Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nádrž je docela dost velká, ale budík ukazuje divně. když dojdu k rezervě, tak natankuji max 48 litrů, takže je rezerva nějakých 12 litrů.

Odesláno

Tak jsem ukončil třetí desítku km s průměrem 6.8l. A při návratu z balkánu jsem jel poslední den 1 100km z makedonsko- srbských hranic do Zlína. Z 80% dálnice. Spotřeba 7.1 při průměrné rychlosti 101km/h. Z mého pohledu je ten motor dobře zajetý. Směle můžu konkurovat ropě.;)

Při konstantní rychlosti 90 km/h, relativní rovince a viditelném bezvětří a s tempomatem se mi pohybuje spotřeba mezi 4.5-5.5l .Sledoval jsem to několikrát a je to víceméně podobné.

Majitelů THP zde píše stále méně, tak se zdá že jsem s tímto motorem spokojený jako jeden z mála. BOHUŽEL.:roll

Odesláno

Já mám teď co jezdím na letních pneu 215 50 R17 spotřebu 5,5-5,8 l/100km fakt supr.......v zimě to bylo kolem 6,5l/100km

Odesláno

já naopak měl v zimě spotřebu nižší než teď. Spíš to ale bude tím, že v zimě míň jezdím po městě.

Teď Praha - Vacov a zpět, plus něco málo po Šumavě, celkem 390km, podle PP 6,2 l/100 km. Jinak Aral Ultimate Diesel, vliv na spotřebu jsem za 2 nádrže nijak moc nepozoroval (dávám normálně VIF do všeho, co tankuji tady a to i v létě). Ale co jsem pozoroval (nejen u tohoto auta), jak ten motor ztichl, vstřiky skoro nebyly slyšet, prostě nádhera. A to jsem měl i před tím pocit, že přede jak kotě, oproti TDIčkám, která služebně sedlám, nebo nissanu, který jsem měl před tím.

Odesláno
já naopak měl v zimě spotřebu nižší než teď. Spíš to ale bude tím, že v zimě míň jezdím po městě.

Teď Praha - Vacov a zpět, plus něco málo po Šumavě, celkem 390km, podle PP 6,2 l/100 km. Jinak Aral Ultimate Diesel, vliv na spotřebu jsem za 2 nádrže nijak moc nepozoroval (dávám normálně VIF do všeho, co tankuji tady a to i v létě). Ale co jsem pozoroval (nejen u tohoto auta), jak ten motor ztichl, vstřiky skoro nebyly slyšet, prostě nádhera. A to jsem měl i před tím pocit, že přede jak kotě, oproti TDIčkám, která služebně sedlám, nebo nissanu, který jsem měl před tím.

Prosím tě co je VIF?

Odesláno

http://www.vif.cz/

spolu s Castrol TDA patří k těm nejlépe hodnoceným aditivum v ČR. Vzhledem ke kvalitě u nás prodávané nafty jsem si zvykl aditiva používat a i v servisech mi vždy říkali, že motor vypadá velmi dobře, žádné škvarky na ventilech, či spalovací komoře a čisté vstřiky. Bohužel 85% nafty tankuji v ČR a o její kvalitě si nedělám iluze.

Odesláno

Kolik žere při 90 km/h po rovině? 4,8 l? V tom případě je motor v pořádku.

Je to na tvém roznodnutí, kolik bude žrát. Kdysi jsem psal jinde:

Trénuj, pod 7 dáš určitě i po městě.

Borec přijel s Oktávkou TDi, říkám, kolik ti to žere, prý 6,5. Pujč to sem, a zajel jsem mu stejnou trasu (Toruń - Bydgoszcz) za 5,3 a prakticky za stejný čas (jsou tam kolony, pořád jsme stejně jeli v koloně). Na druhý den to stejný borec zajel taky za 5,3.

[upravil dne 3.6.2013 19:17 od P607Olda]

[upravil dne 3.6.2013 19:18 od P607Olda]

[upravil dne 3.6.2013 19:18 od P607Olda]

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak máme za sebou první 4.000 km (první dva tisíce s bobkem na střeše)

od prvního nastartování záměrně nenuluji údaje... a aktuálně je na 6,2

jinak cestování na delších trasách je spolehlivě kolem 5,7, ve městě a v kolonách taky 6,3

musím tedy říci, že mě to fakt příjemně překvapilo, klimka běží pořád...

Odesláno

Nedávno jsem natankoval plnou u Benziny ve Smečně a pak jsem se nebyl schopnej dostat pod 8 litrů a to i na cestě Tuchlovice - Smíchov, což je převážně z kopce. Na tu plnou jsem najel sotva 650 km. Minimálně 3x za tu nádrž jsem registroval i regeneraci FAP.

Další plnou jsem dal u osvědčené pumpy a najednou v poho za 6,5l

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...