Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Daihatsu Charade 1,3 1997 - zkušenosti, Nebo co jineho mi doporučite do 25000,-, Takže, máme doma Punťu za 24

Recommended Posts

Odesláno

Já si teda osobně myslim, že nejlepší volba by byla určitě ta 106, co sem sem házel. Kluk psal, že \"pod 15 by šel nerad\", z čehož plyne že je to hodně pod tvym limitem, bursíkovinu má zaplacenou a auto vypadá velmi pěkně. Ale je to samozřejmě tvoje věc, dělej jak myslíš :)

Odesláno

Ja nevim fakt co je na 106 tak dobre ... Obycajne malo auto, ktore podla mna, pokial neni v S16, sa dizajnovo peknemu puntu nevyrovna ... Motor 1.1 zabyti, 1.4 je ten, co mam ja, cize tah aj dobry, ale vseobecne slabsie tesnenie pod hlavou a nachylna prevodovka, ziadny drziak na vela kilometrov ...

Priestorovo je punto naozaj niekde inde, do 106tky by snad ani 5 ludi nevlezlo, a ked ano, strasna hruza ... Tie punta som servisoval , mal som 2, a vsetko za par korun ... A to nebudem hovorit co stoji servis napravy na 106 ci 206 ... Za tie penize 106 tka asi nebude mat napravu v deluxe stave ... Proste neviem v com by mala byt 106 tka lepsia ... Ja uz som to tu niekde pisal, ale keby som nahodou niekedy prisiel o 306 a ja by som nemal prachy, tak berem zase punto ... Za malo penazi, vela muziky ...

Na feldu bych ani nekoukl, hnije, zadna vybava, otrasny vzhled, nic moc motor ... Nevim, co peugeot09 pise o lenivosti, ti auta jedou uplne v pohode svizne ... A ci ma 100 kg vic, to je uz otazka ...

A neporovnaval by som stare punto s 206 tkou, to by som porovnaval uz aspom to 2, a to by som ja osobne zobral ovela radsej, ako 206 tku...

Odesláno

Ten volnoběh může bejt jen nějaká prkotina, ale těžko říct. Aspoň víš, co s tim autem je, kdoví co trápí ty ostatní.

Lubko - ty si 106 měl, že tak soudíš? Já jezdil v puntu i v několika 106 a vnitřní prostor je stejnej. V 5 lidech sme jeli v puntu z Brna a přijeli sme jako sardinky, ve 106 vzadu nejezdim, ale dle reakcí zůčastněných to sice není žádná hitparáda, ale minimálně stený jako v puntu.

Motor 1.1 ve 106 kupodivu jede, což se o 1.2 v puntu nedá říct ani omylem. S 306 1.4 nelze dynamiku srovnávat, neb 106 je lehčí. Pravda je, že náprava je u PSA choulostivá, ale když koupíš nějakej kousek kterej vyloženě nevolá po pomstě, tak s tim ještě dlouhej čas pojezdíš bez nutnosti s tim něco dělat. Takový punto za tu dobu třeba může stihnout zreznout :D

Design je věc vkusu, mně se zas líbí daleko víc 106.

Krom teda toho, že je 106 lehčí, má výkonnější motory a lepší dynamiku se taky líp ovládá a jízda s ní je radost. Tahle z toho inzerátu navíc není klasická 1.4 55kW, ale xsi 69kẄ, takže dynamika bude ještě někde úplně jinde. Nehledě navíc na fakt, že ty zde postovaný punta jsou o 10k kč dražší + nevím jestli mají zaplacenou bursíkovinu (další náklady).

EDIT: tak koukám že už je punto doma. Tak ať slouží ;)

EDIT2: Lubko, srovnej si ten vnitřní prostor třeba dle

.

[upravil dne 17.11.10 13:03 kujon106]

Odesláno
Už je doma, stahnul jsem ho na 24000,- myslim že za ty prachy gut.

No za mě vypadá velmi slušně a cena je podle mě taky dobrá. Projdi filtry ( třeba palivovej se často u těch malejch benzínů zanedbává ), dopřej mu slušnej olej a myslím, že bude sloužit.

Odesláno
Kujonovi posílám virtuální potlesk, Lubko by si pak zasloužil jednu přes...za to, že se snaží za každou cenu mít jinej názor než ostatní a vyvolávat zbytečný flame. :potlesk;)

Jaj od teba to sedi :) Vsetci tu nemaju rovnaky nazor, treba len nebyt zaslepeny a citat, neni som prvy, ani posledny co mu punto odporucal :) Takze preco mam iba ja iny nazor ? Radek si ho kupil, takze aj on zdielal tvoj nazor ? :D :D A s tym flamom, myslim, ze na to si tu bol majster od zaciatku ty :)

Jo sice sem 106 nevlastnil, ale ani ty si nevlastnil punto, takze v podstate sme na tom stejne ... Kamarad mnel jako prvou karu, kterou mu koupil foter Saxo 1.5 D, myslim, ze rozmerove i jinak stejne jako 106, a mista vzadu teda zdaleka nebylo tolik co u punta ... Dokonca u punta bylo vic mista, jak u 206 s kterou sme pravidelne na stridacku jedzili s baru ...

Vseobecny nazor nezaujateho cloveka je ovela vic krat naklonen na stranu punta, jak dizajnem venkajsku, tak vnutronej palubky ci sedaciek ... Nikto nehovori ze 1.2 44KW pojde rovnako ako 1.4 55KW, to uz keby si chcel zrovnavat, tak potom 1.2 16V 63 KW, ale tam by si zas 1.4 neskrtla ...

Radku, podla mna si kupil vyborne, vyzera pekne, nech sluzi :)

Odesláno
Kujonovi posílám virtuální potlesk, Lubko by si pak zasloužil jednu přes...za to, že se snaží za každou cenu mít jinej názor než ostatní a vyvolávat zbytečný flame. :potlesk;)

Hlavně že tohle píše matláček, co sám ví o autech totální ho*no a soudí jen podle jednoho špatně vybraného kusu, protože sám nedokáže ani posoudit technický stav natolik, aby byl schopen vůbec dobře vybrat. Fakt super.

Odesláno

V Puntu S55 jsem absolvoval skoro 40 tisíc km, bylo to moje první auto. Pak přišla na řadu bílá 106 1.1. Už jen z toho důvodu věřím, že jsem jeden z opravdu objektivních lidí, kteří mohou přímo a zcela objektivně porovnat tyhle dvě auta. Nejdřív \"čítej\" předchozí příspěvky, pak se teprve vyjadřuj.

Teď už je to ale jedno, Radek koupil, tak snad mu vydrží co nejdéle. ;)

oddie: Kdyby to byl jenom můj názor nebo zkušenost, pak \"držím hubu a krok\". Jsi zatím jedinej člověk (vyjma pár členů Fiat klubu), kteří proti Puntu nic nemají. Těch lidí, kdo tenhle taliánský šrot koupili a pak nadávali je valná většina. Auto jsem nekoupil jako šrot se závadama, ale jako totální voňavku bez jediného problému. Srát se začalo asi po necelém roce provozu...

[Edited on 17/11/10 12:50 peugeot09]

Odesláno

oddie: Kdyby to byl jenom můj názor nebo zkušenost, pak \"držím hubu a krok\". Jsi zatím jedinej člověk (vyjma pár členů Fiat klubu), kteří proti Puntu nic nemají. Těch lidí, kdo tenhle taliánský šrot koupili a pak nadávali je valná většina.

[Edited on 17/11/10 12:47 peugeot09]

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Staci mi :D :D :D

Odesláno

transplantace se ti teda povedla:D:potlesk

Radku,vy si ho vypuntíte,to věřim ,tak ať slouží bez větších investic a hodně dobrejch km bez nehod:potlesk

[upravil dne 17.11.2010 14:37 vendi.stejskal]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...