onsovik Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Zdravím chtěl bych se zeptat zda máte stejný názor na mou situaci. Během jízdy se postupně se zvyšující rychlostí objevuje hučení od pravého předního kola. Pokud zatočím doprava hučení je slyšet pokud doleva tak přestane. Mám podezření na pravé přední ložisko. Jen tak pro kontorlu jsem měl zvednutý pravý předek auta aby kolo bylo ve vzduchu a rozjel se postupně na místě na čtyřku cca 80km/h zvenku ale nic slyšet nebylo naopak uvnitř auta to hučení slyšet je a to dost silně. Díky za názory a odpovědi. Citovat
AnotherOne Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Keby to bolo pravé ložisko tak by hučalo pri zabočení doľava a prestalo pri zabočení doprava. Citovat
onsovik Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 Přesně to jsem se dočetl tady na fóru, ale mě se děje úplný opak. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 to jsi na místě s jedním kolem ve vzduchu rozjel na 80?? a diferák nic?? Citovat
onsovik Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 co by se mělo stát? mohlo by to ujet ale s tím jsem musel počítat když jsem to chtěl vyzkoušet, zadek jsem is založil a nechal to na ruční brzdě Citovat
ozzy56 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 no diferák dostal pokouřit při té rychlosti,ale je to tvoje auto, nevím že by se tak zkoušelo ložisko kola Citovat
onsovik Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 no to jsem nevěděl jinak bych to nedělal, ale důvod byl pokusit se zjistit odkud jde ten zvuk Citovat
ozzy56 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 tak vyměň to pravé ložisko, stojí cca 1000kč a uvidíš, v nejhorším vymeníš i to druhé--už to na tom autě měnit nikdy nebudeš... Citovat
onsovik Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 jen taková otázka nejlevnější co jsem našel tak Starline cca za 600, co se týče čepů a těhle věcí jsem starline nikdy nekupoval to jsem si radši připlatil, ale u ložisek nevím jak natom starline je? nemáte někdo zkušenosti? Když jsem měnil horní uložení tlumičů tak jsem koupil SKF tam je kvalita, která už něco stojí Citovat
ozzy56 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 já bych koupil ložiska SKF,RUVILLE,SNR, starline prostě nekupuju nic, jen kdybych to auto chtěl hned prodat... [upravil dne 28/9/10 od ozzy56] Citovat
P607Olda Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Zvedni postupně (nebo naráz) kola, zatoč rukou a poslouchej, jestli uslyšíš hučení. Taky si ohmatej pneu, jestli není na běhounu \"tisícihran\" - ten dokáže strašně hučet, ale hučení se tolik nemění se zatížením kola. Tak, jak popisuješ, je to asi ložisko. Ale jestli víc hučí při zatížení, nebo při odlehčení, to jsem ještě nezjistil. Když tak dej vědět. Citovat
EXI.60 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Pokud to nebude ložisko,tak poloosa,ta má ještě větší vliv na zatočení kola,ale je to ta nejdražší varianta.jinak někdo zde na foru nabízel (kvalitní)ložiska kol za 700kč Citovat
Jindras Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Viděl bych to na ložisko,pokud bude podezdření na pneu,dát tam třeba i rezervo a zkusit to.Jinak se tady píše starline má to bratranec na 205 není v tom problém,u Starline nepoznáte kdo to vyrábí pro Keláky,ale ne vždy to je špatné-pozor dost se zlepšili!!! Citovat
silvar Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 no já mám podobný problém a nevim od čeho to je.kdyz jedu a dejmetomu vic prudce do leva tak to hrozen huci a z pozice ridice to slysim ze zadu z prava.a nebo nekdy ikdyz jedu rovne ale tak volenji treba ve meste 40 az 60 km ale moc neslapu na plyn tak to taky rachoti.nevim co s tim kurnik,nevite co to muze byt?lozisko?ale spolujezdec to zase slysi jakoby z leva ze predu nejspis to rezonuje.no hruza.......... Citovat
P607Olda Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 silvar: zvedni kola po jednom a zatoč. Citovat
P607Olda Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 Pokud ne, tak jsou to \"oskákané\" gumy (hrby po 10 cm). Pořádně se podívej, anebo hlaď běhoun rukou. Na vnitřní straně i na vnější straně. [upravil dne 29.9.2010 od P607Olda] Citovat
godzila.01 Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 Pokud to nebude ložisko,tak poloosa,ta má ještě větší vliv na zatočení kola,ale je to ta nejdražší varianta.jinak někdo zde na foru nabízel (kvalitní)ložiska kol za 700kč To jsem byl asi já.... Citovat
onsovik Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Díky za odpovědi zkusím vyměnit to ložisko v Brně jsem sehnal sadu FEBI za 550 (ložisko,pojistnej kroužek a matka). Chtěl jsem koupit SKF taky za výhodnou cenu 900 za sadu na kolo ale rozhodlo že jsem student a momentálně není tolik peněz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.