Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nedalo mi to a tátovi jsem zavolal. :D

Věc se má tak, když se dělá dovoz jakýhokoliv auta z ciziny, tak se musí toto auto uzpůsobit tomu, aby prošlo na české STK! Takže žlutý žárovky musejí být vyměněny za bílé, prej i svítivost se zkoumá, aby odpovídala českým předpisům, včetně svítivosti a barevného zabarvení xenonů a dalších věcí. Prej i např. krytky světel (skla nebo plasty) musí dopovídat českým předpisům, takže pokud by mělo auto jiné kryty světel v ČR nepovolené, tak si musí majitel auta vyměnit celá světla nebo kryty tak, aby to bylo v ČR nezávadné.

Na příklad, co jsem psal s tou amerikou a blinkry mi řekl, že pokud to nejde podle výše popsaného způsobu (výměnou nebo úpravou), tak musí mít ve velkém TP uvedenou výjimku ministerstva dopravy na tu konkrétní věc, která českým předpisům neodpovídá, aby to mohlo na STK projít.

Tak jsem to snad vysvětlil srozumitelně. :papa

Odesláno

Dík za info. Jak vidno, vcelku z toho vyplývá, že národní předpisy jsou dobré tak leda na odírání žadatelů. Např. ona přední světla: Francouz tu jezdit může se žlutými světly, čech nikoli. Jelikož frantík může, proti bezpečnosti to není, navíc evropská homologace je taky cár papíru. Nemluvě o tom, že žlutá světla frantíků bývají řešena parabolou. O funkci a barvě blinkrů amíků už nemluvím vůbec. Když to \"nejde\", udělíme vyjímku. Z toho plyne, že i národní předpisy jsou cárem papíru, dobrým opět tak leda na odírání žadatelů.

Mno... my jsme teda národ... :-(

Odesláno

Ále prdlačky, je to stejný v celý EU akorát ve Francii mají mají odklad napamatuju si na jak dlouho ... původně to bylo u nich povinný, teď je to už jen povolený a postupně to zruší úplně i ve Francii.

Odesláno

aha,takzebych ani ve finale neukecal,ze to je tema zlutyma rozrazecima plastama, co jsou pred zarovkou. na nasich silnicich je plno 306tek s tim to plastem, maj to fordi, citroeni i jiny peugeoti..

Odesláno

Tak, žluté H1/2500K do mlhovek jsou doma...

Super nápis: Super plazma xenon bulb 130/100W. :-D

Teď někam zajet a vyměnit... Kurnik.. kam?? :-(

[upravil dne 8.1.2011 12:16 Edison]

Odesláno

Hmm, ale ta wattáž, to je pecka:blicismajlik

Koukal jsem tam na žlutý H3, ale buď to jsou 100W nebo chtěj strašný poštovný nebo je cena napálená jako hovado...

Odesláno

Ale prdlajs.. Jsou to normoš 55W... Tak je to vyražený na žárovkách. Na obr. je jen že 55W svítí jako 100W. Ale o tom bych silně pochyboval... To je jen obchodní tah... Vem si, že to je čína a ti tam napíšou kdejakou kravinu...

Zde obnovená aukce: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.m748&item=170587882511&viewitem=&_trkparms=clkid%3D6221326408870840841

[upravil dne 8.1.2011 12:36 Edison]

Odesláno

Snad kdyby mě nebrala ta moje záda... Počkám... však ono to přinde... Taky bude zajímavý, jak se to bude jevit za deště, sněžení, bez deště, ale mokré silnici...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...