Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Výfuk od Webasta je horký kouř z něho jde teplý,tak asi funguje.Dnes jsem jel do garáže(5km) chvíly jsem to nechal klapat na místě a teplotu jsem měl cca85°C,ale s dekou před chladičem.Čidlo se zdá dobrý protože když dám topení na max. tak teplota na dig.budíku klesne a když ho vypnu tak po chvíly zase stoupne.Při ohřatém motoru na 90 to topí hezky ale jak je teplota na 70-80 tak v autě je celkem zima.

Odesláno
Mě začala zlobit, teď teplota taky. Třeba po projetí zatáčky, nebo při rozjezdu spadla ručička teploty na nulu a po chvíli jízdy jak na tři válce, nebo zvuku studeného motoru zas naběhla. Můj servis na dvou diagnostikách, kdy řešili i stahovačku u řidičových dveří nic nenašli. Teď jem se vrátil ze servisu, co jsem náhodou našel na netu- nejblíž k mému bydlišti. Diagnostika při měření teploty ukázala výkyv od 50 - 30st/C. Výsledek je prý častá závada u těchto vozů - čidlo teploty. Po výměně za 480,-Kč vše v pořádku. Na konec odstranil i závadu stahovačky tím, že na diagnostice bez šance. Vyřešeno tím, že vytáhl el. v gumovém pouzdru ze sloupku u dveří a okno bylo opraveno, zase el. vrátil a chodí jak má. Takže mě to dohromady stálo 1000,- i s poděkováním, za to, že jsem nemusel hned kupovat za tisíce novou stahovačku.

Můžeš to nějak upřesnit co to je \"vytáhl el. v gumovém pouzdru\" ?

Odesláno
Mě začala zlobit, teď teplota taky. Třeba po projetí zatáčky, nebo při rozjezdu spadla ručička teploty na nulu a po chvíli jízdy jak na tři válce, nebo zvuku studeného motoru zas naběhla. Můj servis na dvou diagnostikách, kdy řešili i stahovačku u řidičových dveří nic nenašli. Teď jem se vrátil ze servisu, co jsem náhodou našel na netu- nejblíž k mému bydlišti. Diagnostika při měření teploty ukázala výkyv od 50 - 30st/C. Výsledek je prý častá závada u těchto vozů - čidlo teploty. Po výměně za 480,-Kč vše v pořádku. Na konec odstranil i závadu stahovačky tím, že na diagnostice bez šance. Vyřešeno tím, že vytáhl el. v gumovém pouzdru ze sloupku u dveří a okno bylo opraveno, zase el. vrátil a chodí jak má. Takže mě to dohromady stálo 1000,- i s poděkováním, za to, že jsem nemusel hned kupovat za tisíce novou stahovačku.

Můžeš to nějak upřesnit co to je \"vytáhl el. v gumovém pouzdru\" ?

Píšu ve spěchu, tak se omlouvám za mé výrazy. Myslel jsem tu elektriku co vede dole ze dveří do sloupku předního blatníku. Je to v takové gumě. Jinak už nevím, jedině to vyfotit. Dochází mi slovní zásoba:D

Odesláno

JirkaMTPO: Tak teď už vím o co se jedná, ale zajímalo by mě co si představuješ pod pojmem \"vytáhl\". To se dá nějak u toho sloupku rozpojit? Byl v tom špatný kontakt?

Chosito: Mně to drží teplotu v létě v zimě lehce přes 80°C a topí to krásně. Není chyba jinde?

[upravil dne 28/11/11 19:13 od Bigbadjohn]

Odesláno

To Chosito:

Tak tak... ručička aj mne drží ako prilepená na 80 st. Skor má tendenciu mierne stúpať pri jazde do kopca alebo po diaľnici.

Dokonca aj pri zapnutí kúrenia na max nikdy neklesne pod 80st.Ale veď aj nato je tam prihrievač aby pomohol udržať opt.teplotu motora.

Kúrenie mávam nastavené štandartne na 22st a teplota v kabíne je veľmi príjemná.

Takže asi ...daj pozrieť niekomu povolanému.

Pozn. Ibaže by to bola nejaká anomália 2,0 hdi 100 kw motorov ,lebo aj MotoMoto má s tým tuším problémy.:myslim

Odesláno

Bigbadjohn: Mě jde jenom o to že to bude moje první zima a nerad bych něco zanedbal.Tak jsem se ptal jestli je to normální že při plném výkonu topení mi teplota auta klesne k cca 70°C.Ještě nebyly pořádný mrazy abych P807 prověřil co se týče topení nerad bych pak jezdil nabalenej v autě jako pumpička.

Odesláno

Chosito:

Pokud říkáš plný výkon tomu, že máš nastaveno na klimě 28°C tak to nemůžu posoudit, to jsem ještě nikdy nezkoušel a asi ani nevyzkouším nevidím důvod topit v autě takhle. Když jedu jen kousek (třeba po městě) tak nastavuji 18°C abych tam neměl přetopeno a lépe se mi pak vylézalo do zimy a když jedem někam dál (třeba do Hradce Králové což je asi 75) tak nastavuji 22°C, je tam jak v pokojíčku a s teplotou motoru to nijak nehýbe.

Odesláno
JirkaMTPO: Tak teď už vím o co se jedná, ale zajímalo by mě co si představuješ pod pojmem \"vytáhl\". To se dá nějak u toho sloupku rozpojit? Byl v tom špatný kontakt?

Chosito: Mně to drží teplotu v létě v zimě lehce přes 80°C a topí to krásně. Není chyba jinde?

[upravil dne 28/11/11 19:13 od Bigbadjohn]

Ta elektrika byla v souvyslosti se stahovačkou okna ve dveřích řidiče, né s topením. To topení bylo tím snímačem, ten je pod plastovým deklem u motoru. Jen se mě nikdo neptejte pod jakým. Je to ta ohavnost vedle držáku na hever. To vám ale asi taky moc nenapoví, protože to má asi každý rv na jiné str. Já ho mám napravo. Když demontoval kryt, strčil ruku někam, kam už jsem nedohlédl, ale při demontáži odteklo trochu chladící kapaliny. Po výměně změřil nemrznoucí kapalinu kvůli dolití a kontrole. Nemrznoucí mám do -50st./C, tak dolil jen destilku.

Odesláno

Podle toho, co jsem už kde slyšel, to je u těchto vozů normální. Mě se to dřív pohybovalo v rozmezí 70-90, podle jízdy, zastavování, zrychlování. Teď se drží v odchylce 80-90, spíš ale okolo té 80. Já teď zas pro změnu budu měnit motorek odstřikovačů. Už jednou se sekla kulička, teď opět. Motorek vrčí, ale voda nikde. Prý to zas je jedna z mnoha vychytávek, které odchází zrovna jako ty teplotní čidla. Fakt jo, čím novější auta, tím větší nároky na pokladničku. Už začínám věřit tomu, že si po cca 5let stáří vozu děláme postupně nové- výměnou jednotlivých dílů.

Odesláno

Mám 807 jen 2 měsíce, ale také si dovolím přispět na toto téma. Teplota se mi drží mezi 70 - 80C (okresky, dálnice, plynulá jizda město). Včera jsem ale jezdil po Praze (kolony, semafory, atd.), a teplota se mi dostala k 90C a chvíli byla i dílek přes 90C. Dle předchozích příspěvků a vyjádření kamaráda co u nás dělá v servisu Peugeot je to asi normální.

Jo a topí dobře, to nemůžu říct! :)

[upravil dne 2.12.2011 15:15 od Uran]

Odesláno

Mě teplota nepřeleze přes cca 70 st. A to ani v ostrém stoupání ve velkém vedru v horách. Plně naložený a nic, nahoru se jí prostě nechce. V létě super v zimně to je horší řekl bych že topení má dík tomu malý výkon.

Odesláno

citace: To topení bylo tím snímačem, ten je pod plastovým deklem u motoru. Jen se mě nikdo neptejte pod jakým. Je to ta ohavnost vedle držáku na hever. To vám ale asi taky moc nenapoví, protože to má asi každý rv na jiné str. Já ho mám napravo. Když demontoval kryt, strčil ruku někam, kam už jsem nedohlédl, ale při demontáži odteklo trochu chladící kapaliny. Po výměně změřil nemrznoucí kapalinu kvůli dolití a kontrole. Nemrznoucí mám do -50st./C, tak dolil jen destilku.

může tohle někdo rozvést oco se jednalo??? Díky

• O 12 let později...
Odesláno

Ahoj chlapy mužů otázku má Peugeot 807 2,2hdi 94 kW co mám dělat DiS auto po deseti minutě my teplota vijede na 110 stupňů co byste řekly že to může být za vzdušnenè to není olej tam je co byste prosím pořádali děkuji předem za rady 

Odesláno (upraveno)

Začal bych termostatem. Otevírá okolo 83°,takže jednak můžeš na autě zkusit, zda jde teplá voda do chladiče, nebo vyndat a zkusit v konvici. Nicméně je to levná položka, to bych klidně vyměnil i jen tak preventivně. Pak řádně odvzdušnit (bývají ventilky na těle termostatu a na hadicích k topení). Pokud nepomůže, tak kontrola chladiče a celkově chladícího systému (koroze, ucpaný chladič apod). Při tom by nebylo od věci udělat proplach systému (osobně si natáhnu hadici z vodovodu, a různě rozpojuji a spojuji trubky, abych toho dostal co nejvíc ven), nalejt novou vodu (originál g33). No a při nejhorším to může být i vodní pumpa. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...