Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,slysel jsem tak bokem ze se davaji nejaka aditiva do nafty,ja se nikdy o naftove motory moc nezajimal tak nevim k cemu to je..snizuje to nejak opotrebeni motoru?emise??Díky za odpovedi :)

Odesláno

Tak například VIF SUPER.....

Zimní multifunkční přísada do motorové nafty VIF Super diesel aditiv s protikorozním účinkem, která udržuje čistotu vstřikovacích trysek. Udržuje nízkou spotřebu paliva a zlepšuje provozní pohotovost vozidla v zimním období.

Vhodný pro všechny naftové motory, zvláště s vysokotlakým vstřikováním Common rail , PD, VP44, TDI, HDI, JTD, CDI, TDCi, CDTi, dCi.

Současně chrání Váš motor před negativními účinky biosložky.

Vítěz testu dodatečných aditiv do nafty provedeného prestižním

čtvrtletníkem AUTODIESEL:

http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf

http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf

Charakteristika a použití:

Ø Zimní multifunkční je přísada do motorové nafty s protikorozním účinkem, která udržuje čistotu vstřikovacích trysek.

Ø Dokonale chrání palivové čerpadlo před poškozením, udržuje čistotu vstřikovacích trysek.

Ø Prodlužuje životnost palivového systému.

Ø Udržuje nízkou spotřebu paliva a zlepšuje provozní pohotovost vozidla v zimním období.

Ø Obsahuje tzv. depresant, který snižuje bod tuhnutí a filtrovatelnost nafty při nízkých teplotách až o 5°C.

Ø Zabraňuje shlukovatelnosti a vylučování parafínu a tím ucpávání palivového filtru.

Ø Protipěnivostní funkce přísady potlačuje pěnění paliva v celém palivovém systému.

Doporučené dávkování a návod použití:

Ø Přípravek se dávkuje v poměru 1:1000 do nádrže automobilu před tankováním.

http://www.vasoil.cz/katalog/aditiva-do-nafty-a-benzinu/

Je to ne delší debatu, ale v podstatě dáváš do paliva to, co tam není v prodejní síti jako standart. U značkových pump je to možná zbytečný, u paliva neznačkového a neznámeho původu bych do toho asi šel.

Neznám nikoho , kdo by si tím ublížil. Spousta lidí to na pumpách leje do nádrží před tankováním a mají různá auta.

Pokud parkuješ pod širým nebem a jezdíš krátké trasy převážně se studeným motorem , tak bych do toho šel.

[upravil dne 6/11/10 10:25 kobra]

Odesláno
Tak například VIF SUPER.....

Zimní multifunkční přísada do motorové nafty VIF Super diesel aditiv s protikorozním účinkem, která udržuje čistotu vstřikovacích trysek. Udržuje nízkou spotřebu paliva a zlepšuje provozní pohotovost vozidla v zimním období.

Vhodný pro všechny naftové motory, zvláště s vysokotlakým vstřikováním Common rail , PD, VP44, TDI, HDI, JTD, CDI, TDCi, CDTi, dCi.

Současně chrání Váš motor před negativními účinky biosložky.

Vítěz testu dodatečných aditiv do nafty provedeného prestižním

čtvrtletníkem AUTODIESEL:

http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf

http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf

Charakteristika a použití:

Ø Zimní multifunkční je přísada do motorové nafty s protikorozním účinkem, která udržuje čistotu vstřikovacích trysek.

Ø Dokonale chrání palivové čerpadlo před poškozením, udržuje čistotu vstřikovacích trysek.

Ø Prodlužuje životnost palivového systému.

Ø Udržuje nízkou spotřebu paliva a zlepšuje provozní pohotovost vozidla v zimním období.

Ø Obsahuje tzv. depresant, který snižuje bod tuhnutí a filtrovatelnost nafty při nízkých teplotách až o 5°C.

Ø Zabraňuje shlukovatelnosti a vylučování parafínu a tím ucpávání palivového filtru.

Ø Protipěnivostní funkce přísady potlačuje pěnění paliva v celém palivovém systému.

Doporučené dávkování a návod použití:

Ø Přípravek se dávkuje v poměru 1:1000 do nádrže automobilu před tankováním.

http://www.vasoil.cz/katalog/aditiva-do-nafty-a-benzinu/

Je to ne delší debatu, ale v podstatě dáváš do paliva to, co tam není v prodejní síti jako standart. U značkových pump je to možná zbytečný, u paliva neznačkového a neznámeho původu bych do toho asi šel.

Neznám nikoho , kdo by si tím ublížil. Spousta lidí to na pumpách leje do nádrží před tankováním a mají různá auta.

Pokud parkuješ pod širým nebem a jezdíš krátké trasy převážně se studeným motorem , tak bych do toho šel.

[upravil dne 6/11/10 10:25 kobra]

Tak dík,to jsem chtel vedet,ted vim ze do toho pujdu protoze jezdim kratke trasy.

Odesláno

cez leto pouzivam VIF SDA letni, ale nepozorujem nejake zmeny. V zime pouzivam VIF SDA zimny, a tam uz je to poznat, ze to neco v tom motore robi, samozrejme v pozitivnem slova zmysle...

Odesláno

Dávají se hlavně proto, že u nás prodávaná nafta je zpravidla mizerná, a to i na tzv. značkových pumpách. Ideální by bylo, kdyby se dávat nemusely, ale to by člověk musel bydlet o poznání západněji. Resp. u nás je taky dávat nemusíš, ale snadno se můžeš dočkat nepříjemného překvapení...

Odesláno

Vesměs tam poznáš ativiva od každého lepšího výrobce.... VIF mi nic neříká, nikdy jsem ho nezkoušel a znám jen tady z klubu, ale třeba s aditivi a přísadami LIQOU MOLY a CYCLO mám dobré zkušenosti...

Odesláno

Já dávám VIF pořád a když mi táta natankoval Vervu + VIF (nevěděl jsem o tom), tak jsem mu říkal, že to auto jede o trochu lépe, turbo slyším od 1400 otáček ... myslel jsem si, že to bylo teplotou okolo 15°C (že to sálo chladnější vzduch než v létě). On mi opáčil, mám nádrž plnou Vervy. Takže za mě ano.

Odesláno

Tohle téma je nesmrtelný, vždycky vyplave :-D, Leju VIF do všeho. Tankuju obvykle OMV nebo Agip, případně Shell. Vzhledem k tomu, že mám s petrolejáři něco málo pracovně do činění tak doporučuju lejt i všem ostatním :D

Odesláno

Jen ještě doplním, proč jsem rozpisoval to, kdo mi tankoval. Někdo by mohl říci, že to je placebo efekt, u mě opravdu ne.

PS: s autem jezdím v 80% případů v otáčkách 1500-2000, vůbec to nehoním, ale při citlivé práci s plynem jsem to poznal. Zda se zvýšil výkon při akceleraci 0-100, to fakt netuším, nikdy jsem to neměřil :D.

Odesláno

jediny relevantny dukaz, ze to VIF SDA zimny nejak pomaha je ten, ze to vzdy chytne skur, nez bez neho a ma to trosicku tichsi zvuk. Bohuzel zvyseni vykonu sem nepostrehel, ackoli si to aspon namlouvam :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...