstavce 2, konkrétně věty \"Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit\". Takže všichni kteří např.po Jižní spojce neuhnou z levého pruhu rychleji jedoucímu vozidlu, porušují předpisy. A to i v případě, že v levým jede dobytek třeba 200km/h, všimněte si, že je psáno, že pomalejší vozidlo musí uvolnit jízdní pruh rychleji jedoucímu, ale nikde není napsáno, že to platí pouze pokud \"ten vzadu\" nepřekročí max.povolenou rychlost, to už je jen jeho přestupek a nikdo nejsme oprávněn k tomu řešit kolik jede a proč tak jede.

A konečně, Trpišovský je ultraprase a hovado, doufám, že dopadne špatně, ale ten \"poškozený\" není o nic lepší, když naprosto zbytečně vjel do levýho pruhu 300m před autem, který se chystal předjet a tím zbytečně omezil v levým pruhu jedoucí vozidlo. Pokud nedokázal odhadnout jeho vysokou rychlost a to, že svým manévrem toho \"pilota\" omezí, tak nemá za volantem taky co dělat.

Všichni by měli jezdit tak, aby nikoho neomezovali a nikomu nepřekáželi a ne jak je tady v ČR zvykem, že každej kouká aby ostatní dodržovali vyhlášku a sám řídit neumí, zato umí následně každýho školit vybržďováním a blikáním dálkovýma (tím mám na mysli auto blokující levý pruh, strašně se divící, že bylo podjeto zprava, čímž ale nebylo nijak omezeno). Blikat a troubit v levým pruhu a myslet si, že dotyčnej uhne je, řekněme, naivní, všichni víme, že většina lidí po problikání nebo dokonce protroubení just neuhne.

A k tomu Německu, dávno už to tam není takový jako dřív, zvlášť když je hustější provoz, málokdo se zařazuje zpátky do pravýho, posledně jsme jeli z ČR do Švýcarska prakticky pořád 120km/h co jel \"vláček\" v levým pruhu. Některý němci to brali zprava, na to zase ti němci v levým reagovali naschválama v podobě nepuštění i za cenu nabourání se, vybržďováním jak tady před deseti lety, apod. cesta přes Německo poslední cca 3 roky vždycky na :blicismajlik

[upravil dne 9/1/11 19:50 MichalTalbot]

[upravil dne 9/1/11 19:51 MichalTalbot]

Odesláno

Pokud jedu po D1 z Prahy na Průhonice a v prostředním jedou všichni kolem 80km/h, v levým je předjíždí ostatní v koloně jedoucí 100km/h, tak se vší opatrností můžu jet klidně v pravým pruhu (kterej je většinou úplně prázdnej) 130km/h, tzv.souběžná jízda platí i mimo obec. To za prvý.

To žiaľ nemáš pravdu. V tomto prípade nejde o súbežnú jazdu. Pretože nejdeš v kolóne, pretože vo svojom pruhu nie si obmedzený vozidlom idúcim pred tebou - nejdeš v súvislom prúde vozidiel.

Za druhý, i ve městě se má jezdit VPRAVO

Žiaľ, zase namáš pravdu.

V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu.

:papa

[upravil dne 9.1.2011 20:12 AnotherOne]

Odesláno

Osobně jezdím raději v levém pruhu z důvodu - příspěvek od Kujona106 - hlavně na úseku Olomouc - Brno :grr

Na mou obranu (než nastane útok :D ) jezdím s očima přilepenýma na zpětném zrcátku a pokud se nemohu řařadit a nezavazet, tak zrychlím. Jezdím 120-140 pokud nikdo nezavazí. ;)

Jinak teda na dálnici jsem tak 2x ročně :D

Odesláno

AnotherOne: Tak si to přečti ještě jednou, souběžná jízda platí i mimo obec. Jde prostě jen o jízdu v pruzích, kdy každý pruh jede jinou rychlostí. Auta v levým a prostředním jedou tak rychle jak jedou vozidla jedoucí před nimi a protože přede mnou žádný vozidla nejedou, tak já jedu v pravým pruhu max.povolenou. Navíc, předjíždění je definováno tak, že vybočím ze svého pruhu, minu pomaleji jedoucí vozidlo a zařadím se zpět. Souvislá jízda v jednom z pruhů, byť pravém, není vůbec předjížděním, protože vůbec neměním svůj směr, resp.pruh. Je to proto, že kdyby někdo na dálnici jel v levém pruhu 80km/h, museli by za ním jet všichni 80km/h třeba z Prahy do Brna.

Ano ve městě se smí jet v jakémkoliv pruhu, proto tam píšu \"se jezdí\", protože pokud si jedeš jen tak v levým pruhu (přesto, že se nechystáš odbočit), je to Tvoje věc, ale pokud Tě dojede někdo rychlejší, musíš ten pruh uvolnit, takže proto je lepší, když se prostě auta drží vpravo a nemusí kličkovat tam a zpět. Jenže někteří idioti zůstanou v levým, protože \"ve městě přece nemusím jezdit vpravo heč\":blicismajlik Vůbec nechápu, proč má každej potřebu jezdit mimo pravý pruh. V 90ti procentech je pravej pruh stejně (ne)kvalitní jako ten prostřední, tak je potřeba jen zapojit mozek a nemít to prostě na tvrdo spojený, že jako ten pravej pruh je jen pro kamiony. Vůbec nejlepší jsou pacienti, který jdou z připojvacího hned do levýho, tam se šinou stejně pomalu jako auta v prostředním a pak se zase přes všechny pruhy vrací do odbočovacího.

[upravil dne 9/1/11 20:27 MichalTalbot]

Odesláno

U Vyškova jezdím i 160 abych to měl brzo zasebou! :D:D:D

Jinak na Trpišovského nemám slov. Nejlepší hláška byla s tím, že do něj naboural ze zadu tak je to vina toho vzadu :D Už jsem to taky použil. Škoda že v jednosměrce! :D:D:D

Odesláno
AnotherOne: Tak si to přečti ještě jednou, souběžná jízda platí i mimo obec. Jde prostě jen o jízdu v pruzích, kdy každý pruh jede jinou rychlostí.

Ja netvrdím, že súbežná jazda neplatí mimo obec. Ja hovorím, že to čo tvrdíš ty nie je súbežná jazda resp. kolóna ako je definovaná v zákone a totiž \"súvislý prúd vozidiel, kde si obmedzovaný rýchlosťou vozidla idúceho pred tebou.\" Keď máš voľný pravý pruh (ako píšeš je skoro prázdny) to nie je súvislý prúd vozidiel, aspoň v tomto pruhu nie. Takže nejde o súbežnú jazdu takže nemáš čo predbiehať. Howgh.

Odesláno
Jenže někteří idioti zůstanou v levým, protože \"ve městě přece nemusím jezdit vpravo heč\":blicismajlik Vůbec nechápu, proč má každej potřebu jezdit mimo pravý pruh. V 90ti procentech je pravej pruh stejně (ne)kvalitní jako ten prostřední, tak je potřeba jen zapojit mozek a nemít to prostě na tvrdo spojený, že jako ten pravej pruh je jen pro kamiony. Vůbec nejlepší jsou pacienti, který jdou z připojvacího hned do levýho, tam se šinou stejně pomalu jako auta v prostředním a pak se zase přes všechny pruhy vrací do odbočovacího.

[upravil dne 9/1/11 20:27 MichalTalbot]

Jazda v ľubovoľnom pruhu v meste je z toho dôvodu, že v mesta sa dá odbočiť aj vľavo. A práve v prípade, že sa chystáš odbočiť vľavo nemusíš dať prednosť rýchlejšiemu vozidlu idúcemu za tebou. Je nezmysel sa v mesta pchať do pravého pruhu ak viem, že o pár sto metrov odbočujem vľavo.

[upravil dne 9.1.2011 20:37 AnotherOne]

Odesláno
AnotherOne: Tak si to přečti ještě jednou, souběžná jízda platí i mimo obec. Jde prostě jen o jízdu v pruzích, kdy každý pruh jede jinou rychlostí.

Ja netvrdím, že súbežná jazda neplatí mimo obec. Ja hovorím, že to čo tvrdíš ty nie je súbežná jazda resp. kolóna ako je definovaná v zákone a totiž \"súvislý prúd vozidiel, kde si obmedzovaný rýchlosťou vozidla idúceho pred tebou.\" Keď máš voľný pravý pruh (ako píšeš je skoro prázdny) to nie je súvislý prúd vozidiel, aspoň v tomto pruhu nie. Takže nejde o súbežnú jazdu takže nemáš čo predbiehať. Howgh.

No jenže, když neměním pruh, ani směr jízdy, tak nikoho \"nepredbieham\" ale prostě pokračuju svojí rychlostí, nebo kolik mám podle Tebe v tom prázdným pruhu jet - jako ten v prostředním, nebo jako ten v levým? :papa

Odesláno

Vodič idúci vľavo od teba ťa defakto predchádza a ak dodržuje pravidlá premávky mal by sa zaradiť pred teba. V takom prípade si ty predchádzaný a platí pre teba: \"Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění.\" :papa

Odesláno

Jak mě předjíždí? Že já, jedoucí ustálenou rychlostí nejdřív vidím jeho zadek, pak bok a pak předek v zrcátku? To mě asi moc nepředjíždí, prostě jede v jiným pruhu rychlostí, kterou mu dovoluje provoz v jeho pruhu. Já taky jedu rychlostí jakou mi dovoluje provoz v mým pruhu, nikdo nepřejíždíme z pruhu do pruhu, tudíž nejde o předjíždění, ale o souběžnou jízdu.

Btw: vůbec si tu vyhlášku vykládáš nějak divně. Bránění předjíždění může začít v momentě, kdy předjíždějící řidič začne předjížděcí manévr, tzn. dá blinkr, vybočí ze svýho pruhu a začne předjíždět. Pokud mu během předjížděcího manévru začnu bránit, porušuju předpisy. Pokud ale nikdo žádnej předjížděcí manévr nezačal, nejde (opět) o předjíždění. Nebo kde podle Tebe ten v prostředním pruhu začal předjížděcí manévr? V momentě, kdy najel do prostředního? Takže mě třeba začal předjíždět v době, kdy já jsem ještě ani na tý D1 nebyl? Nějak Ti to do sebe logicky nezapadá ;)

[upravil dne 9/1/11 21:07 MichalTalbot]

Odesláno

Vieš čo, mne je to jedno, jazdi si ako chceš, nebudem sa s tebou naťahovať na slovíčkach. Dohaduj sa potom v policajmi keď dostaneš flajster. Dobre vieš, že za to ako popisuješ jazdu v pravom pruhu sa flajster dáva. Jednoznačne to vyplýva zo zákona a ja a aj ostatní vidiči, ktorí v pravom pruhu nejdú rýchlejšie alebo nepredbiehajú (vyber si) vodičov v ľavom pruhu mimo obce nie v kolóne, vieme prečo. ;)

Odesláno

V životě jsem za tohle flastr nedostal a to jsem x-krát míjel i policajty, nemluvě o tom, že u Průhonic stojí v podstatě denně hlídka. Jestli spíš nepatříš do tý skupiny, která si vykládá vyhlášku mylně a odmítá připustit, že to co dělá někdo jinak, nemusí být zrovna špatně :cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...