Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Aky SMARTPHONE ?

Recommended Posts

Odesláno

Uz sa naozaj neviem rozhodnut :D Skusim to teda este tu ... Vyberam s 3 telefonov, 2x android, a 1x WM 6,5 ... Vsetky maju zhruba rovnake HW parametre, 1ghz proc, 512 ram atd, a cena je tiez podobna ... Bude to na akciu k pausalu, takze ine typi mi neponukajte ...

HTC Desire

HTC HD 2

Samsung Galaxy S

O vsetkych som si nacital recenzie, a vsetko mozne, ale kazdy ma nejake pre a proti, napr galaxy ma bezkonkurencny display, ale zase je plastovy, a ma dotykove tlacidla, HD 2 jk aho ma zase bezkonkurencne najvecsi, ja neviem :D

Na co ho potrebuju ...

- telefonovanie

- sms

- maili, mailovanie, primanie zhruba 30 mailov denne, potrebujem precitat prilohy, odpovedat, patri to k mojej praci, maili su dolezite

- web, ani nie za zabavou, ako za zistovanim potrebneho info

- GPS, k telefonu neskor kupim drziak do auta aj s dobijanim, takze ho budem chcet vyuzivat ako plnohodnotne GPS

- fotky, rad robim s telefonom momentky

- ICQ, Facebook chat atd ...

thx

[upravil dne 26/10/10 od Lubk0]

[Edited on 21/12/10 08:59 Lubk0]

Odesláno

No, pokial ti nevadi, ze HD2 je riadna lopata (co mne osobne vadi), tak by som bral asi ten. Inak by som bral Desire. Sam mam uz cez 2 roky HTC Touch Diamond 1 a nemozem si vynachvalit, uz som ho chcel aj upgradnut (silno rozmyslam prave o Desire) ale vzdy som sa na to vykaslal, pretoze vsetko co potrebujem na nom chodi: GPS, synchronizacia s Exchange, telefonovanie, ..... proste vsetko na jednotku.

Odesláno

Po HD2 jsem pokukoval a zavrhl, že ne. Je to opravdu kus materiálu. Ideální je Samsung i9000 Galaxy S, ale zase má Android. To mi také nevyhovuje, protože bych musel zahodit několik koupených programů a kupovat nové. Pokud tohle neřešíš, tak Samsung, už kvůli display.

Odesláno

samsung omnia 2 (i8000) plne doporučujem.......par zmien v registorch..nainštalovanie poriadnej temy a hned neni ten telefon spomaleny ako vela ludi tvrdi...

a kedže vyberaš len z tých troch tak bych bral ten čo ma WM 6.5.....najdeš na to všetky alplikacie čo potrebuješ..operačny sa da využivať jak na zabavu tak na pracu....všetky požiadavky čo potrebuješ splňa....a ako GPS ja využiva omniu2 s WM 6.5 kde mám iGO8 a je to uplne parada...samozrejme iGO primo je novši a lepši ale žere viacej z baterky :)......takže ja bych jednoznačne bral operak WM 6,5

Odesláno

No takto

- WM 6,5 absolutne neberem, ako vyhodu ... Pokial by mala HD2 jka android, tak tu nekladiem nasledujucu otazku :)

WM 6.5, ci chcete, alebo nie, je uz zastarali, najviac spomaluje s ostatnych operacnych samotny telefon, a ovela viac mrzne ... Popravde, nepoznam uzivatela, ktoremu by HD2 jka, raz za cas nezamrzla... V HD2 jke, ide ale o to, ze tak ako ostatne, ma uz velmi dobry HW, hlavne CPU a RAM ... Takze az tak sa spomalovanie, neprajavuje, kedze ma dostatok vykonu.

- Android, som na zaciatku nevyhladaval, no popravde, po skusenostiach s par telefonmi, sa mi paci ovela viac ... Rychlost reakcii, listovanie atd atd, je velmi velmi silna ... Moja polovicka ma SE X10 mini, i ked so starim androidom 1.6, ale ta ide neskutocne rychlo, aj oproti HD2

- pri HD2 jke, ma najviac drzal display, tj jeho velkost, ktora je bezkonkurencna ... Vyhodu som hlavne videl, okrem ineho, v klavesnici, ktora po otoceni telefonu na sirku, nemala konkurencie, a aj medzeri medzi tlacitkami boli najsolidnejsie

- Galaxy som v ruke nedrzal, ale bojim sa pouzitych materialov, s ktorymi je samsung znamy :( Najviac mi na nom vadia dotykove tlacidla, napr aj to, ktore je urcene na mazanie. Uz pri takom pisani SMS je to dost velak blbost ...

Najviac mi z toho zatial vychadza desire ... Aplikacie zozenies na vsetko, na androida duplom. Povedal by som, ze ich je rovnake mnozstvo. Co je vsak iste, android zachvilu vytlaci WM ko na horsiu poziciu, svetove odhady su, ze po vidany Windows PHONE 7 nachvilu stupne podiel na trhu, ale potom rapidne klesne... Zaroven si tvrdim povedat, ze android, teda GOOGLE, nedopusti, aby na ich telefonoch nebol nejaky soft, a myslim, ze do sraciek to nepojde, lebo zatial na co siahli, sa im podarilo :)

Dnes som zacal rozmyslat este nad variantov Iphone 4 ... Bohuzial, telefon s lepsim dotykovym displayom, berem primarne teraz display, neexistuje, a pracuje sa s nim, s tym displayom, uplne bezkonkurencne ...

Cakal som skorej vytipovane take veci, ktore nenapisu v recenziach, a podobne ...

Odesláno
Někde na nějakém smartphone foru jsem četl že HTC HD 2 je nejhůře zpracované HTC co kdy vyrobili

Pro me je HD2 zatim to nejlepsi co jsem mel! S Omnii 2 jsem mel 2 mesice a hned sla pryc, celkem hruza. V dnesni dobe bych volil uz Androida, takze bud Desire nebo nove prichozo Desire HD ci Z.

Ja pockam jak se na HD2 vyvrbi portace Androidu ci WP7.

Odesláno

Galaxy S má bratr, SW klávesnice se bál ale na tak velké obrazovce se píše bez větších problému, navíc podle mě Galaxy S vydrží dýl na baterii než Desire, mě osobně se líbila úprava využití tel. seznamu kde když si najdeš kontakt v seznamu tak pokud ho posuneš směrem doleva tak se ti automaticky vytvoří nová zpráva případně doprava se hned začíná volat danému člověkovi. Pro Galaxy S mluví také novější procesor.

Odesláno

iPhone4, už mě cestuje přes velkej potok.

Je mnoho argumentů pro a proti, to si dokážeš najít, ten displej a dotyk opravdu nemá konkurenci. Navíc ostatní přístroje rychle stárnou a ztrácí cenu.

Odesláno

Lubk0: Ja mam Desire a jsem absolutne spokojeny. Predtim jsem mel spoustu HTC s WM, ale s Androidem 2.2 jsem maximalne happy.V soucasne dobe bych se k WM vubec nevracel a kdyz jsem jeste videl sedmicky, tak to je tragedie (no flame, jen muj nazor).

Rychlost Desire zarizuje 1GHz procesor, pameti je taky dost. Psani sms na displeji neni zadny problem a to jsem se obaval, protoze jsem predtim mel vzdycky hw klavesnici. HD2 je trochu vetsi, otazka kolik jsi ochotny tolerovat :)

Nejlepe zajit dp obchodu a ohmatat si vsechny \"kandidaty\".

Preju stastny vyber :)

Odesláno

Ja nejsem zastancem WM 6,5 , lenze neni som ani clovek, co bude v telefone kazdodenne rypat a dorabat si niektore veci ...

Skopirujem poziadavky

- telefonovanie = je absolutne jedno, ci je to android, iphone, wm 6,5

- sms = je absolutne jedno, ci je to android, iphone, wm 6,5

- maili, mailovanie, primanie zhruba 30 mailov denne = je absolutne jedno, ci je to android, iphone, wm 6,5, dokonca si dovolim tvrdit, ze s WM 6,5 moze byt lahsia synchronizacia mailov s MS Outlook, alebo lahsie pripadne pripajanie na exchange beziaci na MS Windows server

- web, ani nie za zabavou, ako za zistovanim potrebneho info - myslim, ze to bude podobne, ako na androide, tak na WM 6,5, vyhodu tu ma IP 4

- GPS, k telefonu neskor kupim drziak do auta aj s dobijanim, takze ho budem chcet vyuzivat ako plnohodnotne GPS - chcem vyuzivat IGO, takze to nevidim u 6,5 problem

- fotky, rad robim s telefonom momentky - fotaky su u hore menovanych totozne

- ICQ, Facebook chat atd ... - to takisto na WM 6,5 pojde

Telefon nebude na hry, na pozeranie videi, filmov, stahovanie, kazdodenne surfovanie ... Skorej na pracu ...

Takze minus v HD2 vidim v tom, ze WM 6,5 sem tam zamrzne, ako plus berem najvecsi disply, oproti konkurencii ... Inak pomaly naozaj neni, i ked je to 6,5, ma velmi dobry HW, takze proste ide uplne normalne ... Zaklade je vlastny FW + pametovu kartu aspom class 6 ... Ta sa v baleni nedodava, a telefon pomerne zrychli.

Uvidim, mozno si zoberiem HD2, nakolko zajtra sa dozviem, ci ho dostanem za 1 Euro ... Pokial ano, tak sa asi prenho rozhodnem, ale este teda pockam, co napise KUJON :)

Odesláno

No, tak jak sem psal. Já osobně bych hned z kraje vynechal win mobile 6.5. Ten systém je prostě pomalej, za zenitem a už se s ním do budoucna \"nepočítá\". Jasně, můžeš si \"udělat\" vlastní ROMku, abys to trošku popohnal, ale to asi nebude to po čem toužíš :)

Sám mám wildfire a jemu nejblíž je desire. Já osobně sem chtěl něco menšího, elegantnějšího v rozumym poměru cena/výkon. Display sic qvga, ale na normální používání naprosto dostatečný. Jak jsem tak pročítal co s tim telefonem hodláš dělat ty, tak si myslim že bys ho do seznamu mohl směle zařadit taky. Ale jestli nepřekousneš disp. a malinko chudší proc + RAM, tak jako bych nic neřekl :-) Jen ještě taková malá vsuvka - mě vydrží nabitej, když ho používám tak na jeden až dva 3min. hovory denně, 15min wi-fi a tak 10sms něco ke 4dnům, což si myslim že je super.

K tý tvý zvejvající dvojce - já si myslim, že ty telefony jsou tak srovnytelný, že nejlepší bude sednout o víkendu do auta, zajet do obchodu a oba si vyzkoušet. Sám uvidíš kterej ti vyhovuje víc a rozhodneš se dle toho.

Odesláno

Je větší, na výšku o 2mm, na hloubku a na šířku o milimetr jeden. A těžší o 7 gramů. To jsou teda rozdíly :D

Co se displayů týče, tak je jasné že vždycky bude lepší super amoled než tft ;)

Odesláno
A těžší o 7 gramů. To jsou teda rozdíly :D

Jsi to blbě pochopil, oproti Galaxy je Desire těžší o dalších 7 gramů, protože HD2 má 157 g kdežto Galaxy jen 118 g

Teda jako 15 dkg telefon bych tahat nechtěl, to bych radši Ťamťunga

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...