Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Byly tam ocelové příchytky, které uhnily. Zůstaly tam trny na které jsem přes podložku natlačil takové ty pérové matice, co se dodávají např. k reproduktorům, do kterých se šroubují samořezné šrouby.

• O 1 rok později...
Odesláno
\"nepatrně odlišný data\" - to je to, co mě štve. Člověk tam řádně zaplatí a odvedená práce je nanic.

Měření v dané výšce se zabezpečuje stažením řemeny, šroubovacími přípravky, případně přizdvižením auta (zvedák geometrie bývá dělaný tak, že se zvedají celé plošiny, ale mohou povyjet i sloupky a zvednout auto nad plošiny).

Můžeš tam naložit zátěž - připravit si to doma a na geometrii přijet \"jakoby nic\".

U mně na 607 se špatné seřízení projevovalo odskakováním do strany když jedno kolo najelo na kanál, ale hlavně tuhým pérováním - náprava byla \"našponovaná\".

[upravil dne 3.11.2011 08:34 od P607Olda]

Oldo ty si presne definoval to co ma serie s tym odskakovanim ktore sa tu uz par krat riesilo ale riesenie som nenasiel do dnes. Minuly tyzden som dal moju 407mu do ASO nech to urobia v ramci zaruky. Vymenili tycky stabilizatorov v zadu ale nepomohlo to. A prejavy su presne ako si pisal. Aj pri prejazde cez kanal prejde auto prednym kolesom OK a ked prechadza zadne tak to hodi. Uz podozrievam vsetko od tlmcov, pneu az po nevioem co vsetko..... Vrchol bol vcera ked bolo mokro a isiel som po novej ceste kde bol novy asfalt a novo namalovana prerusovana ciara. Isiel som kolesami po ciare a vzdy ked auto vyslo zadnym kolesom na ciaru tak trochu cuklo (akokeby sklzalo po nej) nakolko ciara bola ovela viac klzka nez asfalt. Preto si myslim ze by to fakt mohlo byt zle nastavenie. Ale PORAD PROSIM kde to dat urobit, lebo uz nemam nervy. Auto som kupil nove, ma 2,5 roka a 33tis km. Geometriu som dal robit 2x v ASO a raz v pneuservise. Vzdy mi povedali ze je to uz super nastavene...... Dokonca aj ked pozriem na auto zo zadu tak zadne kolesa sa mi na oko zdaju ako keby boli nasmerovane do vnutra, co by mi logicky aj vysvetglovalo to spravanie. Ale kde a kto mi to do prdele vedel pozriet a urobit????? PLS o radu..

Odesláno

Máš dvě možnosti:

- najít vesnického (dedinského) opraváře, který má jednoduchou laserovou geometrii (laser znamená, že červené světélko svítí na protější stranu na běžnou stupnici, zn. MOTEX). Anebo někoho na normální geometrii, koho přesvědčíš, aby ti to za poplatek (úplatek) nastavil tak, jak ty chceš.

- anebo se do toho pustit sám. Při měření je potřeba měřit vzdálenost ráfků, s přesností 0,5 mm. Pokud máš jámu, tím líp, anebo aspoň najet na nájezdy, např. trámy anebo jiné shodné nájezdy. Ideální by bylo mít rám z jeklů anebo úhelníků, okolo celého auta, s nožičkami. Takže bys ho ustavil přesně okolo auta - měřením vzdáleností od nábojů kol. A pak bys měřil sbíhavost. Možná by stačil jeden dlouhý jekl (na nožičkách), který bys ustavil podle nábojů kol (přední vs. zadní) a pak měřil sbíhavost. (To že přední rozchod není stejný jako zadní nemá vliv, protože je důležité, abys to udělal přesně stejně na obou stranách). Nastavované hodnoty si stejně \"vycucáme z prstu\", viz dále.

Pozn.: nestačí měřit vzájemnou vzdálenost mezi levým a pravým ráfkem v přední a zadní části kola. Je potřebné měřit vzdálenost od osy auta, anebo aspoň od linie, kterou jsme schopni vytyčit shodně po obou stranách auta, např. linie daná polohou středů nábojů předního a zadního kola.

Tovární hodnoty já nemám, jediným pramenem je od AnotherOne odkaz http://www.peugeotlogic.com/models/407/407info/info403.htm - hodnoty viz obr.

A co tam nastavit?

Zadní část bys měl zatížit na uvedenou výšku H2 (není tam uvedeno coupe), a pak nastavit sbíhavost 0 st. 17 min. v součtu obou kol. Je to asi 2,5 mm dohromady, tedy 1,25 mm na každé straně.

Anebo nesnižuj a nastav tam co si \"vycucáš z prstu\" - doporučil bych 0,75 mm na každé straně. Projeď to a uvidíš výsledek. A podle výsledku zkus více nebo méně.

post-3499-1410963401706_thumb.jpg

[upravil dne 4.11.2013 19:50 od P607Olda]

Odesláno

Len pridám jeden postreh, odvtedy som nič neriešil, ale všimol som si pri prehliadke zadnej nápravy ako je uložené pozdĺžne rameno v prednom silentbloku. Na jednej strane auta mám tu gumu poničenú - akoby vyžvatlanú. Vidno to pri zdvihnutom kolese. Proste vidno, že tam môže byť vôľa, ktorá sa prejaví pri prejazde cez nerovnosť. V tom momente totiž náraz na koleso spôsobí posunutie celého ramena dozadu a tým zmenu geometrie a odskok zadku. V kľudovom stave a pri hladkej jazde sa to neprejaví. Dokonca to ani nebuchoce, keďže stále tam nejaká guma je. Toto by podľa mňa mohol byť dôvod.

Na obr. je to číslo 10, samozrejme podobne na tom môže byť aj 11.

[upravil dne 4.11.2013 20:32 od AnotherOne]

post-14867-14109634017293_thumb.jpg

Odesláno

Olda aj Another diky moc. Skusim to poriesit niekde tak ako ste pisali. Na to aby som to robil a nastavoval sam sa necitim ale skusim to u niekoho. Prve co este urobim je zmena kolies na zimne. Bude zmena v rozmere z 18\" na 17\", alu na plech a este k tomu budu uplne nove zimne Continentaly TS830. Tak uvidim ci bude nejaka zmena. Este raz dakujem. :papa

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Čau tak jak jste na tom s odstranováním závady?

Ač nerad ale musím se k vám zařadit :blicismajlik při rychlostech nad cca 50km (s narůstající rychlostí roste i nepříjemné uplavání) a přejetí nerovností mam pocit jakoby mě \"předjížděl zadek auta\" jakoby auto plavalo :(

na hladké silnici je vše Ok kola mam 17\" origo tlumiče plyn-kapalin nové, silentbloky vypadaj v pohodě :myslim geometrii jsem nechával dělat už dvakrát a taky žádná změna.

Je to jediná piha na kráse mého miláčka, ale dost mě se...

Nebo je to jen můj pocit protože zatím jsem měl jen auta s pevnou zadní nápravou:roker

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak třikrát hurá, hurá, hurá konečně jsem se zbavil problému s odskakujícím a uplavávajícím zadkem auta.

Nedalo mi to a vzal jsem třímetrovou hliníkovou lat a usadil jí podle zadních kol nakreslil jsem si na zem pár čar a zjistil jsem že se mi zadní kola sakra sbíhají a to tak že víc jak přední :blicismajlik takže jsem to po domácku našteloval na skoro nulové hodnoty což znamenalo roztáhnout zadní kola od sebe každé o centimetr :o provedena zkušební jízda a auto se chová na silnici jak kdyby bylo přilepený a to jsem byl před tím dvakrát na sbíhavosti v servisu ted to nechám někde jen pořádně přerovnat a jsem max spokojenej :papa:papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Problém s plovoucím autem stále trvá. Už jsem z toho až tak rozmrzelý, že 407 asi půjde z domu. Nedávno jsem byl na technické a tam mi říkali že ty \"hlavní\" silentbloky na zadku jsou už vydejchaný (měkký). Tak jsem se jak zjištovat co by znamenala výměna. Bohužel jsem zatím našel jen možnost výměny celého ramene. Dá se prý sehnat jen origo Peugeot za cca 6500,- jedno. Takže celková výměna i s prací by byl pěkný ranec. Máte někdo s tímto zkušenosti?

Odesláno

Tak sa aj ja pridávam s tým odskakujúcim zadkom a miernim plávaním,pred 3 týždňami som vymenil všetky tlmiče značky Sachs a to búchanie vzadu je na nervy...

V utorok na geo,som zvedavý čo s tým spravia.Geo je lepšia v originál Peugeot servise alebo stačí v klasickom pneuservise?:myslim

Odesláno

Taky jsem si myslel, že to vyřeší geo, ale nebylo to moc znát. Při přezutí mi servisák řekl, že má taky 407 a mám zkusit snížit tlaky pneu na 2.3. Zatím to mám asi 3 týdny a vypadá to, že je to lepší, ale úplně to nezmizelo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...