Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

jj, zatáhnout, ale je potřeba použít trochu síly. Je tam na tyči nasazená taková plastová kulisa, kterou musíš silou přetáhnout. Neboj, nehrozí tim žádné poškození ničeho, pokud nezabereš takovou silou, že pak prorazíš stropní tapecírunk. :D Jinak ta plastová kulisa nejde z radičky sundat, zkoušel jsem to, když jsem si měnil hlavici řadičky a nejde to. Tak jsem to odštípal úplně celé a pak teprve seřízl tyč řadičky o pár cm. ;) Bohužel změna zpět na origo hlavici již není díky tomu rozštípanému plastu možná, tak si to rozmysli důkladně ;)

Odesláno

Ok, tak díky za radu, to jsem potřeboval vědět, měl jsem trochu obavy se do něčeho pouštět a pak bych to nedal dohromady, takže si nejdřív seženu novou hlavici a pak to seříznu.

Odesláno
zkrácenou mám už od počátku asi o 3.5 cm ,ale je to na každým dle libosti.Servat tu kulisu a flexou uříznout,já to dělal pilkou

Naposled se to dělalo Stalmikovi.

Odesláno

Stifler

řadí se ti po zkřácení líp, nebo to bylo kvůli dizajnu??,kdysi jsem zkracoval šaltpáky na fiatech a řadilo se s tím hůř--ale líp to vypadalo,to joo

Odesláno

Spíš se to pokusím rozmluvit. Jezdí se s tím hůř,vypadá to líp než si někdo kdo ví něco o autech všimne, že je tam proti sedadlům nízký tunel a hlavice je potom nepřirozeně nízko... Jel jsem se zkrácenou v coupe o cca 3 cm a bylo to znatelně horší - delší krok páky, částečně i nezvyk s umístěním hlavice.

[upravil dne 15/10/10 od rootsky]

Odesláno

ozzy56: Nevím, jestli líp, ale hůř určitě ne. Se zařazením spátečky jsem měl problém už dříve, než jsem to zkracoval, že to ne vždycky na první pokus zaskočilo. Takže bych to hodnotil jako, že se s tim řadí minimálně stejně, ale pro mou ruku je to pohodlnější, když je řadička takhle níž, ikdyž ono to ve skutečnosti tolik níž nebude, zkrátil jsem řadičku o 3 cm, ale dal jsem tam hlavici, která je malinko vyšší, než ta origo, takže je nyní páka zkrácena o 2 cm. I přítelkyně ale uznala, že moje současná hlavice řadičky je lepší a jezdí se s tim líp, tak na tom asi něco bude. ;)

Odesláno

rootsky: Jak muže být po zkrácení řadičky delší dráha řazení? To nechápu. Přece když zkrátíš řadičku, tak máš menší dráhu řazení, ikdyž asi téměř neznatelně. Je to jako páka ve fyzice, delší páka znamená použití menší síly k dosažení výsledku, ale zase větší dráhu.

Pro představu dávám ilustrační obrázek, co jsem narychlo udělal v malování:

(černé \"V\" je poloha řadičky v zařazené jedničce a dvojce, zeleně je dráha nezkrácené a červeně zkrácené řadičky)

adika.jpg

Odesláno

2 Stifler: Pocitově v té části co ti na obrázku chybí ;) řešením je zkrácení drah ne páky. Tak se to dělá, aby to bylo účelné. Já jsem zastánce jenom účelných úprav, musím uznat že se po zkrácení přes páku určitě lépe vystupuje z auta, to mě opravdu nenapadlo :D

[upravil dne 15/10/10 od rootsky]

Odesláno

Ano, ale za mě v jiné části ;)... Moje chyba. Příště si pořádně přečtu téma (domníval jsem se že se jedná o téma o metodách zkracování chodu páky u 406). Někdy prostě člověk vypadá jako blb :D To že jsem hloupě popsal pocit že je něco kratší, ale stejně řadíš dál než (z mého pohledu) s upravenou pákou/táhly už s toho jen vyplynulo...Nechtěl jsem rýt, proti stylingu nic nemám...:papa

Odesláno
bartcore86: Nemam fotky z průběhu, ale klidně někdy vyfotím, jak to mam po zkrácení. ;)

Tak jsem se dokopal k nafocení, jak mám řadičku po \"operaci\". Omluvte kvalitu fotek, je to jen mobilem. :(

dsc03906.jpg

dsc03907r.jpg

dsc03908c.jpg

dsc03909j.jpg

Odesláno

Jestli je to dotaz na mě, tak mam převody klasicky do \"Háčka\" - tedy zpátečka je vpravo dole pod pětkou - mám r.v. 2000, v tý době se to jinak nedělalo. Ty už budeš mít vlevo vedle jedničky. ;)

Odesláno

Stifler:

no nic proti, ale ta origo je omoc atraktivnejsi. Hentaku sklenenu cervenu sem mal na zigulaku akurat bez znaku Peugeot... Mylsim, ze touhle \"upravou\" si udelal krok spet, ale to je len muj nazor...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...