Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

ruční brzda - seřízení (kotoučová)

Recommended Posts

Odesláno

Délka chodu páky ruční brzdy se u 406 seřizuje zespodu u zadního dílu tlumiče výfuku. Vůle na paknách se u bubnových brzd seřídí automaticky- je tam samostav, a u kotoučových brzd se pakny musí seřidit ručně.

Odesláno

Pokud máš vzadu kotouče s bubínkem ta se nastavují pomocí ozubeného kolečka - viz obrázek. V bubínku je otvor zaslepený šroubem. Odšroubuješ, bubínek (kotouč) natočíš otvorem proti stavěcímu ozubenému kolečku a plochým šroubovákem postupně otáčíš až na záběr. Následně pak povolíš tak aby se kotouč volně otáčel. Po směru hod. ručiček utahuješ, opačně povolujěš.

Nedávno tady na tohle téma proběhla diskuze i scelou fotodokumentací, jen to teď nemohu najít. Snad si někdo vpomene a hodí odkaz.

http://img534.imageshack.us/img534/344/p1020816m.jpg

Odesláno
jen upřesním--otvor k seřizování je ucpaný gumovou zátkou, ne šroubem ;)

No nevím, možná je to od modelu či roku výroby a nebo nějaké \"samo-domo\" předchozího majitele.

já tam mám M6x2,5 šroubky se zápustnou hlavou. Nafotil bych, ale jsem línej sundavat kolo.

Odesláno

Jj, ty dva, ten třetí je mimo osu proti stavěcímu kolečku. Mimochodem, ono je stejně lepší ten bubínek sundat a stavěcí kolečko rozhýbat. Mě nic jiného nezbylo neb tím otvorem jsem s ním nehnul.

• O 3 roky později...
Odesláno

Trochu oživím tému, aby som nezakladal novú.

Chcel by som sa spýtať, dá sa nejak nastaviť tuhosť, či tvrdosť páky ručnej brzdy na novom modely? Vlastne aby šla ľahšie zatiahnuť. Alebo je každá jedna taká?

Odesláno

Dá se nastavit pouze chod páky, nastavuje se to pomocí lanovodů kde prodlužuješ nebo zkracuješ jeho délku šroubováním, pokud ti jde ztuha, bude zatuhlý nějaký lanovod, třeba pravý půjde a levý bude zatuhlý tím pádem půjde ruční brzda zatáhnout třeba jen 3zuby a to ještě těžko - bude tahat lanovod jen jednu stranu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...