Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny 406kaře, bude někdo od té dobroty a poradí? Jak se venku ochladilo pod cca 10 °C tak se mi teplota chl. drží okolo 75°C spíš pod(podle budíku) a to i na dlouhejch cestách. To se mi zdá málo, nebo je to dobře?

Dík za radu.

P.S. je to 1,8 16V r.v.97

Odesláno

ja mam ted lehce nad 80, jinak v lete zase treba kolem 105-110, kdyz budes chtit zvysit teplotu, dej pred chladic kus kartonovy lepenky a uvidis, ze se teplota zvedne ( tenhle trik snad znas ne? )

Odesláno

no při jake teplote motoru se vypina el.sitič at to nejede furt na sitiča v nadrzi prazdno :D:D:D:D:D

Odesláno

Zakrytí chladiče bych bral při teplotách dost pod nulou. Myslím že termostat by měl teplotu udržet. Ale je možný že to takhle nízko může být.

Odesláno

ja si myslim, ze to termostatem nebude. Kdyz je teplejs, tak se mi to taky drzi kolem 90 a ted tak 70-80 vic ani tuk.

spis bych se priklanel k ty krabici:D

Odesláno

Když to je zakrytý tak to podle mě začne rychlejc topit. Což se v zimě vždycky hodí. Nejde tolik studenýho vzduchu na chladič. Samozřejmě že se nezakrejvá celej chladič, ale tak 1/3-1/2. Teplotu na motoru hlídá termostat. Takže když je chladno na motoru tak termostat nic do topení ani do chladiče nepustí.

Odesláno

Ok - takze jak u mne - leto - zima - nemuzu si stezovat. Nezakryvam chladic a to jezdim sakra kratke vzdalenosti /holt jsem zpohodlnel/.

1. Po nastarotvani je dobre \"vypnout\" topeni - zbytecne se odvadi teplo, ktere muze motor vyuzit ve svuj prospech

2. Ja rika ZILA \"sytic\" - asi vim co ma namysli - krokovy motor - \"oblbes ho jednoduse - staci zlehka naprazdno /na neutral/ pridat plyn

3. Po vyjezdu mam tak do peti minut 70-75°C - zapnu topeni a do dalsich peti minut uz mam krasne vyhraty vnitrek a na budikach 80°C - Normalne se to stoupa az k devadesati, ale jak jsem rikal - jezdim prilis kratke vzdalenosti :)

Odesláno

S war?ákem jsem pár let jezdil. Měl úžasnou věc: žaluzie před cladičem ovládaný ručně od řidiče. Jednou jsem je v létě nedopatřením zavřel a chudák motor byl tak rožhavenej že běžel i při vypnutým zapalování, ale přežil. Něco podobnýho ale ovládané automaticky termostatem jsem pak vymejšlel na 120inu a favouše, ale zůstalo jen u teorie(nebyli lidi na práci).

Jinak to topí docela dobře, jen se mi zdá že to na nohy nefouká tak intenzivně(skoro vůbec) v porovnání s výdechama v palubce ale nemám možnost to porovnat s jiným drakem.

Kde je schovanej termostat a jak na něj? Měnil jste ho někdo?

Odesláno

JJ - ofuk \"na nohy\" je ve srovnani s vydechy na palubce mensi. Nicmene pokud ty vydechy na palubce uzavres tak vestina vzduchu je odvadena do tech dolnich - ale necekej zazraky - ono stejne neni moc dobre kdyz se ti zacnou \"rozhavovat\" nohy :)

Odesláno

Skusali ste uz niekto merat skutocnu teplotu chladiacej kvapaliny teplomerom a porovnat s udajom na budikoch? Moze byt ze teplomer na pristrojovke ukazuje s urcitou odchylkou a potom moze byt aj tolerancia termostatu, urcite neotvaraju vsetky pri presne rovnakej teplote.

Odesláno

Teplotu chci změřit ale musím vybádat kde a jak. Nejspíš dotykový dig. teploměr, sondu přitisknout na blok v místě napojení hadic k chladiči. Co myslíte?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...