Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 1.9D (DW8) - horší start

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu odborníky ropáky. Já naftě moc nerozumím.:mad: Kolegyně má 306 kombi, r.v. 1999, 1.9D a teď jí to po ránu hůř startuje. Konkrétně po nastartování chcípne, po druhém startu už ne, ale po rozjezdu si párkrát škubne, pak už v poho. Filtr prý měněn někdy na jaře. Co by to mohlo být? Mám ji hnedle směrovat na servis? Dík

[upravil dne 12/11/10 09:24 kupák]

Odesláno

Jeste jednou filtr.At si ho necha vymenit.Muze byt uz spinavy nebo kdyz jezdi malo tak muze byt na nem parafin.Ale samozrejme to nemusi pomoct.Je to nejrychlejsi a nejlevnejsi zatim.A zkus sem hodit VIN at vime jestli to bude DW8 nebo XUD motor.

Odesláno

vin VF37EWJZT32773382

Auto jezdí denně min 50 km. Vzpomínám si, že asi před 1/4 rokem jsem viděl, jak po startu auto kolegyni brutálně hulilo (asi půl minuty). Od té doby se to ale asi neopakovalo. Říkal jsme jí o tom a dávala na to nějaký čas pozor.

děkuju

[upravil dne 10/11/10 09:42 kupák]

Odesláno

Takze DW8.Kdyz nepomuze filtr(nejlepsi je original) tak vsechny hadicky na prepad.

Pak jenom vicko pro palivovy filtr s tou plastovou paskou.(ve vicku je ventil zpatecky)

Kdyz ani to tak komplet obal pro filtr s pumpickou.

Odesláno

Pokud to po startu bíle hulí a vynechává, zvlášť pokud to dělá jen při poklesu teplot a v létě ne, může jít o oblíbené vůle ventilů... Zvláště jestli chytne na brnk, a vynechávat začne až po pár vteřinách, kdy vypne žhavení. Pokud padá nafta a zavzdušňuje se to, dělá zpravidla problém i ten samotný start.

Odesláno

Pánové, děkuju za rady. Ventily to snad nebudou. Ještě jsem se ptal a prý to nehulí. Takže to zahulení, co jsem viděl v létě byla asi nějaká anomálie nebo blbá nafta. Pošlu kolegyni ke kamarádovi do servisu na ten filtr a zevrubnou kontrolu těsnosti pal. soustavy a uvidí se. Ona občas tankuje nějakou \"sudovku\" tak by ten filtr mohl být k.o.

Odesláno
Hm.Vule ventilu ti neudela to ze motor chytne a chcipne.:ticho

Ale budiz :aut

Ale udělá. Vzhledem k tomu, jak právě na vůli ventilů servisy zpravidla se*ou, je to věc poměrně častá, a i tady na stránkách se řešila snad stokrát. Z motorů, co mi prošly rukama, měl tu vůli v pořádku jestli každý desátý, tak moc.

Největší sranda byly příklady, jako když si pán koupil novou 406 1,9TD, ve 120 tis mu autorizovaný servis měnil rozvody, a zhruba ve 150 tis mu auto v zimě přestalo chytat. V milém autorizovaném servisu mu milostivě změřili tlaky a sdělili, že je motor již příliš opotřebovaný, a nabídli mu kompletní GO motoru za krásných cca 100 tis kaček. A copak že stačilo? Inu, vyměnit 5 seřizovacích podložek, neb příslušné ventily byly na nule. Takže asi tak - a podobných případů jsem já sám řešil víc než dost.

A že se to chová přesně takhle, že to na brnk nastartuje, a po chvíli začne vynechávat, je dáno právě žhavením. Žhavka to stihne ohřát tak akorát, aby to bez problémů chytlo, ale když žhavení vypne, díky nižšímu kompresnímu tlaku a studenému motoru přestane ten válec pálit, a nějakou dobu vynechává, než se chytne. Tyhle problémy se projeví přesně na začátku chladného období, ve velkém mrazu to pak samozřejmě přestane startovat úplně.

Odesláno

Co rict.

Co jsi napsal je pravda.(pro mne znama vec)

ALE CITACE: \"Konkrétně po nastartování chcípne, po druhém startu už ne\"

A tohle opravdu ventily nedelaji :aut:aut:aut

Tak a uz mlcim....:ticho:ticho:ticho

PS: Zaciname od nejrychlejsich a levnejsich veci:aut:aut

Samozrejme o vulich ventilu vi kazdy mechanik svoje,a hlavne u 1.9 D

[upravil dne 10/11/10 12:21 straki007]

Odesláno

Po druhém startu už ne, ale při rozjezdu si párkrát škubne - z toho není úplně jasné, jestli běží pravidelně nebo vynechává.

Samozřejmě je třeba začít od těsnosti hadiček a filtrové nádobky, to je u těhle motorů taky známá bolest, snad ještě větší. K tomu cos psal bych dodal ještě těsnění bimetalového přepouštěče u předehřevu nafty, to už je tu někde popsáno i s fotkama, pokud je to jen to, nemusí se měnit celé těleso. To co jsem psal o vůlích bylo jen v souvislosti s tím, jak zmínil to hulení - pokud by to dělalo pravidelně, což pak upřesnil, že nedělá.

Odesláno

Budu to zhavice , ked to po nastartovani chcipne, a na druhy krat uz naskoci pekne, vymenil som vsetky 4 a odvtedy sa startovanie vyrazne zlepsilo, mal som 2 zhavice uplne zakarbonovane, 2 boli ok.

Odesláno

Chlapi, mam v poslednych tyzdnoch podobny problem.

Nastartujem, chyti na vsetky valce,bezi bezproblemovo cca 5-10 sekund. Potom motor parkrat vynechava (cca 2-3 sekundy) a potom zas vsetko OK. Ak startujem o pol dna, tak to nerobi. Momentalne mame von okolo +10, ale v podstate sa to sprava rovnako aj ked bolo pred par tyzdnami -5. Vtedy tiez nastartoval normalne na vsetky, par sekund OK (mozno kratsie, 5-7), potom na par sekund zakasle a zas OK.

Skusal som natiahnut naftu pred startom rucne, ale nepomohlo, tak som to zacal zvalovat na minule tankovanie - Tesco, aj ked aditiva som pridal. Motor podobny ako vyssie, akurat B-cko.

Moze to byt naftou, ci sa pustit aj ja smerom filter (cca rocny), ventily.....?

Dik moc za rady.

Odesláno

mě to třeba dělá kolem nuly, že nažhavim nastartuju trochu pokolísaj otáčky, který se během 2 sekund spravý a pak je to ok. Když je potom už mínus tak mi to nedělá. A každý auto hulí bíle ne, když je studený ne ? nějak se ta zkondenzovaná voda musí dostat z vejfuku

Když jsou špatný ventily tak klepou ne ? Mě už pár mechaniků řeklo, že cca na 8-10m to má nádhernej čistej zvuk a že mysleli že mam HDI. Takže nevim jestli rozvrtat ventily.

[upravil dne 10/11/10 16:18 vavoj]

[upravil dne 10/11/10 16:43 vavoj]

Odesláno

ale tak když jsem v tich -25, kdy mi auto stálo to venku měsíc, nafta tam byla letní sem dal 44Ah baterku, napoprvý to mělo snahu, chcíplo a napodruhý chytnul a běžel jak o život :-/

Odesláno

To co popisuje oddie dělá přesně mně, chytne na pvní otočení, ale hulí bíle a pak jde asi minutu nepravidelně. Když jsem s tím byl v několika servisech a řekl jim, že bych potřeboval udělat vůle ventilů tak si všude klepali na čelo, co prý chci, že to startuje na první otočení a že vůle se na těhle motorech dělat nemusí pokud nebyla dole hlava. Nikomu se do toho prostě nechce, takže jezdím dál:(

Odesláno
To co popisuje oddie dělá přesně mně, chytne na pvní otočení, ale hulí bíle a pak jde asi minutu nepravidelně. Když jsem s tím byl v několika servisech a řekl jim, že bych potřeboval udělat vůle ventilů tak si všude klepali na čelo, co prý chci, že to startuje na první otočení a že vůle se na těhle motorech dělat nemusí pokud nebyla dole hlava. Nikomu se do toho prostě nechce, takže jezdím dál:(

Tak tohle jsou vule ventilu...:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...