elton Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Jo jo Mrky má ropáka. Jenom mu zapoměli říct, že ten pedál v pravo se má i mačkat:aut:aut:aut Citovat
radek76 Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 eltone, teď se mrky běžel určitě podívat, jestli vpravo vůbec nějakej pedál má :D Při tý jeho spotřebě bych si myslel, že je to z Opočna všude z kopce a po větru :D:D Citovat
chauffeur Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Kde na tie spotreby chodíte? Diaľnica Žilina-Trnava, klesanie, tempomat na 140, priemerná spotreba podľa palubáku 7,4...takže reálne okolo 8. Dá sa to znížiť? Nedá. Inak palubný počítač meria veľmi presne pri ľahkej nohe na plyne, takže mrkymu to vychádza dobre. Čím viac sa to váľa, tým viac letí reálna spotreba mimo. Pri bežnej rýchlej jazde je reálna spotreba okolo 0,7 litra viac. ( vyskúšané 5008 1.6, Picasso 2.0HDi. 406 2.0i) VW ukazuje o liter menej úplne stabilne. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 26. březen 2011 Odesláno 26. březen 2011 Určitě je to přesnější měřit na nádrž. Nevím, jak to počítá spotřebu, když se třeba stojí na semaforu. Řekl bych, ža projetí města a několikeré stání na semaforech, případně na přejezdu to pobrukování na volnoběh nezapočitá.I u jízdy pod 10 km se vymaže okamžitá spotřeba. Takže ono se to může na spotřebě také projevit. Musím to zkusit na nádrži, jen nezapomenout vynulovat počítač. Mám sice jiný auto, ale z vlastní zkušenosti s ním i ze zkušenosti s oktávkou můžu říct, že jak citrón tak oktávka počítají spotřebu i při stání na místě i při zcela nízké rychlosti. Oktávka ukazuje při stání v litrech za hodinu a jakmile se to pohne tak už ukazuje, citrón sice při stání a pomalé jízdě neukazuje nic, ale když jsem čistil klimatizaci a měl jsem to asi čtvrt hodiny nastartovaný, tak mi vylezla spotřeba o 0,3 litru na 100 km. Předpokládám, že to stejně bude u i 5008. Citovat
mrky Odesláno 26. březen 2011 Odesláno 26. březen 2011 to je asi u všech aut,když stojim na místě,tak se mi také vyhoupne. Citovat
Vatsug Odesláno 26. březen 2011 Odesláno 26. březen 2011 Jo, je to tak, už jsem si toho také všiml. Citovat
ptrizuli Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Kde na tie spotreby chodíte? Diaľnica Žilina-Trnava, klesanie, tempomat na 140, priemerná spotreba podľa palubáku 7,4...takže reálne okolo 8. Dá sa to znížiť? Nedá. Inak palubný počítač meria veľmi presne pri ľahkej nohe na plyne, takže mrkymu to vychádza dobre. Čím viac sa to váľa, tým viac letí reálna spotreba mimo. Pri bežnej rýchlej jazde je reálna spotreba okolo 0,7 litra viac. ( vyskúšané 5008 1.6, Picasso 2.0HDi. 406 2.0i) VW ukazuje o liter menej úplne stabilne. ja som to minulý víkend prezul na letné, natlakoval na 3 ATM. pravidelne každý týždeň jazdím Žilina - Bratislava - tempomat 140 a zatial mam priemer 6,7l Citovat
mrky Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Našel jsem pedál na pravo.Bohužel spotřeba mi zustala vyset na 5,3 a víc s tim nehnu a to už to celekm honim.Nemam čas se někde poflakovat,ikdyž tudle jsem něco zkusil,vyjel jsem z černáku z Prahy na Mladou boleslav po dálnici a pověsil jsem se za pěknou prdelku jednoho tíraka,nasadil tempomat na rychlost stejnou jako on,držel jsem to přesně na 91 km/hod a do bolky jsem jel jen za 3,4 litru na sto,nu docela prča se ho držet dva metry za zadkem,myslím,že byl ze mě pěkně nervozní a určo hledal indulonu,aby ho to moc nebolelo,kdybych mu náhodou strčil do zadku svuj čumák. Nu naneštěstíí kolem mě profičel kámoš,tak mi to nedalo,tempomat jsem odsunul na jindy a protáhl jsem tu svoji kárku pár kilásků před bolkou na dveste a pohodička,spotřeba se udržela na pěti. A pohádky je konec...... Citovat
Vatsug Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Takže všechno je možné. A pak že to nejde.:aut:aut Citovat
chauffeur Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 natlakovať na 3 ATM je dosť hnusné. Samé rany do chrbta. ZA-DK cez tú rozbitú cestu brutal. Citovat
ptrizuli Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 to súhlasím, na rozbitých cestách to môže byť nekomfortné. ja väčšinou jazdím diaľnicu a vyšší tlak mi znižuje spotrebu. nie moc, ale pri 4.500 km mesačne to svoje spraví. Citovat
chauffeur Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Spomínam diaľnicu po TT, pretože do BA je potom 50km obmedzená rýchlosť na 110, čo spotrebe dosť pomôže. By ma zaujímalo, pri akej rýchlosti na diaľnici má 1.6 Hdi rovnakú spotrebu ako 2.0. Citovat
ptrizuli Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 takže úsek ZA - TT pri tempomate 140 mám spotrebu podľa palubáku 7,1. Opačným smerom (hore kopcom) mam 7,3 úsek TT - BA pri 115 jazdim za 5,8 - celkom ma to prekvapilo ten rozdiel v spotrebe pri nižšej rýchlosti. Citovat
Vatsug Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 to víš, za rychlost se platí....:D:D Citovat
PEEPEE Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Konenčně se taky mohu trochu vyjádřit ke spotřebě. Mám najeto prvních tisíc km, a proto se již k motoru chovám zcela bez omezení. Moje rpůměrná spotřeba je v současné době 7,5 litrů. Týdně najezdím cca 300 km, z toho studené šourání 100 km po 10-ti kilometrech, zbylých 200 km je cesta po silnici I. třídy v kuse. Rychlostní průměr mám 80 km/h, to odpovídá cestovním ryhlostem 100 +- 10 km/h, občas 120 až 130 km/h. Dálnici nejezdím. K jízdnímu stylu: nejsem letec, ale ani brzda provozu. Spíš jsem jeho součástí, když jede šnek předjedu, když jede někdo okolo kilča dám tempomat a užívám si plynulou jízdu, ticho motoru a fajn hudbu, když je volno svezu se. Z toho vyplývá, že se v žádném případě nensažím jezdit na spotřebu a uvedených 7,5 litrů je pro mě velice potěšující výsledek. PS: Motor 1.6 THP, 17\" kola, letní vzorek. Jsem moc rád, že jsem nakonec koupil ten benzín... Citovat
antired Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Konenčně se taky mohu trochu vyjádřit ke spotřebě. Mám najeto prvních tisíc km, a proto se již k motoru chovám zcela bez omezení. Moje rpůměrná spotřeba je v současné době 7,5 litrů. Týdně najezdím cca 300 km, z toho studené šourání 100 km po 10-ti kilometrech, zbylých 200 km je cesta po silnici I. třídy v kuse. Rychlostní průměr mám 80 km/h, to odpovídá cestovním ryhlostem 100 +- 10 km/h, občas 120 až 130 km/h. Dálnici nejezdím. K jízdnímu stylu: nejsem letec, ale ani brzda provozu. Spíš jsem jeho součástí, když jede šnek předjedu, když jede někdo okolo kilča dám tempomat a užívám si plynulou jízdu, ticho motoru a fajn hudbu, když je volno svezu se. Z toho vyplývá, že se v žádném případě nensažím jezdit na spotřebu a uvedených 7,5 litrů je pro mě velice potěšující výsledek. PS: Motor 1.6 THP, 17\" kola, letní vzorek. Jsem moc rád, že jsem nakonec koupil ten benzín... ...ja sem uz o litr vic:(... slusny Citovat
P607Olda Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 Na fotce spotřeba před dovolenou. Dovolená: Itálie, 5 osob, plný kufr a dvě rakve = 6,0 l/100 km. [upravil dne 6.4.2011 09:09 P607Olda] Citovat
Vatsug Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 Peepee dej si tu výbavu do profilu, ať jí tam nemusíš pořád psát. Je to přehlednější.. Citovat
Vatsug Odesláno 30. duben 2011 Odesláno 30. duben 2011 Takže po Balkáně jsem najezil 4 600 km. Prvnich 3200 km jsem ze 60% najezdil po okreskách první a v Albanii třetí a asi 50 km 8 - 10 kategorie. Takže to bylo řazení tak 2-4 a časté brzdění. Na dálnicích v Řecku nastavených 120. Nikam jsem nespěchal. Chtěl jsem i něco vidět. Přes Turecko až na začátek Bulharska také okresky a spotřeba na těch 3 200 km byla 6.6 litrů.Pak jsem si nechtě vynuloval 2 počítač. Na bulharských hranicích mi zvedli adrenalín tamní byrokratičtí celníci a pak pumpaři, kterým na shelce nejde čtečka a to mě utvrdili před natankováním, že platit kartou není problém. A vinětu na dálnice jsme také nemohli sehnat. Takže totálně nas.... jsme si 4 hoďky zdřímli a ve dvě v noci frčeli po jejich dálnici bez viněty. Nastavených 135 s tím, že když jsem viděl podežřelé auto, tak jsem brzdil, abych nedal příčinu k zastavení. Srbsko, Maďarsko a Slovensko nastavených 140km/h. Na těchto 1 400 km spotřeba 7,4l. Celková spotřeba za ujetých 6 700km je 6.8l/100km Takže max. spokojenost. :roker:roker Citovat
nikol Odesláno 30. duben 2011 Odesláno 30. duben 2011 Tak na tu spotřebu tleskám:super:cool::super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.