Mortis Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Nazdar lidi, chtěl jsem se zeptat jakou používáte autobaterii. Já tam mám vartu označení jen 400/640 A , nevypadá jako originál ale kdo by zase měnil baterii po 3 letech? r.v. 2005 a už druhá baterka? Tak nevím, ve velkých mrazech mi už blbla tak mám strach. Můžete mi nějakou doporučit? Má tam být 63A nebo 72A ? Citovat
stefano Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 V P-407 som už menil akumulátor. Rozhodol som kúpiť s väčšou kapacitou, ako bol pôvodný originál. Voľba nakoniec padla na BOSCH SILVER S4 72Ah - 680A. Rozmery v mm: d- 278, š-175, v-175. Všetko pekne zapadlo na svoje miesto, aj držiak aj plastový okrasný kryt. Citovat
Vlado-77 Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 V P-407 som už menil akumulátor. Rozhodol som kúpiť s väčšou kapacitou, ako bol pôvodný originál. Voľba nakoniec padla na BOSCH SILVER S4 72Ah - 680A. Rozmery v mm: d- 278, š-175, v-175. Všetko pekne zapadlo na svoje miesto, aj držiak aj plastový okrasný kryt. Kolko si za nu dal ak sa mozem spytat. Tiez uvazujem o zmene akumulatora. BTW: Je tam nejaky peugeotom odporucany model? Citovat
stefano Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Ja som dal za tento BOSCH 100 €. Na značke nezáleži, je to len na Tebe koľko za to chceš dať a hlavne akumulátor sa vyberá podľa kapacity a štartov. prúdu. Citovat
romda Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Doporučuji vartu blue 74ah, absolutně bez problémů cena cca 2600,- Citovat
Radek V. Odesláno 4. říjen 2010 Odesláno 4. říjen 2010 VARTA BLUE DYNAMIC http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/autobaterie/varta/blue-dynamic/produkt/varta-blue-12v-72ah http://www.autoscorpion.cz/?pid=27&cid=159&show=1&special=1 [upravil dne 10/4/10 od Radek V.] Citovat
denoo Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 chlapi, kupil som novu vartu 74 ah , treba ju davat nabit pred prvym pouzitim, alebo rovno ju dat do auta? Citovat
stefano Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 Nová by mala byť pripravená na okamžité použitie, tak že ju hneď namontuj. Citovat
Dingo2 Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 Dnes jsem po pěti letech měnil originál,vyhrála Varta blue:),na měření mi ta stará hlásila polovinu výkonu,před zimou se nedá nic dělat,být to na jaře,tak ji nechám do podzimu. Citovat
Dave_k Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 Tak koukám, že ty nový baterie moc nevydrží. Nebo jsou auta náročnější?. Já letos vyhazoval z auta baterku s rokem výroby 2001 (nejspíš ještě origo). Citovat
Vlado-77 Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 Kedze tiez rozmyslam o novej baterii, a k tomu ked som dnes pratal auto asi po 20min s otvorenymi dverami (stropne svelo v aute svietilo) mi hodilo do \"Economy Mode\"chcem sa spytat par veci: 1. Aka silna je originalna? 2. z toho co som tu cital doporucujete Bosch Silver a Varta Blue. Ktoru teda? 3. Pri vymene, ked sa odpoji akumulator nehrozia nejake restarty ako zakodovanie radia, vynulovanie pocitaca apod? (kolega na passate r.v.01 cosi take vraj mal) Vopred dik. Citovat
AnotherOne Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 To economy po 20min je normálne, kvôli tomu batériu meniť nemusíš. Pri odpojení batérie sa nič nezakóduje. Citovat
Vlado-77 Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 To economy po 20min je normálne, kvôli tomu batériu meniť nemusíš. Pri odpojení batérie sa nič nezakóduje. Dikes Another. Tak rychlo som tu este odpoved nedostal. Citovat
Dingo2 Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 Hlavně při výměně za novou,nechej otevřené dveře,nevím proč,ale můj mechanik mi to řeknul,asi se vyzná. Obě značky jsou kvalitní,hlavně žádný China smejd. Životnost baterie v automobilu je cca pět let,auta mají hodně elektroniky,navíc denní svícení je také zatěžuje. Citovat
Vlado-77 Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 Hlavně při výměně za novou,nechej otevřené dveře,nevím proč,ale můj mechanik mi to řeknul,asi se vyzná. Obě značky jsou kvalitní,hlavně žádný China smejd. Životnost baterie v automobilu je cca pět let,auta mají hodně elektroniky,navíc denní svícení je také zatěžuje. Dikes Dingo. To s tymi dvermi by ma teda fakt nenapadlo. Rozumiem ze staci nechat otvorene jedny dvere, nie vsetky. Citovat
stefano Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Ahoj Vlado. Orig. aku má podľa tabuliek 62Ah. Po odpojení sa Ti vynuluje len čas a dátum. Niečo málo o výmene baterie je v návode : http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/code/index_sk_sk.htm položka: Praktické informácie [upravil dne 18/10/10 od stefano] [upravil dne 6/12/10 12:59 stefano] Citovat
Vlado-77 Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Ahoj Vlado. Orig. aku je menší, tak možno, že má aj menej ako 70Ah, ale nemusí to byť pravda. Po odpojení sa Ti vynuluje len čas a dátum. Niečo málo o výmene baterie je v návode : http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/code/index_sk_sk.htm položka: Praktické informácie [upravil dne 18/10/10 od stefano] Dik Stefano. To sa hodi vediet. Asi zajtra pojdem dat premerat bateriu, kamaratov otec robil veduceho v Centre a ma tam znamych tak skocim dat premerat a potom sa doto asi pustim. Rano mi uz trochu dlhsie toci kym nastartuje. Este raz dikes. :super Citovat
Brizan Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Já můžu doporučit Varta blue, dával jsem jí tam minulou zimu a je v pohodě. (každá liška chválí svůj ocas) To Dingo2 Jestli myslíš denní svícení aktivované přes dia, tak to baterku nezatěžuje, světla se rozsvítějí až po nastartování. U domontovávaných sad je to samozřejmě něco jiného... Citovat
stefano Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Pre tých čo sa nevedia rozhodnúť pri výbere akumulátora (kapacita a značka), celkom dobré rady a názory sú tu http://forum.autobazar.eu/aku-bateriu-do-auta-t4685.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.