*David* Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Zdravím všechny, poslední dobou mi za jízdy začíná pomrkávat kontrolka ruční brzdy. Dělá to hlavně při rozjezdu a brždění. Asi to bude špatný kontakt ale nevím kde přesně hledat a jak se k němu dostat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Skontroluj hladinu brzdovej kvapaliny, má spoločnú kontrolku s ručnou brzdou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gotrek Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Měla by to být brzdová kapalina, ale... daleko častěji je to vadné čidlo v páce ruční brzdy. Dělá mi to taky, pořád jsem si s tím lámal hlavu, jak magor kontroloval brzdovku, která byla dolita po okraj. Nakonec mi servisák řekl, že to bude to čidlo a že se to stává relativně často. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastorek Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Samozrejme to môže byť i vadný prínač ale ten sa prejavuje chaotickým blikaním. On píše že hlavne pri brzdení a rozbehu tak je pravdepodobnejšia hladina kvapaliny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Spínač ruční brzdy se projevoval hláškou \"nízká hladina brzdové kapaliny\". Kontrolka ruční brzdy nic nedělala. Ovšem toto bylo při zatažené ruční brzdě. [upravil dne 25/11/10 14:17 HonzaZ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 pár postřehů z mého vozu.... Měl jsem zatuhlý hlavní lanovod ručky, když jsem odbrzdil a dal páku úplně dolů, kontrolka zhasla, po rozjezdu nebo po chvilce se rozsvítila, mohl za to právě lanovod, který páku trošičku přizvedl, jak byl našponovanej. Po kompletní opravě-výměně cšech komponentů ručky to přestalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*David* Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Zkusím teda nejdřív zkontrolovat a dolít brzdovku, nebo nejlíp vyměním komplet, protože kdo ví kdy se měnila naposled Jinak na kvedlání pákou to neráguje klidně s ní můžu lomcovat a ani neblikne, takže asi ta kapalina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Ke spínači se dostaneš sundáním středovýho tunelu mezi sedačkama. Drží ho 2 torxy schovaný pod zadním popelníkem a 2 matičky pod manžetou řadící páky. Oprava: Už neumím číst. Nevím proč jsem si přečetl, že jde o 306, přitom v podpisu má 106. Takže můj popis je pro 306. Omlouvám se. [upravil dne 25/11/10 22:09 Dave_k] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Nemůžou být na tuhle kontrolku připojený snímače v předních destičkách? Bud sjetý destičky nebo se kablíky dotýkají disku a prodřely se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 ne, tohle byměla bejt oranžová kontrolka kroužek a okolo jsou naznačený přerušený destičky, která svítí jen a pouze, když šlápneš na brzdu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bara Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Punkac tady píše,že vyměnil na ruční brzdě všechny komponenty čily lanovody.Dneska jsem zatáhl za ručku a prdlo mě to hlavní lanko,už jsem pod to nakoukl.Jenže by mě zajímala jedna jedinná věc.Někde píšou,že je délka hlavního lanovodu 1700 mm a někde,že je 1656 takže nevím co mám vlastně objednat.Akorát blbnou lidem hlavu,protože 5 cenťáku je celkem dost velký rozdíl ,takže pokud to tu měnil ještě někdo byl bych rád kdyby písnul které vlastně mám objednat,protože se musí shodit výfuk a 2x se mě to dělat nechce.Myslím si,že asi těch 1700 ,ale prodejci dílů na netu se různí v délkách.Auto je konec roku 99,model 2000. Díky za případné info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 pro bara: na to bacha, já samozřejmě vzal u Devils-nighta špatnej lanovod, dobrej až na podruhý (vyměněno samozřejmě v pořádku ), já mám ten delší, který v páce ručky drží jen za banánek, ten kratší je dle mého líp vymyšlenej, má na konci štelovací šroubení. Bohužel 5 cm je fakt dost, jinak konec, co je u levýho a pravýho krátkýho lanovodu, mají oba stejný Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 jinak sundavat výfuk netřeba, musíš jen demontovat středovej panel mezi sedačkama (dva šroubky pod manžetou řadičky a dva šrouby mezi sedačkama z každé strany), pak se hezky dostaneš k uchycení ručky, taky to povolíš a lanovod jen vycvakneš a vystrčíš ho ven. Novej nebo zánovní dáš pak jen do tý dírky po starým. Dej si pozor na zesílenou ochranu bovdenu, ať je na svém místě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bara Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Díky za info,ale to jsem zase v prdeli protože to hlavní zase nevím,kolik cm má mít ten správný? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 poznaš to velmi jednoduše, mrkni se, jak je lanovod uchycenej v ručce, jestli banánek, je to ten delší, jestli tam budeš mít šroubení, tak je to ten kratší Jinak je to divný, ale Devils-night měl dvě totožný auta a jednomělo kratší a druhý delší Čert aby se v tom vyznal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bara Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 No aby to bylo ještě komplikovanější,tak jsem teďka našel od firmy PEX délku 1610 mm,takže už fakt nevím.Kelly tam má buď ATE nebo STARLINE délka 1700 mm.To abych si koupil pět lanovodů a zkoušel...Ach ti frantíci,to rozum nebere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 tři délky? Tak to mi taky hlava nebere..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*David* Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Tak jsem dolil brzdovku a je po blikání, takže díky za radu zas jsem o něco chytřejší Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valys-M Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 super, že tu to téma je...taky mi to ted začalo blikat tak jsem se bál jestli nejsou sjetý brzy, protože to brzdí dobře a ručka je taky v poho tak zkusim brzdovku dík všem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Pomohlo mi to, díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts