MilanF1 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Mám malý dotázek. Nedávno jsem si koupil starší Nokii 7210, ale v TOP stavu, šuplíková záležitost, když celková doba hovorů je jen 3,5 hodiny, to snad mluví za vše, ne? Na mojí pětiletý 6230i mám 100 hodin. Myslel jsem si, že tu 7210 budu používat, jenže je tak krásná a ta 6230i je ještě funkční, tak je nyní ve vitríně a táží se, jak jej skladovat. S baterii uvnitř nebo ji raději vyndat? Baterii kupoval předchozí majitel úplně novou. Nechci, aby baterie byla za 2 roky KO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Osobně bych baterii nabil do plna a skladoval mimo telefon. Telefon sám o sobě, ačkoli není zapnutý, má jistý proudový odběr. Za normálních okolností je tahle hodnota zanedbatelná, protože se jedná od setiny ampéru. Nicméně, pokud by byla baterka v mobilu, docházelo by k jejímu vybíjení až do nuly, což bateriím vůbec nesvědčí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Já jsem dneska měl v ruce (přišla nová simka s O2 Felicia) ... telefon s baterií uvnitř stál ve vitríně asi 1/2 roku a baterie hlásí \"všechny čárky\". Počkám ještě na názor někoho jiného. Ale taky si myslím, že bude lepší baterie mimo mobil. PS: mefe, máš úžasný obrázek pod jménem [upravil dne 25/11/10 13:54 MilanF1] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingSpade Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 asi bych tu baterku taky vytáhl....no nevím ale jestli je to to stejný, když zapomeneš baterky ve svítilně a potom ti krásně vytečou.. (samozřejmě delší dobu) [upravil dne 25/11/10 17:46 KingSpade] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 No baterie vytečou jen pokud jsou ZnC, v mobilu bude Ni-Mh, Li-Ion, nebo Li-Pol, ani jeden typ nevyteče. V každem připadě baterku vytahni nabitou, pak ji asi tak jednou za 6 měsiců dej do telefonu a nabij Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 OK, díky za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Jelikož jsem po synovi zdědil asi tak před půl druhym rokem zánovní Nokia 6210 Navigator, tak sem měl N 70 ve skříni,v práci mi docela chyběla hudba do ouška,tak sem tu N 70 ku vytahnul,nabil ,sebral sluchátka a naladil radio,baterii nabijim asi tak po 4 dnech,hraje mi do ouška celejch 8 hodin,na to že už nejni nemladší,vydrží docela dost ,ne? Jo ta baterie musela bejt mrtvá,když telefon ležel ve skříni rok a půl ,sem zvědavej,jak dlouho vydrží [upravil dne 25.11.2010 20:52 vendi.stejskal] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 No baterie vytečou jen pokud jsou ZnC, v mobilu bude Ni-Mh, Li-Ion, nebo Li-Pol, ani jeden typ nevyteče. V každem připadě baterku vytahni nabitou, pak ji asi tak jednou za 6 měsiců dej do telefonu a nabij Můžu jedině potvrdit - nabít, vyndat, každý cca půlrok znovu ( napřed bych jí ale vybil ) nabít, skladovat mimo mráz a v suchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Jestli je baterie lion, lipol má životnost cca 4 roky, stářím se chemicky rozkládá. Nimh nevim, taky ale nebude na věky. Skladovat vyndanou z mobilu (aby se co nejmín vybijela) a nabitou. Litiovou (lion, lipol) občas zkontrolovat a dobít. Nejvíc jí škodí škodí hluboký vybití. [upravil dne 25/11/10 20:59 Benžík] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Telefon je ve vitrýně v obýváku, tedy při pokojové teplotě, mráz studené kapsy na kalhotách jen tak nepozná Hold jsem se do ní zamiloval a bylo by mi jí líto, kdybych ji měl tahat po kapsách , ač tedy 6230i po více než pěti letech vypadá velmi dobře - nikdy jsem ji v krytu neměl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Lipol, lion by neměl mráz vadit vůbec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 6230i je nejlepší mobil kterej sem kdy měl, klidně bych si ho koupil znova jinak taky bych baterku vyndal.... je to lepší.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajdamek Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Mam už dva a půl roku v šuplíku W810ku, baterka v telefonu, jednou za čas ho zapnu, použiju a všechno ok. Jen nechápu proč dobrovolně používat 8 let starej telefon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 jak psal woody, 6230i je super telefon a rád si ho koupím znovu až odejde (to u mě zas tak žhavé nebude). Nicméně je to asi těch 8 let zpátky, kdy jsem si oblíbil právě 7210 - kvůli designu. A ted mi ruplo v bedně a koukl na aukro, byl tam tento jediný a v nádherným stavu, stál mě 200 Kč. Já na tom nevidím nic špatného, že budu mít v záloze tento telefon. Já stejně potřebuji jen volat a psát SMS, na nic víc telefon nepotřebuji. Jinak všechny telefony, co jsme v rodině měli, jsou pořád funkční - první mobil Dankal (vysouvací anténa, ani nevím, kde skončil), poté 5110 - nezmar , vydržel všechno (nepoužívá se), 3410 - stále běhá, jenom byl kupován nový kryt po pádu ze 3 metrů na železnou hranu, 3510i - taky mu nic není, jenom se ošoupávaly tlačítka ... nikdy jsem s Nokiema neměli problém, tak nevidím důvod, proč si nesplnit dětský sen a nekoupit si nádhernou 7210. Já nepotřebuji foták, kameru, videohovory, internet či něco dneska moderního ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 protože mám nový htc, který je pořád nějak zaseklí, nic nefunguje pořádně a má debilní win..... zlatá stará nokie bez operačního systému který baterka vydržela tejden a ne půl dne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 THC ... já ani pořádně nevím, co to je. Něco jsem slyšel o \"Jabku\", ale to by nebylo nic pro mě. navíc dotykový display Taky když vidím i ty dnešní mobily, včetně Nokie, ten design mi tolik nesedí, ale přijde mi, že se vytrácí i kvalita. Nejlíp se SMS píšou na starých Nokiích /viz 3310 - ač jsem si sám neměl/. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 htc mám bohužel jako služební, a od prvního dne co sem ho zapnul mám chuť to hodit z okna jinak htc neni jabko nemá to mac ale win, což je mnohem horší jinak nokií sem vystřídal poměrně dost, začínal sem na 6110, potom 3410, 6230i, E65, N95, N97 a nakonec N900 a můžu říct že ta 6230i byla si nej...... už me,á, ami jednu z nich, skončil sem se samsungem \"corby\" a to taky neni zrovna nejhorší, i když po 6230i začínám pomalu pokukovat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts