Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
no ale čipom prevodovku nezmenis

To taky vim... jen nevim jak se mi to událo.jen píšu co sem v poslední době s autem prováděl..během toho se mi děje tohle

Odesláno

ale čipem můžeš posunout max. otáčky motoru, potom se zvýší i max. rychlost...,je jasné,že všechno je něco za něco--životnost motoru se tím určitě neprodlouží...:myslim

[upravil dne 25/11/10 20:23 ozzy56]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

ale můžeš posunout max. otáčky motoru, potom se zvýší i max. rychlost...,je jasné,že všechno je něco za něco--životnost motoru se tím určitě neprodlouží...:myslim

tak maximální otáčky motoru se zvýšili i tim čipem pač to před čipem do pěti nešlo..max 4500ot

Odesláno

Zcela určitě se nemůže chipem změnit převodový poměr - je to nesmysl !!!

Můžou se změnit maximální otáčky, ale otáčky při 130 km/h musí zůstat stejné jako před chipem. Jediná možnost je změna obvodu kola, jak píše koblih69.

Odesláno

Nevím jak je to u Peugeotu, ale předpokládám, že podobně jako u VW, tam je možné korigovat při změněně rozměru kol tachometr ( asi je to bežné u všech aut, ale nikdy jsme se tím nezabýval tak se mi nemějte, že jsem objevil Ameriku :D ). Několikrát jsem se setkal s tím, že jedna z chipovacích fint byla, že změnili mimo jiné tento poměr. Nový majitel aniž by přěmýšlel nad tím, že nelze změnit převodový poměr byl v euforii jak mu to teď při stejných otáčkách lépe jede ... tím se nechci nikoho dotknout - ani majitelů instantních koníků ani jejich poskytovatelů. Pouze konstatuji, že se takové praktiky dějí.

BTW já rozdíl pozoruju ihned, Cestou do práce jezdím okolo 2 \"radarů\" a rozdíl při přechodu zimí / letní je poznat hned ( 2-3 km / hod )

[upravil dne 25/11/10 20:07 koblih69]

Odesláno

Chozeluiskuner,

mas pravdu, ze origo nastaveni mame tak, ze do tych 4000ot to taha, potom jak keby utal, takze cez 180km/h sem se stim nikdy nedostal, a po tej 150km/hod to ide letargicky... Cim dal tym vice se mi zda, ze je to linejsi a linejsi...

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
Chozeluiskuner,

mas pravdu, ze origo nastaveni mame tak, ze do tych 4000ot to taha, potom jak keby utal, takze cez 180km/h sem se stim nikdy nedostal, a po tej 150km/hod to ide letargicky... Cim dal tym vice se mi zda, ze je to linejsi a linejsi...

osobně do 180ti krásna a pak už je to tak jak říkáš...ale neměl sem čest ject s tim bez čipu..hned po koupi sem to vezl na čip
Odesláno

No točiť to do 5000ot/min je dosť odvážne, ja keď tomu naložím tak maximálne do 4000 aj to iba málokedy, predsa ten motor má už odkrútených 220.000 a z toho cca 60.000 s chipom :) čo sa týka pomeru rýchlosť/otáčky tak ten je na rovnakom prevodovom stupni jedného auta vždy rovnaký, nezáleží od chipu a ani od pneu, veď rýchlosť je snímaná z prevodovky. Ako viac pravdepodobné sa mi vidí že si rozoberal budíky a niektorú ručičku si nevrátil presne do pôvodnej polohy :)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tak jasný že to netočim pořád do pěti :D ale občas mu to neuškodí.. budíky sem nerozebíral... v nejbližší době dodám foto.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
No možno ich rozoberal niekto pred tebou, budem hnusný, pri stáčaní km :D

Když sem auto kupoval tak ručička při 130km byla přesně na 3000ot..to až poslední dobou

Odesláno

To já při 130 mám asi 2800 otáček :myslim - standardní rozměr pneu (185/65/14) s polovičním vzorkem. Není to možná dáno hmotností? 306 je určitě lehčí než 406, takže nepotřebuje tolik otáček na požadovanou rychlost :myslim. Je to jen domněnka, nekamenovat :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...